TH412

Wacker Neuson TH412 teleszkópos rakodó raklapvillával működés közben

Teleszkópos rakodók TH412: Kompakt és erős

Összkerék kormányzás, alacsony súlypont és kiváló stabilitás jellemzi a TH412 teleszkópos rakodót. Az integrált VLS (Vertical Lift System) vezetőt segítő rendszer a biztonságról gondoskodik és továbbá növeli a kezelési kényelmet is. Az elektronikusan vezérelt menethajtás különböző menetmódokkal rendkívül termelékeny munkát tesz lehetővé a géppel. Alacsony üzemi tömegének és nagyon kompakt méreteinek köszönhetően a TH412 könnyen szállítható autós utánfutón. Ez rendkívül rugalmassá teszi, és sokféle munkafeladathoz bevethető.

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, elektronikusan vezérelt vonóerő-hajtás

Elektronikusan szabályozott menethajtás

 • Okosabb vezetés és munkavégzés: Az elektronikusan vezérelt menethajtással a gépet szükség szerint lehet vezetni és használni. A Wacker Neuson kifejezetten erre a célra négy különböző menetmódot valósított meg. Az Auto mód és az Eco üzemmód alapfelszereltség részeként mindig elérhető. Opcionálisan vagy a szerelék mód vagy az M-Drive mód választható. Ez maximális rugalmasságot biztosít a vezető számára, mivel a gépet igényeinek megfelelően alakíthatja.
 • Az elektronikus vezérlés csökkenti a veszteségeket a menethajtásban, és nagyobb hatásfokot és nagyobb hatékonyságot biztosít a meglévő megoldásokhoz képest. A kisebb teljesítményigény lehetővé teszi az alacsony fordulatszámú vezetést. A jól összehangolt védelmi intézkedéscsomag által ezen kívűl megbízható és hosszú távú munkát is lehetővé tesz a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektromos rögzítőfék

Elektromos rögzítőfék

 • A fék automatikusan bekapcsol, amikor a gép álló helyzetben van, a menetirány semlegesre van állítva, vagy ha a vezető elhagyja az ülést. Hasonlóképpen, a kézifék is automatikusan kiold, amikor a gépet a gázpedállal elindítják. Ez a vezetőnek és munkakörnyezetének maximális biztonságot és kényelmet kínál. A gép ezért nagyon hatékonyan üzemeltethető az elektromos rögzítőfék által.
 • Az elektromos rögzítőfék magától értetődően manuálisan is kapcsolható vagy deaktiválható a kapcsolóval használatával. A sofőr mindig kézben tartja az irányítást, és saját igényeinek és szokásainak megfelelően tud dolgozni a géppel.
 • Az elektromos rögzítőfék Auto-hold és Hill-hold funkciót is kínál. Ez megakadályozza, hogy a gép véletlenül elguruljon, ezáltal növeli a munkavégzés biztonságát.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, függőleges emelőrendszer

VLS (Vertical Lift System)

 • A VLS (Vertical Lift System) egy vezetőtámogató rendszer, amely megkönnyíti a vezető munkáját teheremeléskor vagy leengedéskor úgy, hogy a teleszkópos kart emeléskor részben automatikusan megnyújtja, süllyesztéskor pedig visszahúzza anélkül, hogy a vezetőnek külön aktiválnia kellene a teleszkópos funkciót. Ez zökkenőmentes és gyors munkavégzést tesz lehetővé.
 • A szinte függőleges emelő és süllyesztő mozgás a VLS-es teleszkópos rakodót is nagyon stabillá teszi, mivel a teher nem kerül a túlterhelési zónába. A gyakorlott vezetők a VLS-rendszerrel még gyorsabban és biztonságosabban dolgoznak. A gyakorlatlan vezetők értékes támogatást kapnak az emelő és berakodó munkálatokhoz.
 • A VLS (Vertical Lift System) két különböző módban használhatók: Lapátos üzemmódban a teleszkópos kar mindig automatikusan visszahúzódik a felső és az alsó részen és a teleszkópos kar nem nyúlik ki automatikusan a felső részen, ami alkalmas pl. nagy mennyiségű árukkal végzett rakodási munkákhoz. Halmozási módban a teleszkópos kar nem húzódik vissza automatikusan az alsó részen,a felső részen a teleszkópos kar automatikusan kinyúlik, lehetőség van a teleszkópos kar egyidejű leengedésére és kinyújtására, amely alkalmas pl. raklappal végzett rakásos munkákhoz.
Wacker Neuson TH412 teleszkópos rakodó, színorientált működési koncepció

Szín-orientált működési koncepció

 • Az összes kezelőszerv könnyen elérhető, és a vezető mindig láthatja a legfontosabb gépinformációkat a jól elrendezett kijelzőn. A kapcsolók és kezelőszervek szín szerint különböző csoportokba vannak csoportosítva: Szürke = elektromos, piros = biztonság, kék/narancs = menethajtás, zöld = hidraulika. Ez biztosítja, hogy az információ mindig gyorsan azonosítható és orientálható legyen.
 • A szabványos Wacker Neuson működési filozófia és a színorientált működési koncepció lehetővé teszi a vezető számára a gép intuitív kezelését. A gyors tájékozódás megkönnyíti az új vagy váltakozó sofőrök munkáját a géppel, és egyben növeli a munkabiztonságot.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, kompakt, teljesítmény

Kompakt és nagy teljesítményű

 • A TH412 teleszkópos rakodó meggyőz az emelési magasság optimális aránya, a kompakt méretek és a nagy teljesítményű gép által. Ez a kombináció egy ilyen kompakt gépben egyedülálló.
 • Összkerék kormányzással és összkerék meghajtással teljesen biztos állású és jól felszerelt a különféle feladatokhoz. A gép alacsony súlypontja a stabilitést is erősíti.
 • Éppen, ha szűk a hely, például munkamenetek az istállókban vagy raktárakban, a TH412 a kis sugárnak és optimális fordulékonyságának köszönhetően nagyon meggyőző.

További funkciók

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, motor standard

Standard motor

 • A TH412 standard motorja 18,4 kW / 25 LE18,4 kW / 25 LE teljesítménnyel rendelkezik. Nagy előnye, hogy megfelel a V kipufogógáz szabványnak, de nem igényel kipufogógáz utókezelést. Ez a motor ezért kiválóan alkalmas olyan könnyű műveletekre, mint például az egyszerű anyagmozgatás, és olyan felhasználók számára, akik kevesebb üzemórát teljesítenek a gépükkel.
 • A TH412 standard motorja egy 3 hengeres közös nyomócsöves motor, nagy nyomatékkal és lenyűgöző hatékonysággal. Ennél a motornál nincs szükség kipufogógáz-utókezelésre, ami automatikusan csökkenti a karbantartási költségeket, és nem kell DPF-et cserélni.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Motor opció

Motor opciók

 • A TH412 opcionálisan elérhető egy nagyobb, 33,3 kW / 45,3 LE motorral is. Ezt a változatot a teljesítményigényes tartozékok professzionális használatára fejlesztették ki. Itt az V emissziós szabványt dízel részecskeszűrő (DPF) és dízel oxidációs katalizátor (DOC) kombinálásával valósították meg. Ennél a technológiánál nincs szükség karbamid-oldatra (DEF) hozzáadására .
 • A teljes motor egység, beleértve a kipufogógáz utókezelést is, egy gyártótól származik, így az összes komponens tökéletesen koordinált, és a gép automatikusan regenerálódik a megfelelő üzemi hőmérsékleten.
 • Ez egy erőteljes, 3 hengeres közös nyomócsöves motor, amely nagy teljesítményével lenyűgöz.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, komfortfülke

Komfort fülke

 • Az utastér lenyűgöz bőséges helykínálatával, optimalizált áttekintésével és tökéletes ergonómiájával. A fülkeelemek elrendezése következetesen a modern kezelési filozófiát és a színorientált működési koncepciót követi a hatékony és fáradtságmentes munkáért. Az olyan jellemzők, mint a beépített tárolórekesszel ellátott kartámasz, a napellenző, az optimalizált fűtés és szellőzés, valamint az opcionális légkondicionálás szintén kiemelkedően magas szintű kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Joystick

Ergonómikus joystick

 • A joystick biztonságosan és kényelmesen illeszkedik a kézbe. A vezérlés emellett közvetlen és érzékeny. Így a gép és a legfontosabb funkciói mindig a vezető ellenőrzése alatt állnak.
 • Az olyan alapfunkciókon kívül, mint például a menetirány és a sebességfokozat kiválasztása, számos más funkció, mint a differenciálzár, a 3. és 4. vezérlőkör, a nagy áramlású és minden elektronikus funkció is működtethető a joystickon keresztül. Ez a szerelékek kényelmes egykezes kezeléséhez vezet, és a vezető mindig kézben tartja a legfontosabb funkciókat. Ez növeli a hatékonyságot és gondoskodik a fáradtságmentes munkáról, akár hosszabb időn keresztül is.
 • A 3 funkciója. Az arányos vezérlőkör a joystickon működtethető. Ezen kívűl a 3.állandó működése is lehetséges. A vezérlőkör egy kapcsolón keresztül lehet aktiválni úgy, hogy a joystick kerékét mindkét irányba elfordítja. A teleszkópos funkció arányosan is működtethető, így a munkasebesség egyedileg állítható. Ezt kiegészítve mindkét villamos funkciót nyomógombbal vagy bekattintva lehet a botkormányon működtetni. Mindkét villamos funkció eközben semmilyen függőséget nem mutat, így a vezető ezeket egyenként konfigurálhatja.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Szerelvénycsere

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a rászerelt szerelékeket kényelmesen cserélheti. Így a gépe ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A csatlakozási pontok jó rálátása nagyon egyszerűvé teszi a szerelékek cseréjét. Ezen túlmenően a váltás különösen biztonságos a 2 kezes működtetésnek köszönhetően a leválasztáskor.
 • A Wacker Neuson TH412 és TH522 teleszkópos rakodók alapfelszereltsége a hidraulikus gyorscsatlakozó rendszer a szerelékekhez.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, jó kilátás

Tökéletes kilátás felfelé

 • A teleszkópos rakodó az előnyei akkor nyilávnulnak meg, , ha az áru egymásra rakodásáról van szó. Ahhoz, hogy a terhet nagy magasságban is biztonságosan tudjon elhelyezni, különösen a felfelé kilátás mérvadó. A Wacker Neuson teleszkópos rakodóknál a fülke és a szélvédő úgy lett megszerkesztve, hogy a vezető a rakományt maximális emelési magasság esetén is mindig lássa.. A három ablaktörlő (szembeni, fari és tető) mindig optimális kilátást biztosít.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, körbeláthatóság

Kiváló panorámakilátás

 • A TH412 fülkéje jó áttekintést nyújt a szerelékről, a közvetlen munkaterületről és a teljes gépkörnyezetről. A jobb oldali mély oldalüveg és a magas üléshelyzet a leereszkedő motorháztetővel együtt optimális kilátást biztosít. Növeli a biztonságot a gép teljes munkaterületén.
 • A széles elülső és tetőablakoknak köszönhetően mindig van kilátás felfelé a szerelékre. Ez különösen fontos a hatékony és biztonságos munkavégzés érdekében a magasban a teleszkópos rakodóval.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, villám

A munkaterület jó kivilágítása

 • Modelltől függően a megvilágítás különböző igényekhez igazítható: Halogén megvilágítás, a KRESZ szabályai szerinti megvilágítás (halogén vagy LED), LED megvilágítás (normál vagy teljesítmény), forgó jelzőfény és kiegészítő fényszórók a teleszkópos karon. Ez lehetővé teszi a géppel végzett egyéni munkavégzést még sötétben is.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkabiztonságot, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy hosszabb ideig fáradságmentesen dolgozzon a géppel.
Teleszkópos rakodók TH412

30 km/h Sebesség

 • A megfelelő motortípussal a gép opcionálisan elérheti a 30 km/h sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgatását A-ból B-be, ami időt takarít meg és növeli a gazdaságosságot.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Differenciálzár

Bekapcsolható 100 % differenciálzár

 • A 100%-ban bekapcsolható differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonóerő és tolóerőt nyújtja és haladás közben kikapcsolva – alacsonyan tartja a kerékabroncs kopását. Ez növeli a gép hatékonyságát.
 • Normál vezetés közben a differenciálzár ki van kapcsolva, ami biztonságot, kisebb kopást és ezáltal üzemeltetési költségeket takarít meg.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Szerviz hozzáférhetőség

Optimális szerviz hozzáférés

 • A motorháztető egyetlen mozdulattal szélesre nyitható a rendszeres szerviz- és karbantartási munkákhoz. Így a hidraulikaolaj tartály, a légszűrő, a motorolaj feltöltés, az olaj-mérőpálca és a hűtővíz egyszerűen és gyorsan elérhető.
 • A szervizmunka egyszerűen és gyorsan elvégezhető, ami automatikusan maximalizálja a gép rendelkezésre állását, ami viszont csökkenti a teljes birtoklási költséget (TCO).
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Multitool tartozékok

A teleszkópos rakodó, mint munkaeszköztartó

 • A Telszkópos rakodó(k) feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson szerelékei is. Átfogó, átgondolt szerelék programunkkal minden modell egy több célra használható géppé változik.
 • A befektetésre jó "teleszkópos rakodó" sokféle feladatra használható, ezért rendkívül gazdaságos.
 • A gép egész évben használható (pl. téli szervízben is), mivel alkalmazástól függően sokféle szerelék használható.
Wacker Neuson TH522 teleszkópos rakodó, három kormányzási mód

Három kormányzási mód maximális rugalmassághoz

 • 1. Összkerék meghajtás: Teljes fordulékonyság és erőkibontás a legkisebb felületen.
 • 2. Elülső kerék kormányzás: Biztonságos haladás nagy sebességen is.
 • 3. Kutyamenet: Oldalra haladás a centiméter pontos manőverezéshez szűk körülmények között is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Utánfutó üzem

Rugalmas utánfutó üzem

 • A gép az opcionális gömbös vonófej segítségével utánfutót vontathat. Modelltől függően áll rendelkezésre az automata gömbös vonófej(fix vagy állítható magasságú), állítható magasságú gömbös vonófej vagy automatikus gömbös vonófej. Az utánfutó tömege a gép méretétől és tömegétől függ.
 • Az utánfutó biztonságos mozgatásához kétkörös légféket, illetve hidraulikus utánfutóféket is kínálunk.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép felhasználási körét és nagyobb rugalmasságot kínál, mivel nincs szükség további vontatójárműre. A gép gyakorlatilag mindenhol bevethető.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves lakkozással szemben jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és ezzel együtt környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékstabilitást és ennek megfelelően magas viszonteladói értéket biztosít a gépnek.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező