TH412

Wacker Neuson TH412 teleszkópos rakodó raklapvillával működés közben

Teleszkópos rakodók TH412: Kompakt és erős

Összkerék kormányzás, alacsony súlypont és kiváló stabilitás jellemzi a TH412 teleszkópos rakodót. Az integrált VLS (Vertical Lift System) vezetőt segítő rendszer a biztonságról gondoskodik és továbbá növeli a kezelési kényelmet is. Az elektronikusan vezérelt menethajtás különböző menetmódokkal rendkívül termelékeny munkát tesz lehetővé a géppel. Alacsony üzemi tömegének és nagyon kompakt méreteinek köszönhetően a TH412 könnyen szállítható autós utánfutón. Ez rendkívül rugalmassá teszi, és sokféle munkafeladathoz bevethető.

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, elektronikusan vezérelt vonóerő-hajtás

Elektronikusan szabályozott menethajtás

 • Okosabb vezetés és munkavégzés: Az elektronikusan vezérelt menethajtással a gépet szükség szerint lehet vezetni és használni. A Wacker Neuson kifejezetten erre a célra négy különböző menetmódot valósított meg. Az Auto mód és az Eco üzemmód alapfelszereltség részeként mindig elérhető. Opcionálisan vagy a szerelék mód vagy az M-Drive mód választható. Ez maximális rugalmasságot biztosít a vezető számára, mivel a gépet igényeinek megfelelően alakíthatja.
 • Az elektronikus vezérlés csökkenti a veszteségeket a menethajtásban, és nagyobb hatásfokot és nagyobb hatékonyságot biztosít a meglévő megoldásokhoz képest. A kisebb teljesítményigény lehetővé teszi az alacsony fordulatszámú vezetést. A jól összehangolt védelmi intézkedéscsomag által ezen kívűl megbízható és hosszú távú munkát is lehetővé tesz a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektromos rögzítőfék

Elektromos rögzítőfék

 • A fék automatikusan bekapcsol, amikor a gép álló helyzetben van, a menetirány semlegesre van állítva, vagy ha a vezető elhagyja az ülést. Hasonlóképpen, a kézifék is automatikusan kiold, amikor a gépet a gázpedállal elindítják. Ez a vezetőnek és munkakörnyezetének maximális biztonságot és kényelmet kínál. A gép ezért nagyon hatékonyan üzemeltethető az elektromos rögzítőfék által.
 • Az elektromos rögzítőfék magától értetődően manuálisan is kapcsolható vagy deaktiválható a kapcsolóval használatával. A sofőr mindig kézben tartja az irányítást, és saját igényeinek és szokásainak megfelelően tud dolgozni a géppel.
 • Az elektromos rögzítőfék Auto-hold és Hill-hold funkciót is kínál. Ez megakadályozza, hogy a gép véletlenül elguruljon, ezáltal növeli a munkavégzés biztonságát.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, függőleges emelőrendszer

VLS (Vertical Lift System)

 • A VLS (Vertical Lift System) egy vezetőtámogató rendszer, amely megkönnyíti a vezető munkáját teheremeléskor vagy leengedéskor úgy, hogy a teleszkópos kart emeléskor részben automatikusan megnyújtja, süllyesztéskor pedig visszahúzza anélkül, hogy a vezetőnek külön aktiválnia kellene a teleszkópos funkciót. Ez zökkenőmentes és gyors munkavégzést tesz lehetővé.
 • A szinte függőleges emelő és süllyesztő mozgás a VLS-es teleszkópos rakodót is nagyon stabillá teszi, mivel a teher nem kerül a túlterhelési zónába. A gyakorlott vezetők a VLS-rendszerrel még gyorsabban és biztonságosabban dolgoznak. A gyakorlatlan vezetők értékes támogatást kapnak az emelő és berakodó munkálatokhoz.
 • A VLS (Vertical Lift System) két különböző módban használhatók: Lapátos üzemmódban a teleszkópos kar mindig automatikusan visszahúzódik a felső és az alsó részen és a teleszkópos kar nem nyúlik ki automatikusan a felső részen, ami alkalmas pl. nagy mennyiségű árukkal végzett rakodási munkákhoz. Halmozási módban a teleszkópos kar nem húzódik vissza automatikusan az alsó részen,a felső részen a teleszkópos kar automatikusan kinyúlik, lehetőség van a teleszkópos kar egyidejű leengedésére és kinyújtására, amely alkalmas pl. raklappal végzett rakásos munkákhoz.
Wacker Neuson TH412 teleszkópos rakodó, színorientált működési koncepció

Szín-orientált működési koncepció

 • Az összes kezelőszerv könnyen elérhető, és a vezető mindig láthatja a legfontosabb gépinformációkat a jól elrendezett kijelzőn. A kapcsolók és kezelőszervek szín szerint különböző csoportokba vannak csoportosítva: Szürke = elektromos, piros = biztonság, kék/narancs = menethajtás, zöld = hidraulika. Ez biztosítja, hogy az információ mindig gyorsan azonosítható és orientálható legyen.
 • A szabványos Wacker Neuson működési filozófia és a színorientált működési koncepció lehetővé teszi a vezető számára a gép intuitív kezelését. A gyors tájékozódás megkönnyíti az új vagy váltakozó sofőrök munkáját a géppel, és egyben növeli a munkabiztonságot.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, kompakt, teljesítmény

Kompakt és nagy teljesítményű

 • A teleszkópos rakodó lenyűgöző az emelési magasság optimális arányával, a kompakt méretekkel és a gép erőteljes teljesítményével. Ez a kombináció egyedülálló egy ilyen kompakt gépben.
 • Az összkerék-kormányzással, összkerékhajtással és osztatlan vázzal abszolút stabil és számos különböző munkafeladathoz jól felszerelt. A gép alacsony súlypontja a állásbiztonságot is erősíti.
 • A teleszkópos rakodó kis sugarakkal és optimális manőverezőképességgel győz meg, különösen akkor, ha szűkös a hely, például raktárakban vagy szűk építkezéseken.

További funkciók

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, motor standard

Standard motor

 • A TH412 standard motorja 18,4 kW / 25 LE18,4 kW / 25 LE teljesítménnyel rendelkezik. Nagy előnye, hogy megfelel a V kipufogógáz szabványnak, de nem igényel kipufogógáz utókezelést. Ez a motor ezért kiválóan alkalmas olyan könnyű műveletekre, mint például az egyszerű anyagmozgatás, és olyan felhasználók számára, akik kevesebb üzemórát teljesítenek a gépükkel.
 • A TH412 standard motorja egy 3 hengeres közös nyomócsöves motor, nagy nyomatékkal és lenyűgöző hatékonysággal. Ennél a motornál nincs szükség kipufogógáz-utókezelésre, ami automatikusan csökkenti a karbantartási költségeket, és nem kell DPF-et cserélni.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Motor opció

Motor opciók

 • A TH412 opcionálisan elérhető egy nagyobb, 33,3 kW / 45,3 LE motorral is. Ezt a változatot a teljesítményigényes tartozékok professzionális használatára fejlesztették ki. Itt az V emissziós szabványt dízel részecskeszűrő (DPF) és dízel oxidációs katalizátor (DOC) kombinálásával valósították meg. Ennél a technológiánál nincs szükség karbamid-oldatra (DEF) hozzáadására .
 • A teljes motor egység, beleértve a kipufogógáz utókezelést is, egy gyártótól származik, így az összes komponens tökéletesen koordinált, és a gép automatikusan regenerálódik a megfelelő üzemi hőmérsékleten.
 • Ez egy erőteljes, 3 hengeres közös nyomócsöves motor, amely nagy teljesítményével lenyűgöz.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Működési filozófia

Következetes működési filozófia

 • Minden Wacker Neuson gép következetes kezelési koncepcióval rendelkezik, áttekinthetően strukturált és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden gépet nagyon hasonló módon lehet működtetni. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a kezelő gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson gépek között, és produktívan tud dolgozni.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi, hogy a gépkezelő könnyen megértse a gépet, így jól tájékozódjon és biztonságosan dolgozzon. Ez nyilvánvaló például az olyan visszatérő elemekben, mint a jog-tárcsa, a joystick, a kijelző, az általános kapcsolókiosztás stb.
Wacker Neuson gumik, hüvelykes fékpedál

Inch-fékpedál Motorteljesítmény, mindig a megfelelő helyen.

 • 1. Nincs nyomás az inch-fékpedálon: Teljes erő a menethajtóművön.. 2. Enyhén lenyomott inch-fékpedál: A sebesség csökken, több erő a munkahidraulikára. 3. A fékpedált erősebben nyomja: A sebesség tovább csökken, még több erő a munkahidraulikában. 4. Teljesen lenyomott inch-fékpedál: A gép álló helyzetben van, a munkahidraulika teljes erővel működik.
 • A fékpedál előnyei: Az üzemi fék kisebb mértékű kopása és a motorteljesítmény optimális eloszlása.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, nyomáscsökkentő a rakodóegységnél, stúdió

Nyomáscsökkentés a teleszkópos karon

 • A nyomásmentesítés nyomógombja jól hozzáférhető módon van a teleszkópkaron elhelyezve. Ez lehetővé teszi a különböző hidraulikusan működtetett munkaszerelékek még gyorsabb és hatékonyabb cseréjét. Ez akkor is működik, ha a motor jár (dízel) vagy a gép be van kapcsolva (elektromos).
 • A nyomásmentesítés használata során az aktív hidraulikus vezérlőkör nyomásmentessé válik, minek következtében a hidraulikus üzemű szerelékek könnyedén és biztonságosan cserélhetők.
A fékhüvelykes pedál érzékeny manőverezést tesz lehetővé magas fordulatszámon.

A fékfunkció és a hüvelyk funkció egy pedálban vannak összekapcsolva.

 • Mivel az anyagmozgatásnál gyakran csak a hüvelyk funkcióra van szükség, a féket nem használják szükségtelenül gyakran. Ezzel csökken a fék karbantartási költsége, mivel csökken a kopás.
 • Mivel csak egy pedál szükséges mindkét funkcióhoz, nincs szükség pedálváltásra.
 • A helytelen működtetést megelőzi, mert a pedálokat nem lehet összekeverni.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, komfortfülke

Komfort fülke

 • Az utastér lenyűgöz bőséges helykínálatával, optimalizált áttekintésével és tökéletes ergonómiájával. A fülkeelemek elrendezése következetesen a modern kezelési filozófiát és a színorientált működési koncepciót követi a hatékony és fáradtságmentes munkáért. Az olyan jellemzők, mint a beépített tárolórekesszel ellátott kartámasz, a napellenző, az optimalizált fűtés és szellőzés, valamint az opcionális légkondicionálás szintén kiemelkedően magas szintű kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Joystick

Ergonomikus botkormány

 • A botkormány biztonságos és kényelmes egy kézben. Az vezérlés ezáltal egyszerre közvetlen és érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a vezető ellenőrzése alatt tartja a gépet és a legfontosabb funkciókat.
 • Az olyan standard funkciók mellett, mint az irányválasztás és a sebességfokozat, a modelltől függően számos más funkció is választható, például differenciálzár, 3. és 4. sebességfokozat. Vezérlőáramkör, nagy áramlás és minden elektromos funkció a joystickon keresztül. Ez lehetővé teszi a munkaszerelékek kényelmes, egykezes kezelését.
 • A legfontosabb funkciók joystickra történő áthelyezése biztosítja a kényelmes munkavégzést hosszabb időn keresztül is, és növeli a gép kezelésének általános hatékonyságát.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Szerelvénycsere

Biztosított a rászerelhető szerszámok hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscserélő rendszernek köszönhetően a munkaszerelékek kényelmesen cserélhetők. Így a gép azonnal újra használatra kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A csatlakozási pontok jó rálátása nagyon megkönnyíti a munkaszerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes működtetés különösen biztonságossá teszi a váltást.
 • A Wacker Neuson teleszkópos rakodókhoz alapfelszereltségként elérhető a munkaszerelékekhez használható hidraulikus gyorscserélő rendszer.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 állítható kormánykerék és kormányoszlop, stúdió

Állítható kormánykerék és kormányoszlop

 • A kormánykerék és a kormányoszlop magassága és dőlésszöge széles tartományban egyedileg állítható. Ez lehetővé teszi, hogy minden vezető nagyon ergonomikusan és koncentráltan dolgozhasson a számára legmegfelelőbb beállításokkal.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Ergonomikus munkahely

Ergonomikus munkahely

 • Bőséges lábtér, áttekinthetően elhelyezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális kilátás a munkaszerelékek: Motiváló környezet, amely minden szempontból támogatja a vezetőt.
 • A jól hangolt felszerelés növeli a vezető kényelmét, aki így hosszabb ideig tud optimálisan dolgozni a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, TH522 munkaklíma, stúdió

Kényelmes munkahelyi légkör

 • A fülkében kiváló munkahelyi légkör uralkodik, a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőző berendezésnek, frisslevegő-szűrőnek és jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően.
 • A különböző vezetőfülke-változatokban mindig elegendő légfúvókát szereltek fel, ami jó légkeringést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412-TH522 klíma, stúdió

Klímaberendezés

 • Az opcionálisan rendelhető légkondicionáló rendszer kellemes munkaklímát biztosít a fülkében a meleg külső hőmérséklet mellett. Nagy légáteresztést biztosít, és optimalizált hűtési teljesítményével lenyűgöző. A vezérlőelem a vezérléshez és a légfúvókák mindig a lehető legjobb helyzetben vannak.
 • A légkondicionáló növeli a vezető kényelmét. Fáradtságmentes munkavégzést tesz lehetővé azáltal, hogy csökkenti a járművezető megterhelését meleg külső hőmérsékleten.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó Th412, TH522, vezetőülés (konzol nem rugózott), stúdió

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés ergonomikus kialakítású, jól rugózik és állítható. Az opcionálisan rendelhető légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket biztosít. Hideg hőmérsékletek esetén ülésfűtés áll rendelkezésre. Ez növeli a járművezető kényelmét, aki így hosszabb ideig képes koncentráltan dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően a gép méretének megfelelő különböző ülések állnak rendelkezésre. Az ülés különböző beállítási lehetőségei lehetővé teszik a vezető igényei szerinti beállítást, ezáltal pedig optimális kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, sebességkorlátozó, stúdió

Proporcionális sebességkorlátozó (lassúmenet-berendezés)

 • A proporcionális sebességkorlátozóval (lassúmenet-berendezéssel) első sebességfokozatban állandó motorfordulatszám mellett nagyon lassú menetsebesség érhető el. Ez olyan munkagépek használatakor előnyös, amelyek állandóan nagy fordulatszám mellett nagyon alacsony menetsebességgel működnek.
 • A proporcionális sebességkorlátozó (lassúmenet-berendezés) akár hosszabb időn keresztül is lehetővé teszi a kényelmes és koncentrált munkavégzést olyan szerelékekkel, mint pl. seprőgép, sövénynyíró vagy mulcsozó.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, TH522 kézi gázkar, stúdió

Kézigáz

 • A kézigáz lehetővé teszi az állandó motorfordulatszám manuális beállítását a szerelékek optimális használata érdekében. A fokozatmentes beállítás a megfelelő potméteren keresztül kényelmesen és pontosan elvégezhető.
 • A kézigáz akár hosszabb időn keresztül is lehetővé teszi a kényelmes és koncentrált munkavégzést olyan szerelékekkel, mint pl. seprőgép, sövénynyíró vagy mulcsozó.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Lapos felületű hidraulikus tengelykapcsoló

Lapos felületű hidraulikus csatlakozók

 • A szerelékek egyszerű cseréje: A Flat-Face hidraulikus csatlakozókat könnyű tisztítani, és kevesebb szennyeződést biztosítanak a hidraulikus rendszerben. A hidraulikatömlők csatlakoztatásakor alig van szivárgás, így a kezek, a gép, a szerelékés a talaj tiszta marad.
 • A Flat-Face hidraulikus csatlakozókkal a hidraulikusan működtetett szerelékek nyomás alatt is összekapcsolhatók, ami időt takarít meg. Minden csatlakozótípus ugyanarra a válaszfalra van szerelve, ezért könnyen hozzáférhető.
A kormányoszlop dőlésszöge és magassága állítható.

A kormányoszlop a vezető igényei szerint állítható.

 • Minden típusú és méretű vezető számára ergonomikus kedvező pozíció állítható be. Nagyobb kényelem az egyéni beállítás által.
 • A kormánykerék lehajtható. Ezáltal több hely áll rendelkezésre a be- és kiszálláshoz.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, jó kilátás

Tökéletes kilátás felfelé

 • A teleszkópos rakodó az előnyei akkor nyilávnulnak meg, , ha az áru egymásra rakodásáról van szó. Ahhoz, hogy a terhet nagy magasságban is biztonságosan tudjon elhelyezni, különösen a felfelé kilátás mérvadó. A Wacker Neuson teleszkópos rakodóknál a fülke és a szélvédő úgy lett megszerkesztve, hogy a vezető a rakományt maximális emelési magasság esetén is mindig lássa.. A három ablaktörlő (szembeni, fari és tető) mindig optimális kilátást biztosít.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, körbeláthatóság

Kiváló panorámakilátás

 • A TH412 fülkéje jó áttekintést nyújt a szerelékről, a közvetlen munkaterületről és a teljes gépkörnyezetről. A jobb oldali mély oldalüveg és a magas üléshelyzet a leereszkedő motorháztetővel együtt optimális kilátást biztosít. Növeli a biztonságot a gép teljes munkaterületén.
 • A széles elülső és tetőablakoknak köszönhetően mindig van kilátás felfelé a szerelékre. Ez különösen fontos a hatékony és biztonságos munkavégzés érdekében a magasban a teleszkópos rakodóval.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, villám

A munkaterület jó kivilágítása

 • Modelltől függően a megvilágítás különböző igényekhez igazítható: Halogén megvilágítás, a KRESZ szabályai szerinti megvilágítás (halogén vagy LED), LED megvilágítás (normál vagy teljesítmény), forgó jelzőfény és kiegészítő fényszórók a teleszkópos karon. Ez lehetővé teszi a géppel végzett egyéni munkavégzést még sötétben is.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkabiztonságot, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy hosszabb ideig fáradságmentesen dolgozzon a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Be- és kiszállás

Könnyű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a gép fülkéjébe. Ezt a padlóhoz közeli, nagyvonalú bejárati terület és a könnyen hozzáférhető kapaszkodók teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát a járműbe való be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, körbeláthatóság

Kiváló panorámakilátás

 • A fülke jó rálátást biztosít a munkaszerelékekre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére. A jobb oldali mély oldalablak és a magas üléspozíció a ferde motorháztetővel együtt optimális kilátást biztosít. Növeli a biztonságot a gép teljes munkaterületén.
 • A széles első és tetőablakoknak köszönhetően mindig jó rálátás nyílik a munkaszerelékre. Ez különösen fontos a teleszkópos rakodóval, magasban történő hatékony és biztonságos munkavégzéshez.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Nézet jobbra

Jó kilátás jobb oldalra

 • A jobb látómező sok teleszkópos rakodógépnél gyakran nem elegendő. A Wacker Neusonnál ezt a nagy méretű jobb oldali tárcsa, a teleszkópkar alacsonyan elhelyezett pozíciója és a meredeken lejtő motorháztető biztosítja. A vezető mindig optimális rálátással rendelkezik a gép jobb oldalán lévő területre, valamint a jobb oldali tükörre. Ez jelentősen növeli a biztonságot a géppel végzett munka során.
Teleszkópos rakodók TH412

30 km/h Sebesség

 • A megfelelő motortípussal a gép opcionálisan elérheti a 30 km/h sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgatását A-ból B-be, ami időt takarít meg és növeli a gazdaságosságot.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Differenciálzár

Bekapcsolható 100 % differenciálzár

 • A 100%-ban bekapcsolható differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonóerő és tolóerőt nyújtja és haladás közben kikapcsolva – alacsonyan tartja a kerékabroncs kopását. Ez növeli a gép hatékonyságát.
 • Normál vezetés közben a differenciálzár ki van kapcsolva, ami biztonságot, kisebb kopást és ezáltal üzemeltetési költségeket takarít meg.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Nagy hidraulikus teljesítmény

Magas hidraulikus teljesítmény

 • A Wacker Neuson gépek elegendő hidraulikus teljesítményűek, ezért számos különböző munkaszerelék működtetésére alkalmasak.
 • A gép és a különféle hidraulikus meghajtású tartozékok rugalmas kombinációja számos munkafeladat megoldását teszik lehetővé.
 • Előny: A nagy hidraulikateljesítményű gépek pénzt takarítanak meg, mivel nem feltétlenül szükséges nagyobb gépre váltani.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, gumi

Optimális gumiabroncsok

 • A géphez megfelelő gumiabroncsok fontos szerepet játszanak a gyakorlati használatban. Ha a gumiabroncsok a talajhoz és a felhasználási területhez vannak igazítva, a vezető optimálisan tud dolgozni a géppel.
 • A megfelelő abroncsozás kiválasztása biztosítja a maximális tapadást, a minimális kopást, valamint a gép kellemesen csendes működését. Ezek a szempontok a gumiabroncsok élettartamát is növelik, ezzel együtt pedig a gazdaságosságot is fokozzák.
 • Az optimális teljesítmény elérése érdekében minden felületen különböző profilok állnak rendelkezésre a modelltől függően: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil és MPT-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép konfigurációjának maximális rugalmasságát.
Teleszkópos rakodók TH412

Áttekinthető digitális kijelző

 • A legfontosabb funkciók mindig szem előtt: A digitális kijelzőnek köszönhetően a járművezető munka közben mindig áttekintheti a helyzetet. A szabványos kijelzések mellett, mint a hőmérséklet, tartály töltöttség vagy üzemórák száma, a Cockpit-ben az aktív funkciókat is kijelzi, pl. a bekapcsolt villamos funkciókat, a 3. vezérlőkör folyamatos üzemét vagy a bekapcsolt differenciálzárat.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektronikusan vezérelt vontatási hajtás automatikus üzemmódban

Elektromos szabályzású hajtómű: Automatikus üzemmód

 • Az automatikus mód biztosítja a gép szokásos 100% -os teljesítményét. A teljes teljesítmény és teljesítmény bármikor rendelkezésre áll.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektronikusan vezérelt vonóerő-meghajtás rögzítési mód

Elektromos szabályzású hajtómű: Munkaszerelék üzemmód

 • A szerelék üzemmód tökéletesen támogatja a hidraulikus tartozékok használatát. Szerelék üzemmódban a gép dízelmotorja és a munkagép mindig optimálisan van kihasználva. Ez biztosítja a maximális termelékenységet és a lehető legjobb munkaeredményt. A járművezető megkönnyebbül, és hosszú ideig koncentráltan tud dolgozni a géppel.
 • Szerelék üzemmódban a kézigázsegítségével állítható be a dízelmotor fordulatszáma, a menetsebességet pedig a kis sebességű hajtóművel szabályozzák. Ezek segítségével a sebesség nagyon finoman beállítható a kijelző által 0,1 km / h-tól. Ez garantálja a szerelék állandó előtolását. Ha azonban gyorsabban szeretne előre vagy hátra mozogni, ezt bármikor felülbírálhatja a lábpedállal, és akár a maximális sebességet is elérheti.
 • Ha a szerelék terhelése túl nagy (pl. különféle aprítandó termék a mulcsoló előtt), akkor a gép automatikusan csökkenti a sebességet, hogy a szerelék a lehető legnagyobb teljesítményt kaphassa. Amikor a terhelés ismét csökken, a rendszer visszatér az előre beállított haladási sebességre.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektronikusan vezérelt vontatási hajtás M-Drive mód

Elektromos szabályzású hajtómű: M-Drive üzemmód

 • Az M-Drive üzemmód megfelel a gázpedál üzemmódnak. A kézi gázpedál a dízelmotor fordulatszámának beállítására, a gázpedál pedig a haladási sebesség szabályozására szolgál.
 • Az M-Drive üzemmódban a kívánt motorfordulatszám is mindig jelen van, így feleslegessé válik a bejáratás. Ez lehetővé teszi a kényelmes munkavégzést olyan szerelékekkel, mint például a szórógép, valamint a hatékony anyagmozgatást nagyon rövid távolságok mellett.
Teleszkópos rakodók TH412

Kompakt teleszkópos rakodó

 • A kompakt Wacker Neuson teleszkópos rakodógépek egyedülállóak az emelési magasság, a szélesség és a gép teljesítményének kombinációjában. Összkerék-kormányzással és összkerék-meghajtással teljesen biztos állású és jól felszerelt a sokoldalú feladatokhoz.
 • Az összkerék-kormányzásnak és az osztatlan váznak köszönhetően a Wacker Neuson teleszkópos rakodógépek különösen jól manőverezhetők és nagyon stabilak. A gép alacsony súlypontja a állásbiztonságot is erősíti.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Szerviz hozzáférhetőség

Optimális szerviz hozzáférés

 • A motorháztető egyetlen mozdulattal szélesre nyitható a rendszeres szerviz- és karbantartási munkákhoz. Így a hidraulikaolaj tartály, a légszűrő, a motorolaj feltöltés, az olaj-mérőpálca és a hűtővíz egyszerűen és gyorsan elérhető.
 • A szervizmunka egyszerűen és gyorsan elvégezhető, ami automatikusan maximalizálja a gép rendelkezésre állását, ami viszont csökkenti a teljes birtoklási költséget (TCO).
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, motorháztető

Optimális szervizelhetőség

 • A motorháztető a rendszeres szerviz- és karbantartási munkákhoz egyetlen mozdulattal szélesre nyitható. Így a hidraulika olaj tartály, a légszűrő, a motorolaj feltöltés, az olaj-mérőpálca és a hűtővíz egyszerűen és gyorsan elérhető.
 • A szervizmunkák könnyen és gyorsan elvégezhetők, ami automatikusan maximalizálja a gép rendelkezésre állását, ami viszont csökkenti a teljes tulajdonlási költséget (TCO).
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 kenési pontok, Studio

Könnyen hozzáférhető kenési helyek

 • A gép valamennyi kenési pontjának rendszeres kenése elengedhetetlen a helyes és hatékony karbantartáshoz, és ezáltal a gép üzembiztonságához. Az időmegtakarítás és a munka megkönnyítése érdekében a kenési pontok mindig könnyen hozzáférhető helyen vannak.
 • Mivel a kenési pontok könnyen hozzáférhetőek, a gép rendszeres kenése különösen egyszerű. Ez pedig növeli a gép élettartamát és növeli az értékmegőrzést.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 központi kenőrendszer, stúdió

Központi kenő berendezés, teljesen automatikus

 • A teljesen automatikus központi kenőrendszeren beállítható a kenési folyamat időtartama és az időközök. Az összes kenési pont rendszeres utánkenése növeli a gép üzembiztonságát.
 • A teljesen automatikus központi kenőrendszerrel a gép kenése automatikusan, ezáltal nagyon kényelmesen történik. Ez jelentős időmegtakarítást jelent, és növeli a gép élettartamát, ezáltal növeli az értékmegőrzést.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Geteilte Hydraulikschläuche

Karbantartásbarát hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson gépeket általában rövid hidraulikatömlőkkel szerelik. Ez azt jelenti, hogy a tömlők több ponton is meg vannak osztva. Ha egy hidraulikatömlő cseréjére van szükség, csak az érintett alkatrészt kell kicserélni. Ez azt jelenti, hogy a hidraulikakörben nem kell a teljes tömlőcsatlakozást kicserélni. Ez rendkívül felgyorsítja a javítási időt, és költséghatékony is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, irányváltó ventilátor, stúdió

Reverzibilis ventilátorok

 • Egy gombnyomással lefújja a szennyeződéseket a hűtőbordákról és a motorháztető szívófelületeiről. A hidraulikamotor és a szivattyú úgy van kialakítva, hogy a ventilátor légáramlása megfordítható legyen (megfordító opció). Ez megvédi a gépet a túlmelegedés okozta károsodástól, és elkerülhetővé teszi a további kézi karbantartást.
 • A megfordítható reverzibilis ventilátor növeli a motor élettartamát, és extra kényelmet nyújt a vezetőnek.
Teleszkópos rakodók TH412

Jármű automatikus központi kenési rendszerrel.

 • A központi kenési rendszer növeli a gép várható élettartamát és viszonteladási értékét, mivel garantált, hogy minden kenési pont kapott kenést.
 • Idő- és költségtakarékos az alacsony karbantartási költségek által, mivel csak a központi kenési rendszer tartályát kell feltölteni.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Multitool tartozékok

A teleszkópos rakodó, mint munkaeszköztartó

 • A Telszkópos rakodó(k) feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson szerelékei is. Átfogó, átgondolt szerelék programunkkal minden modell egy több célra használható géppé változik.
 • A befektetésre jó "teleszkópos rakodó" sokféle feladatra használható, ezért rendkívül gazdaságos.
 • A gép egész évben használható (pl. téli szervízben is), mivel alkalmazástól függően sokféle szerelék használható.
Teleszkópos rakodók TH412

Három kormányzási mód maximális rugalmassághoz

 • 1. Összkerék meghajtás: Teljes fordulékonyság és erőkibontás a legkisebb felületen.
 • 2. Elülső kerék kormányzás: Biztonságos haladás nagy sebességen is.
 • 3. Kutyamenet: Oldalra haladás a centiméter pontos manőverezéshez szűk körülmények között is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Utánfutó üzem

Rugalmas utánfutó üzemmód

 • A gép az opcionális vonóhorog segítségével pótkocsit is vontathat. A modelltől függően automata vonóhorog vagy K50 gömbfejes vonóhorog áll rendelkezésre. A pótkocsi súlya a gép méretétől vagy súlyától függ.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép alkalmazási körét és nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel nincs szükség további vontatójárműre. Ez teszi a gépet többfunkcióssá.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép felhasználási körét és nagyobb rugalmasságot kínál, mivel nincs szükség további vontatójárműre. A gép gyakorlatilag mindenhol bevethető.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412 High Flow, stúdió

Nagy teljesítményű High Flow hidraulika

 • A gép opcionálisan nagy átfolyású, nagy teljesítményű hidraulikával is felszerelhető. Ez lehetővé teszi a nagy olajigényű elülső munkaszerelékek (pl. hófúvó vagy mulcsozó) üzemeltetését. Ez növeli a gép alkalmazási körét, mivel még a kompakt gépek is használhatók kifinomult munkaszerelékek működtetésére.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Berendezés

A felszerelés sokszínűsége

 • A Wacker Neuson gépek bőséges és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezenkívül az alkalmazástól és a modelltől függően egyedileg konfigurálható például a motor, a hajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika. Mindig biztosított, hogy a gép megfeleljen az ügyfél egyéni igényeinek és preferenciáinak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, TH412, szállítás autó utánfutón

Szállítás autó utánfutón

 • Időt és szállítási költségeket takaríthat meg: A kompakt méreteknek és a kis súlynak köszönhetően a gépek könnyen szállíthatóak egy autó utánfutóján.
 • A rögzítési pontok optimálisan vannak rögzítve a géphez. Ez biztosítja, hogy a szállításbiztosítás a szabványoknak megfelelően történhessen.
 • A gép típusától és felszereltségétől függően a szállítás magában foglalhatja a szereléket is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Hátsó hidraulika csatlakozások

Hátsó hidraulikus csatlakozások

 • A teleszkópos rakodógép hátul hidraulikus (egyszerű vagy kettős működésű) csatlakozókkal is felszerelhető. Ez kibővíti a gép alkalmazási körét, mivel hidraulikus hátsó szerelvények vagy billenő pótkocsik is működtethetők.
 • A gép multifunkcionálisan használható különböző tevékenységekhez. Nincs szükség további járművekre vagy gépekre.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, TH522, elektromos csatlakozások elöl és hátul, stúdió

Elektromos csatlakozások elöl és/vagy hátul

 • A gép felszerelhető elülső és/vagy hátsó elektromos csatlakozókkal. Ez lehetővé teszi a munkaszerelékek (például a vízpermetező berendezéssel ellátott seprőgépek) elektromosan működtetett kiegészítő funkcióinak működtetését. A hidraulikus munkaszerelékek különböző funkciói között történő átkapcsolásra is lehetőség van. A művelet kényelmesen, a botkormány segítségével történik.
 • Az elektromos funkciók (nyomógombok/reteszek) igény szerint külön-külön hozzárendelhetők a joystick vezérlőkhöz.
 • Az elülső és/vagy hátsó elektromos csatlakozók biztosítják, hogy a munkagéphez a szerelékszéles skálája használható legyen. Ez pedig növeli a gép alkalmazási körét.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522, nyomásmentes visszatérő incl. szivárgó olajvezeték, stúdió

Nyomásmentes visszatérés, beleértve a szivárgó olajvezetéket is

 • Bizonyos, saját hidraulikus motorral rendelkező szerelékek esetében nyomás nélküli visszatérés szükséges. A hidraulikaolaj az olajhűtőn és az olajszűrőn keresztül egy nagyméretű külön vezetéken keresztül áramlik vissza a hidraulikaolaj-tartályba. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a szerelék a visszavezetett olajat hűtve és megnövekedett ellennyomás nélkül tudja visszatáplálni a hidraulikaolaj-tartályba. Ez kíméli a szerelékeket és a gép komponenseit.
 • Szükség esetén a szivárgó olajvezeték a szivárgó olajat az olajmotorból a tartályba max. \{2 bar} \29.00 psi} vissza a tartályba. Ez minimálisra csökkenti a szerelékek hidraulikus motorjának burkolatra nehezedő nyomását.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, 2x2 m osztály

Kompakt méretek 2 x 2 m az osztályában

 • A kompakt teleszkópos rakodógépek szélessége és magassága egyaránt kevesebb, mint 2 m. Ez teszi teleszkópos emelőinket ideálisan alkalmassá a szűk helyeken való használatra, és így egyedülállóvá az emelési magasság, a szélesség és a gép teljesítményének kombinációját tekintve.
 • Kompakt sorozatunk valamennyi teleszkópos rakodógépének különösen kicsi a belső sugara. Az így elért fordulékonyság a gépeket minden felhasználási helyen valódi mindenessé teszi.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves lakkozással szemben jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és ezzel együtt környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékstabilitást és ennek megfelelően magas viszonteladói értéket biztosít a gépnek.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, teleszkópos gém

Robusztus teleszkópkar

 • A teleszkópos kar robusztus és stabil felépítésű, és a gép közepén helyezkedik el, ami ellensúlyozza a csavarodást. A párhuzamos vezetés hidraulikusan történik, a teleszkópkar belső csövében lévő csúszóelemek pedig karbantartásmentesek. Ez csökkenti a kopást és növeli a gép élettartamát.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektronikusan vezérelt vontatási hajtás Eco-Mode

Elektromos szabályzású hajtómű: ECO üzemmód

 • Az Eco üzemmód a kívánt járműsebesség elérése után a motor fordulatszámát \{2,200 fordulat/perc}\{2200 fordulat/perc}-ra csökkenti, ami zajcsökkentést és üzemanyag-takarékosságot egyaránt lehetővé tesz.
 • Az Eco üzemmód kényelmes és erőforrás-kímélő vezetést tesz lehetővé, különösen hosszabb utakon.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező