WL95

Homlokrakodó WL95

Homlokrakodó WL95: Kényelmesen és biztonságosan dolgozhat

A WL95 homlokrakodó maximális munkakomfortot kínál a vezetőnek: Nagy és kényelmes fülke, multifunkciós joystick és a hidraulikaolaj mennyiségének egyszerű beállítása a Jog Dial-on keresztül. A fülke tágassága és átláthatósága, valamint az ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek rendkívül biztonságos és fáradságmentes munkavégzést tesznek lehetővé. A gépet az ecospeed Pro fokozatmentes hidrosztatikus sebességváltóval szerelték fel, amely ugyanolyan kompakt és energiatakarékos, mint a hagyományos hajtások, de lényegesen nagyobb vonóerőt és haladási sebességet ér el. A WL95 fokozatmentesen és egyenletesen gyorsul fel 40 km/h sebességig az ecospeed Pro-val, vonóerőingadozásmegszakítás nélkül.

Wacker Neuson kerekes rakodó WL95 - WL110, Eco Speed Pro

Eco Speed ​​​​Pro: fokozatmentes hidrosztatikus hajtómű

 • Az Ecospeed Pro egy fokozatmentes hidrosztatikus hajtómű, amely nagyobb vonóerőt és menetsebességet ér el, mint a korábban kifejlesztett megoldások. Ehhez megtartja a korábbi menethajtások összes előnyét a kompaktság, az energiahatékonyság és a kezelői kényelem tekintetében. Az Ecospeed Pro segítségével 40 km/h-ig terjedő sebesség fokozatváltás nélkül elérhető. Ez kényelmes haladást tesz lehetővé, mivel sem vonóerő-megszakítás, sem rángatás nem érzékelhető.
Homlokrakodó WL95

30/40 km/h Sebesség

 • A megfelelő motortípussal a gép elérheti a {30 vagy 40 km/h {18,64/24,85 mph} sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgását A-ból B-be, időt takarítva meg és növelve a gazdaságosságot.
Wacker Neuson gumikerekes rakodó WL95, WL110, Automata klíma

Klímaautomatika

 • Az automatikus klímaberendezés kellemes munkaklímát biztosít a fülkében meleg külső hőmérséklet esetén. A hagyományos klímaberendezés rendszer általában csak egy fokozatban hűt, ami a fúvóberendezés erősségével szabályozható. Az automatikus klímaberendezés fülkeérzékelőkkel működik, és a vezető igényei szerint csökkenti vagy növeli a belső hőmérsékletet. Ez állandó klímát biztosít, és azzal az előnnyel jár, hogy a fülke légkondicionálása jobban igazítható hozzá a külső hőmérséklethez.
 • Az automata klímaberendezés növeli a vezető kényelmét, és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé, mivel csökkenti a vezető terhelését meleg külső hőmérséklet esetén.
 • A vezérlésre szolgáló kezelőszerv a kijelző feletti tetőburkolatban található, a légfúvókák pedig jól el vannak osztva az fülkében, ami biztosítja az optimális légáramlást.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL95, WL110, 7 Zoll Display

Áttekinthető digitális 7 hüvelykes kijelző

 • A legfontosabb funkciók mindig szem előtt: A digitális kijelzőnek köszönhetően a vezetőnek mindig áttekintése van a gépről. A hőmérséklet, üzemanyagszint és üzemóra-számláló alapinformációkon kívül az aktív funkciókat is kijelzi, pl. a bekapcsolt elektromos funkciókat, a 3. vezérlőkör folyamatos üzemét vagy a bekapcsolt differenciálzárat
 • A fülkében jobbra fent elhelyezett kijelzőt a vezető mindig jól látja, anélkül, hogy akadályozná a kilátásban.
 • A különféle funkciókat és beállításokat a Jog Dial kezelőszerv vezérli, ami lehetővé teszi a vezető számára a könnyű és egyszerű kezelést.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL38, WL52, WL60-WL110, Joystick konzol rugóval

A vezetőüléssel együtt rugózó joystick konzol

 • A joystick konzol a vezetőülésre van felszerelve, amellyel a kilengéseknél együtt rugózik. Ha a vezetőülést a vezető igényeihez igazítják, akkor a joystick konzol is ennek megfelelően van beállítva, és mindig a tökéletes pozícióban van, hozzájárulva a vezető kényelméhez és ergonómiájához.
 • A joystick konzol és a vezetőülés egységet alkot. Ezáltal a vezető karjának helyzete a géppel végzett munka során nem változik. Ez növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig képes termelékenyen dolgozni.

További funkciók

Wacker Neuson kerekes rakodó WL95, WL110, Csuklós csukló és lengőtengely hátsó

Törzscsukló és hátsó lengőtengely

 • Az 1,5 m3-nál nagyobb kanáltérfogatú gépek mérettől és súlytól függően törzscsuklóval és hátsó lengőtengellyel vannak felszerelve. Ez optimális fordulékonyságot és vonőerőátvitelt, valamint kiváló vezetési kényelmet biztosít a fáradságmentes munkához.
 • A törzscsuklóra és hátsó lengőtengelyre való felosztás biztosítja a rendszer hosszú élettartamát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Tartozékok cseréje

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a szerelékek kényelmesen cserélhetőek. Így a gép ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A szerelékek hidraulikus gyorscsatlakozó rendszere standard az összes Wacker Neuson homlokrakodónál.
 • Az átkapcsolási pontokra való jó rálátás nagyon megkönnyíti a szerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes kezelés a csere során különösen biztonságos.
Homlokrakodó WL95

Általános kezelési filozófia

 • Minden Wacker Neuson homlokrakodó általános kezelési koncepcióval rendelkezik, egyértelműen rendezett és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden Wacker Neuson homlokrakodó nagyon hasonlóan vagy pontosan egyformán kezelhető. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a vezető gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson homlokrakodók között, és produktívan dolgozhat.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi a vezető számára, hogy könnyen megértse a gépet, és ezáltal biztonságosan és hatékonyan tud dolgozni. A vezető könnyen feltalálja megát a különböző Wacker Neuson-gépek kezelése esetén, akár különböző termékcsoportok esetén is. Ez olyan visszatérő elemeknél nyilvánul meg, mint a Jog-Dial, a Joystick, a kijelző, a kapcsolók helye stb.
Homlokrakodó WL95

Ergonomikus joystick

 • A joystick biztonságosan és kényelmesen egy kézben fekszik. A vezérlés egyszerre közvetlen és érzékeny. Így a gép és a legfontosabb funkciói mindig a vezető ellenőrzése alatt állnak.
 • Az olyan alapfunkciókon kívül, mint a menetirány és a sebességfokozat kiválasztása, számos egyéb funkció, mint a differenciálzár, a 3. és 4. vezérlőkör, a High Flow és minden elektronikus funkció is működtethető a joystickon keresztül. Ez a szerelékek kényelmes egykezes kezelését teszi lehetővé, és a vezető mindig kézben tartja a legfontosabb funkciókat. Ez növeli a hatékonyságot és hosszabb időn át is biztosítja a fáradtság nélküli munkavégzést.
Homlokrakodó WL95

Ergonomikus munkahely

 • Nagy lábtér, áttekinthetően elrendezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális rálátás a szerelékre: A vezetőt motiváló és teljes körűen támogató munkahely.
 • Az összehangolt felszereltség növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig is képes optimálisan dolgozni a géppel.
Homlokrakodó WL95

Kellemes munkaklíma

 • A fülkében a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőzőberendezésnek, a frisslevegő-szűrőnek és a jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően kiváló munkaklíma uralkodik.
 • A fülke típusától függően elegendő számú légfúvóka van beépítve, ami jó levegőkeringtetést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Homlokrakodó WL95

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés állítható, ergonomikus kialakítású és jól rugózó. A joystick konzol a kartámasszal egy egységet képez a vezetőüléssel, beállítható és együtt rugózik. Az opcionálisan rendelhető, légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket kínál. Hideg hőmérsékletre fűthető ülés rendelhető. Ez növeli a vezető kényelmét, aki tovább tud fáradtság nélkül dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően különböző ülések állnak rendelkezésre, amelyek a gép méretéhez igazodnak. Az ülés különféle beállítási lehetőségei egyéni beállítást tesznek lehetővé a vezető számára, és ezáltal optimális kényelmet biztosítanak
Homlokrakodó WL95

Tompított kilengésű munkahely

 • A kilengéseket és ütéseket a gép megfelelő csillapítókkal fogja fel. A vezető teste nagyon jól védett, így hosszan, nyugodtan, fáradtság nélkül dolgozhat a géppel.
 • A vezető koncentrációját kevésbé befolyásolják a kilengések és ütések, így hosszabb ideig tud hatékonyan dolgozni.
Wacker Neuson kerekes rakodó, WL95, WL110, Automatikus teherlengés csillapítás

A teher kilengésének csillapítása automatikus funkcióval

 • A teher kilengéseinek csillapítása elektromosan aktiválható, és a gép optimális kezelését teszi lehetővé terepen és utakon. Ez különösen akkor ajánlott, ha a gépnek a kanálban nagy terhet, vagy nehéz szereléket nagy távolságra, magas sebességgel kell eljuttatnia. A teher kilengésének csillapítása nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a vezető számára.
 • Emellett megakadályozza, hogy a gép nagy menetsebesség mellett belengjen. Ez növeli a vezető biztonságát és védi a jármű komponenseit, mivel felfogja az ütéseket.
 • A teher kilengésének csillapítása teljesen kikapcsolható vagy tartósan bekapcsolható. Ezenkívül automata funkció is működik. A Jog Dial segítségével beállítható az a menetsebesség, amelytől kezdve a teher kilengésének csillapítása automatikusan bekapcsolódik. A beállított menetsebesség alá kerülve a teher kilengésének csillapítása is automatikusan kikapcsolódik. Ez maximális kényelmet és biztonságot nyújt a vezetőnek.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Handinching

Kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés)

 • A kézi kúszómenettel (lassúmenet-berendezés) a motor állandó fordulatszáma mellett nagyon alacsony menetsebesség érhető el. Ez előnyt jelent olyan szerelékek alkalmazása esetén, amelyek például folyamatosan nagy fordulatszámmal, ugyanakkor nagyon alacsony menetsebességgel működnek. Utcaseprőgép alkalmazásakor például nem kell folyamatosan nyomni a lábinching-pedált, amivel csökkenthető a kopás.
 • A kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés) kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb időn keresztül is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28-WL110, Kézi fojtószelep

Kézi fojtószelep

 • A kézi fojtószelep lehetővé teszi a motor állandó fordulatszámának manuális beállítását a szerelék optimális működése érdekében. A beállítás kényelmesen és pontosan végezhető a megfelelő kezelőkar segítségével.
 • A kézi fojtószelep kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb ideig is.
Wacker Neuson gumikerekes rakodó WL95, WL110, Automata kanál visszavezetés

Kanál visszavezető automatika

 • A kanálvisszahúzó automatika a joystickon könnyen elérhető helyen található, és a szerelékfelvevő helyzete gombnyomással elmenthető. A következő rakodás során a szerelék pontosan ugyanabba a helyzetbe állítható vissza.
 • Ez előnyt jelent a vezető kényelmét, pontosságát és sebességét tekintve ismétlődő munkák során, mint például felrakás, fix magasságú tartályok vagy tehergépkocsik megtöltése.
Homlokrakodó WL95

Bekapcsolható 100% differenciálzár

 • A bekapcsolható 100%-os differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonó- és tolóerőt nyújtja és alacsonyan tartja a gumiabroncs kopását. Ez növeli gép hatékonyságát.
 • Normál üzemmódban a differenciálzár ki van kapcsolva, ez biztonságot és alacsonyabb kopást biztosít, így üzemeltetési költséget takarít meg.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hidraulikus teljesítmény

Nagy hidraulikus teljesítmény

 • A Wacker Neuson homlokrakodók mindig elegendő hidraulikus teljesítménnyel rendelkeznek, ezért számos szerelék működtetésére alkalmasak, ami pedig sokféle alkalmazási területet tesz lehetővé.
 • A rugalmas kombináció a különböző szerelékekkel csökkenti a teljes járműállományt és ezzel az üzemi összköltségeket (TCO).
 • A nagy hidraulikus teljesítménnyel rendelkező kompakt gépek pénzt takarítanak meg, mert nem kell azonnal nagyobb gépet beszerezni vagy használni.
Homlokrakodó WL95

Tökéletesen összehangolt kinematika

 • A kinematika a gép méretéhez van igazítva – ez minden egyes gép számára optimális erőviszonyokat és maximális termelékenységet biztosít.
 • A teherlengést csillapító szerkezet és a hidraulikahengerek optimális összehangolása és kivitelezésének minősége növeli a gép élettartamát, és így többletértéket nyújt az ügyfélnek, mivel hatékonyabb vele a munka.
 • A gép elméleti, lehetséges maximális emelőerője mindig nagyobb, mint a tényleges billenési teherbírás. A nagyméretű hidraulikahengerek így mindig elegendő tartalékot biztosítanak, a munkahengerek pedig nem a maximumon működnek.
Homlokrakodó WL95

A gép paraméterei a Jog Dial segítségével állíthatók be

 • A Jog Dial kezelőszerv lehetővé teszi különböző gépparaméterek és funkciók kezelését és leolvasását a kijelzőn keresztül: Beállítható például a teher kilengésének csillapítása, az üzemóra-számláló és a gépinformációk leolvasása, valamint a szervizintervallumok követése. A Jog Dial könnyen elérhető a vezető munkaterületén.
 • Szükség esetén a Jog Dial kezelőszervvel manuálisan is beállítható a hidraulikaolaj átfolyási mennyisége. Ez akkor előnyös, amikor a gép olyan hidraulikus szereléket hajt meg, amely nem igényi a motor teljes hidraulikus teljesítményét. A kezelő ezáltal érzékenyen és erőforrás-takarékosan dolgozhat a géppel és a felépítménnyel.
 • Szerviz esetén a Jog Dial segítségével gyorsan megkaphatók a fontos hibaüzenetek és a szükséges gépinformációk. Ez felgyorsítja a diagnózist és csökkenti a gép állásidejét.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Multitool szerszámtartó

A homlokrakodó mint szerszámhordozó

 • A homlokrakodó feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson munkaszerszámai is azok. Az átfogó, jól tervezett szerelékprogramunkkal minden modell kiválóan alkalmazkodik az eltérő feladatok elvégzéséhez.
 • A „homlokrakodók” beruházásként sokféle feladatra használhatók, és ezért nagyon gazdaságosak.
 • A gép egész évben használható (pl. hóeltakarításhoz is), mivel az alkalmazástól függően számos különböző szerelékkel bevethető.
Homlokrakodó WL95

Optimális abroncsozás

 • A homlokrakodók megfelelő abroncsozása használat közben fontos szerepet tölt be. Amennyiben az abroncsokat az adott talaj és alkalmazás figyelembevételével választják ki, akkor a vezető problémamentesen dolgozhat a géppel.
 • A megfelelő abroncsok kiválasztása a maximális vonóerő mellett minimális kopást biztosít, ez pénzt takarít meg, mivel nem kell gyakran cserélni az abroncsokat.
 • Annak érdekében, hogy minden talajon el lehessen érni az optimális teljesítményt, a modellektől függően hét profil közül választhat: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil, MPT-profil, Multiuse-profil és Bibload-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép maximális rugalmasságát.
Homlokrakodó WL95

Sokféleség a felszereltségben

 • A Wacker Neuson homlokrakodók széles körű és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezen felül pl. a motor, a meghajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika a felhasználási céltól függően egyénileg konfigurálható. Mindig garantált, hogy a gép eleget tesz az egyéni igényeknek és preferenciáknak.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL28, WL38-WL110, nagy átfolyású

High Flow nagy teljesítményű hidraulika

 • A gép opcionálisan felszerelhető nagy teljesítményű High Flow hidraulikával. Ez lehetővé teszi a magas olajszükségletű elülső szerelékek (például hómaró) működtetését. Ez megnöveli a gép felhasználási körét, mivel a kompakt gépek is képesek az igényes szerelékeket kezelni.
Homlokrakodó WL95

Kényelmes fülke

 • A tágas és kényelmes fülke megfelel a jelenleg érvényes, gépekről szóló irányelvnek a ROPS és FOPS védelem szerint, és nagy fej- és mozgásszabadságot ad. Ez kiváló rálátást nyújt a szerelékre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére, ami ugyancsak növeli a munkabiztonságot, mivel a vezető mindig látja a gép környezetét.
 • A teljes üvegezés és a fülke mélyre nyúló szélvédője által a vezetőnek kiváló rálátása van a szerelékre és a teljes munkaterületre. Ez biztonságot nyújt, mert a vezető folyamatosan látja a munkaterületét.
 • A fülke a kiváló ergonómiával, a nagy hellyel és számos egyéni, a vezetőnek szánt beállítási lehetőséggel győzi meg a vásárlót. A fülke védelmet nyújt a szél és az időjárás viszontagságai, valamint a külső környezeti hatások ellen. Ez lehetővé teszi a fáradtságmentes munkát hosszabb időn keresztül is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL95, WL110, Szerviz hozzáférhetőség

Optimális szerelőnyílások

 • A gép könnyen hozzáférhető szervizfedelekkel rendelkezik, a sárvédők pedig levehetők. Ez egyszerű hozzáférést nyújt a motorhoz, a hidraulikus rendszerhez és az elektromos rendszerhez. Jelentősen könnyebb lesz a gép ellenőrzése és gondozása. A motorháztető is messze felfelé kinyitható és így optimális hozzáférést kínál.
 • A fülke a nagyobb karbantartási munkákhoz szükség esetén daru vagy targonca segítségével oldalra dönthető. Ennek köszönhetően nem kell teljesen leszerelni a fülkét. Ez kevesebb gépi állásidőt és ezáltal alacsonyabb teljes üzemeltetési költségeket (TCO) eredményez.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Kenési pontok

Könnyen hozzáférhető kenési helyek

 • A gép összes kenési helyének rendszeres kenése elengedhetetlen a helyes és hatékony karbantartáshoz és a gép értékének megőrzéséhez. A Wacker Neuson homlokrakodón a kenési pontok mindig könnyen elérhető helyen vannak, amivel Idő takarítható meg, és könnyebb a munka.
 • Mivel a kenési pontok könnyen hozzáférhetők, a gépet gyakrabban kenik, mint ha a kenési pontok nehézen lennének elérhetőek. Ez pedig növeli a gép élettartamát, és javítja az értékállóságát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Rövid hidraulikus tömlőhosszak

Osztott hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson homlokrakodóknál figyelmet fordítanak a rövid hidraulikus tömlőhosszokra, a tömlők több ponton vannak elosztva. Ha egy hidraulikus tömlőt ki kell cserélni, akkor nem az egész tömlőt kell kicserélni a hidraulikus keringtetésben, hanem csak az érintett részt. Ez jelentősen lerövidíti a javítás idejét, és költséghatékony is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25-WL110, Központi kenőrendszer

Központi kenőberendezés, teljesen automatikus

 • A teljesen automatikus központi kenőberendezéssel a kenési folyamat időtartama és az intervallumok beállíthatók. Az összes kenési pont rendszeres utánkenése növeli a gép élettartamát és ezáltal értékállóságát. Időt és pénzt takarít meg az alacsonyabb karbantartási ráfordítás miatt.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL95-WL110, Megfordítható ventilátor

Irányváltó ventilátor

 • A hidraulikus motor és szivattyú kialakítása lehetővé teszi a szellőzőn átáramló levegő irányváltását (megfordítási lehetőség). A fülkében lévő gomb megnyomásával kifúvatható a motorháztető szívófelületein lévő szennyeződés. Ez megóvja a gépet a túlmelegedés okozta károktól, és elkerülhető a külön leszállás és ezáltal a kézi karbantartás.
 • Az irányváltó ventilátor megnöveli a motor élettartamát, és nagyobb kényelmet kínál a vezetőnek.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25-WL110, fékpedál

Inch-fékpedál: Motorteljesítmény, ahol szükséges

 • 1. Nincs nyomás az inch-fékpedálon: teljes erő a menethajtás számára. 2. Enyhén benyomott inch-fékpedál: A sebesség csökken, több erő a munkahidraulikában. 3. Erősebben benyomott inch-fékpedál: A sebesség tovább csökken, még több erő a munkahidraulikában. 4. Teljesen benyomott inch-fékpedál: A homlokrakodó áll, teljes erő a munkahidraulikában.
 • Az inch-fékpedál előnyei kézzelfoghatók: az üzemi fék kisebb mértékű kopása és a motorteljesítmény optimális eloszlása.
Homlokrakodó WL95

Rugalmas utánfutó üzem

 • A gép az opcionális gömbös vonófej segítségével utánfutót vontathat. Modelltől függően választható automata gömbös vonófej (fix vagy állítható magasságú), állítható magasságú gömbös vonófej vagy Auto-Hitch gömbös vonófej. Az utánfutó tömege a gép méretétől és önsúlyától függ.
 • Az utánfutó biztonságos mozgatását kétvezetékes sűrített levegős fék, valamint hidraulikus utánfutófék biztosítja.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége bővíti a gép felhasználási körét, és nagyobb rugalmasságot kínál, mivel nincs szükség további vontatójárműre. A gép ezáltal több célra alkalmazható.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hátsó hidraulika hátsó

Hátsó hidraulikacsatlakozások

 • A gép hátsó (egyszerű, vagy kettős működésű) hidraulikacsatlakozásokkal szerelhető fel. Ez növeli a gép felhasználási lehetőségeit, mivel hidraulikus hátsó szerelékek vagy billentős pótkocsik működtethetők.
 • A különféle hátsó hidraulikus opciók bővítik a gép alkalmazási körét, és nagyobb rugalmasságot biztosítanak a használat során. Ugyanaz a gép multifunkcionálisan használható különféle tevékenységekhez, nincs szükség további járművekre vagy gépekre.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező