TH412e

Wacker Neuson TH412e teleszkópos rakodó raklapvillával egy építkezésen használatban

Teleszkópos rakodógépek TH412e: Elektromos, környezetbarát és nagy teljesítményű

A TH412e a Wacker Neuson első tisztán elektromos üzemű teleszkópos rakodója. Teljesítmény-jellemzői ugyanakkor megfelelnek a hagyományos dízelüzemű gépekének. A beépített 96 voltos lítium-ion akkumulátor opcionálisan két teljesítményfokozatban érhető el, ezáltal az üzem-és töltési idő optimálisan a munkakövetelményekhez igazítható. A TH412e a helyszínen teljesen emisszió-mentesen és jelentősen csökkentett zajkibocsátással üzemel. A felhasználó számára ez nagyobb használati rugalmasságot, környezetvédelmet és az üzemeltetési költségek jelentős mértékű megtakarítását eredményezi. Az olyan jellemzők, mint a kompakt méretek, az összkerék-kormányzás, az alacsony súlypont és a kiváló stabilitás az elektromos üzemű gépekre is érvényesek.

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Lítium-ion akkumulátor

Nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor

 • Felhasználási területtől és céltól függően mindig a megfelelő méretű akkumulátor választható ki. Összesen két karbantartásmentes lítium-ion akkumulátor áll rendelkezésre: Az alapkivitel teljesítménye 18 kWh, opcionálisan 28 kWh is elérhető.
 • Alapfelszereltségként 3 kW-os fedélzeti töltő van beépítve. Opcionálisan egy második, 3 kW-os fedélzeti töltő is választható, amely összesen 6 kW-ra növeli a töltési teljesítményt. Ez lehetővé teszi a gyors betöltési idő elérését.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Töltési lehetőségek

Egyszerű rakodási lehetőségek

 • A központi betöltőszárny kívülről, a gép hátsó részén könnyen hozzáférhető. Mögötte található az aljzat, az aktiváló kapcsoló és a töltésszint-jelző.
 • A töltőkábel (2-es típusú dugó a gép oldalán, az autóiparból ismert), beleértve a vezérlődobozt is, többféle dugóval kapható: 230 V / 10 A Schuko, 230 V / 16 A CEE (kék, 3 pólusú), 400 V / 16 A CEE (piros, váltóáramú, 5 pólusú), 400 V / 16 A (2-es típusú Wallbox-csatlakozó, IEC 62196), illetve további csatlakozók is elérhetők.
 • A rugalmasan választható töltőcsatlakozók lehetővé teszik a kiválasztott méretű akkumulátor gyors és összehangolt töltését. A beépített fedélzeti töltővel együtt garantálható a hatékony és biztonságos töltési folyamat.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, digitális kijelző, stúdió

Digitális kijelző

 • A legfontosabb funkciók mindig szem előtt: A digitális kijelzőnek köszönhetően a járművezető munka közben mindig áttekintheti a helyzetet.
 • A kijelző külső szélén a szokásos jelzések, például a rögzítőfék figyelmeztető lámpája vagy az irányjelzők vagy a távolsági fényszóró jelzőfénye látható.
 • A kijelző közepén található információs területen három fő nézet és számos hasznos információ található, mint például az üzemóraszámláló, a meghajtó akkumulátor töltöttségi állapota, a hátralévő üzemidő / hátralévő töltési idő, a sebesség kijelzése, az átlagos fogyasztás, a rekuperációs szint, a dátum, az idő vagy a különböző alkatrészek hőmérséklete.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Elektromos rögzítőfék

Elektromos rögzítőfék

 • A fék automatikusan bekapcsol, amikor a gép álló helyzetben van, a menetirány semlegesre van állítva, vagy ha a vezető elhagyja az ülést. Hasonlóképpen, a kézifék is automatikusan kiold, amikor a gépet a gázpedállal elindítják. Ez a vezetőnek és munkakörnyezetének maximális biztonságot és kényelmet kínál. A gép ezért nagyon hatékonyan üzemeltethető az elektromos rögzítőfék által.
 • Az elektromos rögzítőfék magától értetődően manuálisan is kapcsolható vagy deaktiválható a kapcsolóval használatával. A sofőr mindig kézben tartja az irányítást, és saját igényeinek és szokásainak megfelelően tud dolgozni a géppel.
 • Az elektromos rögzítőfék Auto-hold és Hill-hold funkciót is kínál. Ez megakadályozza, hogy a gép véletlenül elguruljon, ezáltal növeli a munkavégzés biztonságát.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Kompakt méretek 2 x 2 m az osztályában

 • A kompakt teleszkópos rakodógépek szélessége és magassága egyaránt kevesebb, mint 2 m. Ez teszi teleszkópos emelőinket ideálisan alkalmassá a szűk helyeken való használatra, és így egyedülállóvá az emelési magasság, a szélesség és a gép teljesítményének kombinációját tekintve.
 • Kompakt sorozatunk valamennyi teleszkópos rakodógépének különösen kicsi a belső sugara. Az így elért fordulékonyság a gépeket minden felhasználási helyen valódi mindenessé teszi.

További funkciók

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves lakkozással szemben jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és ezzel együtt környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékstabilitást és ennek megfelelően magas viszonteladói értéket biztosít a gépnek.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Robusztus teleszkópkar

 • A teleszkópos kar robusztus és stabil felépítésű, és a gép közepén helyezkedik el, ami ellensúlyozza a csavarodást. A párhuzamos vezetés hidraulikusan történik, a teleszkópkar belső csövében lévő csúszóelemek pedig karbantartásmentesek. Ez csökkenti a kopást és növeli a gép élettartamát.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Bekapcsolható 100 % differenciálzár

 • A 100%-ban bekapcsolható differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonóerő és tolóerőt nyújtja és haladás közben kikapcsolva – alacsonyan tartja a kerékabroncs kopását. Ez növeli a gép hatékonyságát.
 • Normál vezetés közben a differenciálzár ki van kapcsolva, ami biztonságot, kisebb kopást és ezáltal üzemeltetési költségeket takarít meg.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Optimális gumiabroncsok

 • A géphez megfelelő gumiabroncsok fontos szerepet játszanak a gyakorlati használatban. Ha a gumiabroncsok a talajhoz és a felhasználási területhez vannak igazítva, a vezető optimálisan tud dolgozni a géppel.
 • A megfelelő abroncsozás kiválasztása biztosítja a maximális tapadást, a minimális kopást, valamint a gép kellemesen csendes működését. Ezek a szempontok a gumiabroncsok élettartamát is növelik, ezzel együtt pedig a gazdaságosságot is fokozzák.
 • Az optimális teljesítmény elérése érdekében minden felületen különböző profilok állnak rendelkezésre a modelltől függően: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil és MPT-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép konfigurációjának maximális rugalmasságát.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Kompakt és nagy teljesítményű

 • A teleszkópos rakodó lenyűgöző az emelési magasság optimális arányával, a kompakt méretekkel és a gép erőteljes teljesítményével. Ez a kombináció egyedülálló egy ilyen kompakt gépben.
 • Az összkerék-kormányzással, összkerékhajtással és osztatlan vázzal abszolút stabil és számos különböző munkafeladathoz jól felszerelt. A gép alacsony súlypontja a állásbiztonságot is erősíti.
 • A teleszkópos rakodó kis sugarakkal és optimális manőverezőképességgel győz meg, különösen akkor, ha szűkös a hely, például raktárakban vagy szűk építkezéseken.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e földelő kanállal

Kompakt teleszkópos rakodó

 • A kompakt Wacker Neuson teleszkópos rakodógépek egyedülállóak az emelési magasság, a szélesség és a gép teljesítményének kombinációjában. Összkerék-kormányzással és összkerék-meghajtással teljesen biztos állású és jól felszerelt a sokoldalú feladatokhoz.
 • Az összkerék-kormányzásnak és az osztatlan váznak köszönhetően a Wacker Neuson teleszkópos rakodógépek különösen jól manőverezhetők és nagyon stabilak. A gép alacsony súlypontja a állásbiztonságot is erősíti.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e előadás, stúdió

Igény szerinti teljesítmény

 • A gépben két különálló villanymotort használnak: az egyiket a menethajtáshoz, a másikat pedig a munkahidraulika meghajtásához. Ez minimalizálja az energiafogyasztást, mivel a teljesítményt csak akkor használja, amikor valóban szükség van rá.
 • A menethajtás villanymotorja ezenkívül a gép dinamikus és erőteljes indítását is lehetővé teszi. Ez minden gyorsítás során érezhető.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, sebesség 20 km/h, 25 km/h

20/25 km/h menetsebesség

 • Opcionálisan 20 km/h ill. 25 km/h megnövelt sebesség is elérhető.
 • 20 km/h megnövelt sebesség: Ideális kompromisszum az akkumulátor élettartama és a szállítási munkák érdekében történő gyors áthelyezés között.
 • 25 km/h megnövelt sebesség: A gép gyorsabb áthelyezése A-ból B-be, a megfelelő időmegtakarítással.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e üzemidő, stúdió

Mindig a megfelelő működési idő

 • Az akkumulátor méretétől függően folyamatos üzemben több mint 5 óra üzemidő is elérhető el. Az akkumulátor üzemideje az adott üzemi körülményektől, a munkafeladattól és a vezetési stílustól függ. Ez sokkal hosszabb üzemidőt is eredményezhet. Szélsőséges esetekben azonban kevesebb üzemidő is lehetséges.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Dolgozzon gazdaságosan

 • A hatékonyság az egyik legfontosabb tulajdonság, amellyel a gépeknek a hatékony használat érdekében rendelkezniük kell. Mivel egy gép minél gyorsabban és időtakarékosabban manőverezik, annál nagyobb a munkateljesítménye.
 • A Wacker Neuson gépeinél a költséghatékonyság olyan műszakilag kiforrott megoldásokat jelent, mint a nagy teljesítményű hajtás, az erős szakítóerő, a nagyfokú manőverezőképesség, a kiváló stabilitás és a munkaszerelékekhez használt hatékony gyorscserélő rendszer.
 • További tényezők, amelyek a gazdaságosság mellett szólnak: alacsony kopás, kiváló minőségű porbevonat, edzett csapok, jó szervizelhetőség, nagy hengerfordulatszám és rugalmas menetsebesség.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Következetes működési filozófia

 • Minden Wacker Neuson gép következetes kezelési koncepcióval rendelkezik, áttekinthetően strukturált és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden gépet nagyon hasonló módon lehet működtetni. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a kezelő gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson gépek között, és produktívan tud dolgozni.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi, hogy a gépkezelő könnyen megértse a gépet, így jól tájékozódjon és biztonságosan dolgozzon. Ez nyilvánvaló például az olyan visszatérő elemekben, mint a jog-tárcsa, a joystick, a kijelző, az általános kapcsolókiosztás stb.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, nyomáscsökkentő a rakodóegységnél, stúdió

Nyomáscsökkentés a teleszkópos karon

 • A nyomásmentesítés nyomógombja jól hozzáférhető módon van a teleszkópkaron elhelyezve. Ez lehetővé teszi a különböző hidraulikusan működtetett munkaszerelékek még gyorsabb és hatékonyabb cseréjét. Ez akkor is működik, ha a motor jár (dízel) vagy a gép be van kapcsolva (elektromos).
 • A nyomásmentesítés használata során az aktív hidraulikus vezérlőkör nyomásmentessé válik, minek következtében a hidraulikus üzemű szerelékek könnyedén és biztonságosan cserélhetők.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e üzemeltetési költség, stúdió

Alacsonyabb üzemeltetési költsége

 • A gép élettartama alatt az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek egy elektromos meghajtású gép esetében a dízelüzemű géphez képest, mivel kevesebb az energia- és szervizköltség.
 • A teljesen elektromos gépek valamivel magasabb beruházási költségei a használati szokásoktól és az alkalmazási területtől függően egy bizonyos idő után megtérülnek. A tisztán elektromos meghajtás hosszú távon mindig költséghatékonyabb alternatíva.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Olajmennyiség állítás

Olajmennyiség beállítása

 • A 3. Vezérlőkör olajmennyisége fokozatmentesen szabályozható. Ez lehetővé teszi, hogy a gépet a rotoros típusú fogyasztókkal ellátott hidraulikus munkaszerelékek igényeihez igazítsák.
 • Az olajmennyiség beállítása így kényelmes és hatékony munkát biztosít a géppel és a munkaszerelékekkel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Vezetési módok

Különböző vezetési módok

 • A TH412e alapfelszereltségként két különböző vezetési üzemmóddal rendelkezik, amelyek egy gombnyomással módosíthatók.
 • POWER üzemmód: A vontatóhajtás szokásos funkciója, nincs sebességcsökkentés vagy korlátozás.
 • ECO üzemmód: Ebben az üzemmódban a gyorsulás visszafogott, a végsebesség pedig csökken. Ezenkívül csökken a munkahidraulika térfogatáramlása. Ez biztosítja az akkumulátor hosszabb élettartamát, és ideális a könnyű és közepes igénybevételű töltéshez, szállításhoz és közúti használathoz.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Multitool tartozékok

A teleszkópos rakodó, mint munkaeszköztartó

 • A Telszkópos rakodó(k) feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson szerelékei is. Átfogó, átgondolt szerelék programunkkal minden modell egy több célra használható géppé változik.
 • A befektetésre jó "teleszkópos rakodó" sokféle feladatra használható, ezért rendkívül gazdaságos.
 • A gép egész évben használható (pl. téli szervízben is), mivel alkalmazástól függően sokféle szerelék használható.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

A felszerelés sokszínűsége

 • A Wacker Neuson gépek bőséges és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezenkívül az alkalmazástól és a modelltől függően egyedileg konfigurálható például a motor, a hajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika. Mindig biztosított, hogy a gép megfeleljen az ügyfél egyéni igényeinek és preferenciáinak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, TH412, szállítás autó utánfutón

Szállítás autó utánfutón

 • Időt és szállítási költségeket takaríthat meg: A kompakt méreteknek és a kis súlynak köszönhetően a gépek könnyen szállíthatóak egy autó utánfutóján.
 • A rögzítési pontok optimálisan vannak rögzítve a géphez. Ez biztosítja, hogy a szállításbiztosítás a szabványoknak megfelelően történhessen.
 • A gép típusától és felszereltségétől függően a szállítás magában foglalhatja a szereléket is.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Rugalmas utánfutó üzemmód

 • A gép az opcionális vonóhorog segítségével pótkocsit is vontathat. A modelltől függően automata vonóhorog vagy K50 gömbfejes vonóhorog áll rendelkezésre. A pótkocsi súlya a gép méretétől vagy súlyától függ.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép alkalmazási körét és nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel nincs szükség további vontatójárműre. Ez teszi a gépet többfunkcióssá.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép felhasználási körét és nagyobb rugalmasságot kínál, mivel nincs szükség további vontatójárműre. A gép gyakorlatilag mindenhol bevethető.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Hátsó hidraulikus csatlakozások

 • A teleszkópos rakodógép hátul hidraulikus (egyszerű vagy kettős működésű) csatlakozókkal is felszerelhető. Ez kibővíti a gép alkalmazási körét, mivel hidraulikus hátsó szerelvények vagy billenő pótkocsik is működtethetők.
 • A gép multifunkcionálisan használható különböző tevékenységekhez. Nincs szükség további járművekre vagy gépekre.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Elektromos csatlakozások elöl és/vagy hátul

 • A gép felszerelhető elülső és/vagy hátsó elektromos csatlakozókkal. Ez lehetővé teszi a munkaszerelékek (például a vízpermetező berendezéssel ellátott seprőgépek) elektromosan működtetett kiegészítő funkcióinak működtetését. A hidraulikus munkaszerelékek különböző funkciói között történő átkapcsolásra is lehetőség van. A művelet kényelmesen, a botkormány segítségével történik.
 • Az elektromos funkciók (nyomógombok/reteszek) igény szerint külön-külön hozzárendelhetők a joystick vezérlőkhöz.
 • Az elülső és/vagy hátsó elektromos csatlakozók biztosítják, hogy a munkagéphez a szerelékszéles skálája használható legyen. Ez pedig növeli a gép alkalmazási körét.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522, nyomásmentes visszatérő incl. szivárgó olajvezeték, stúdió

Nyomásmentes visszatérés, beleértve a szivárgó olajvezetéket is

 • Bizonyos, saját hidraulikus motorral rendelkező szerelékek esetében nyomás nélküli visszatérés szükséges. A hidraulikaolaj az olajhűtőn és az olajszűrőn keresztül egy nagyméretű külön vezetéken keresztül áramlik vissza a hidraulikaolaj-tartályba. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a szerelék a visszavezetett olajat hűtve és megnövekedett ellennyomás nélkül tudja visszatáplálni a hidraulikaolaj-tartályba. Ez kíméli a szerelékeket és a gép komponenseit.
 • Szükség esetén a szivárgó olajvezeték a szivárgó olajat az olajmotorból a tartályba max. \{2 bar} \29.00 psi} vissza a tartályba. Ez minimálisra csökkenti a szerelékek hidraulikus motorjának burkolatra nehezedő nyomását.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, három kormányzási mód, stúdió

Három kormányzási mód maximális rugalmassághoz

 • 1. Összkerék meghajtás: Teljes fordulékonyság és erőkibontás a legkisebb felületen.
 • 2. Elülső kerék kormányzás: Biztonságos haladás nagy sebességen is.
 • 3. Kutyamenet: Oldalra haladás a centiméter pontos manőverezéshez szűk körülmények között is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e hatékony rögzítés használat, stúdió

A szerelékek hatékony használata

 • A gép helyhez kötött üzemben is használható. Ebben az esetben a gép a helyszínen áll, és a 3. kerék munkahidraulikája kikapcsol. A vezérlőáramkör egy munkaszerelék, például egy hasítógép meghajtására szolgál. Ez kibővíti a gép alkalmazási körét.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Szerelvénycsere

Biztosított a rászerelhető szerszámok hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscserélő rendszernek köszönhetően a munkaszerelékek kényelmesen cserélhetők. Így a gép azonnal újra használatra kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A csatlakozási pontok jó rálátása nagyon megkönnyíti a munkaszerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes működtetés különösen biztonságossá teszi a váltást.
 • A Wacker Neuson teleszkópos rakodókhoz alapfelszereltségként elérhető a munkaszerelékekhez használható hidraulikus gyorscserélő rendszer.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 állítható kormánykerék és kormányoszlop, stúdió

Állítható kormánykerék és kormányoszlop

 • A kormánykerék és a kormányoszlop magassága és dőlésszöge széles tartományban egyedileg állítható. Ez lehetővé teszi, hogy minden vezető nagyon ergonomikusan és koncentráltan dolgozhasson a számára legmegfelelőbb beállításokkal.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Ergonomikus botkormány

 • A botkormány biztonságos és kényelmes egy kézben. Az vezérlés ezáltal egyszerre közvetlen és érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a vezető ellenőrzése alatt tartja a gépet és a legfontosabb funkciókat.
 • Az olyan standard funkciók mellett, mint az irányválasztás és a sebességfokozat, a modelltől függően számos más funkció is választható, például differenciálzár, 3. és 4. sebességfokozat. Vezérlőáramkör, nagy áramlás és minden elektromos funkció a joystickon keresztül. Ez lehetővé teszi a munkaszerelékek kényelmes, egykezes kezelését.
 • A legfontosabb funkciók joystickra történő áthelyezése biztosítja a kényelmes munkavégzést hosszabb időn keresztül is, és növeli a gép kezelésének általános hatékonyságát.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Ergonomikus munkahely

 • Bőséges lábtér, áttekinthetően elhelyezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális kilátás a munkaszerelékek: Motiváló környezet, amely minden szempontból támogatja a vezetőt.
 • A jól hangolt felszerelés növeli a vezető kényelmét, aki így hosszabb ideig tud optimálisan dolgozni a géppel.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Kényelmes munkahelyi légkör

 • A fülkében kiváló munkahelyi légkör uralkodik, a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőző berendezésnek, frisslevegő-szűrőnek és jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően.
 • A különböző vezetőfülke-változatokban mindig elegendő légfúvókát szereltek fel, ami jó légkeringést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Szellőzés igény szerint

 • A kabin nagy, szélesre nyíló ajtóval és zsanéros ablakokkal rendelkezik. Az osztott ajtóval a felső ablaküveg hátulról nyitható és rögzíthető. Ablakon és/vagy ajtón keresztül történő résszellőztetés is lehetséges. A modelltől függően van egy nyitható hátsó ablak is, és a teljes ajtó hátul is nyitható és zárható.
 • A különböző szellőztetési lehetőségek friss levegőt biztosítanak az utastérben légkondicionáló nélkül is, és növelik a vezető kényelmét a meleg külső hőmérsékleten.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés ergonomikus kialakítású, jól rugózik és állítható. Az opcionálisan rendelhető légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket biztosít. Hideg hőmérsékletek esetén ülésfűtés áll rendelkezésre. Ez növeli a járművezető kényelmét, aki így hosszabb ideig képes koncentráltan dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően a gép méretének megfelelő különböző ülések állnak rendelkezésre. Az ülés különböző beállítási lehetőségei lehetővé teszik a vezető igényei szerinti beállítást, ezáltal pedig optimális kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Kézi fojtószelep

Kézigáz

 • A kézigáz lehetővé teszi egy állandó menetsebesség kézzel történő beállítását. A menetpedált ekkor nem kell működtetni. A fokozatmentes beállítás kényelmesen és pontosan, a megfelelő potenciométeren keresztül történik.
 • A beállított menetsebesség a menetpedállal felülbírálható. Ha ezután a pedált ismét felengedik, a gép a beállított sebességgel működik tovább.
 • A kézigáz kényelmes és koncentrált munkát biztosít olyan munkaszerelékekkel, mint a seprőgép, sövényolló vagy mulcsozó, akár hosszabb időn keresztül is.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Lapos felületű hidraulikus csatlakozók

 • A szerelékek egyszerű cseréje: A Flat-Face hidraulikus csatlakozókat könnyű tisztítani, és kevesebb szennyeződést biztosítanak a hidraulikus rendszerben. A hidraulikatömlők csatlakoztatásakor alig van szivárgás, így a kezek, a gép, a szerelékés a talaj tiszta marad.
 • A Flat-Face hidraulikus csatlakozókkal a hidraulikusan működtetett szerelékek nyomás alatt is összekapcsolhatók, ami időt takarít meg. Minden csatlakozótípus ugyanarra a válaszfalra van szerelve, ezért könnyen hozzáférhető.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, kabin

Kényelmes fülke

 • A fülke nagyon tágas és ergonomikus kialakítású egy ilyen kompakt géphez képest: A jól átgondolt fűtési koncepció az elektromos fűtésű első, oldalsó és hátsó ablakokkal, valamint az opcionális tetőpanel-fűtéssel még a hideg évszakban is kellemes klímát biztosít. Az opcionálisan rendelhető ülésfűtés növeli a komfortérzetet.
 • Ezenkívül az ajtó és a hátsó ablakok résszellőztetésre is beállíthatók. A felső ajtópanel teljesen kinyitható és a fülke hátsó részén zárható.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 központi kenőrendszer, stúdió

Központi kenő berendezés, teljesen automatikus

 • A teljesen automatikus központi kenőrendszeren beállítható a kenési folyamat időtartama és az időközök. Az összes kenési pont rendszeres utánkenése növeli a gép üzembiztonságát.
 • A teljesen automatikus központi kenőrendszerrel a gép kenése automatikusan, ezáltal nagyon kényelmesen történik. Ez jelentős időmegtakarítást jelent, és növeli a gép élettartamát, ezáltal növeli az értékmegőrzést.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Karbantartásbarát hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson gépeket általában rövid hidraulikatömlőkkel szerelik. Ez azt jelenti, hogy a tömlők több ponton is meg vannak osztva. Ha egy hidraulikatömlő cseréjére van szükség, csak az érintett alkatrészt kell kicserélni. Ez azt jelenti, hogy a hidraulikakörben nem kell a teljes tömlőcsatlakozást kicserélni. Ez rendkívül felgyorsítja a javítási időt, és költséghatékony is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Karbantartás

Könnyű karbantartás

 • Az elektromos meghajtású gépek nagy előnye, hogy összességében jóval kevesebb karbantartási munkával járnak, mint egy dízelmotoros gép esetében.
 • A motorháztető felfelé nyitható, a vezetőülés és a különböző hozzáférési panelek néhány egyszerű kézmozdulattal eltávolíthatók. Ez lehetővé teszi a hidraulikus vezérlőblokk, a szivattyúk, az akkumulátor és a villanymotorok egyszerű elérését. Ez biztosítja a gép egyszerű és időtakarékos karbantartását.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

A munkaterület jó kivilágítása

 • Modelltől függően a megvilágítás különböző igényekhez igazítható: Halogén megvilágítás, a KRESZ szabályai szerinti megvilágítás (halogén vagy LED), LED megvilágítás (normál vagy teljesítmény), forgó jelzőfény és kiegészítő fényszórók a teleszkópos karon. Ez lehetővé teszi a géppel végzett egyéni munkavégzést még sötétben is.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkabiztonságot, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy hosszabb ideig fáradságmentesen dolgozzon a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Be- és kiszállás

Könnyű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a gép fülkéjébe. Ezt a padlóhoz közeli, nagyvonalú bejárati terület és a könnyen hozzáférhető kapaszkodók teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát a járműbe való be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, függőleges emelőrendszer

VLS (Vertical Lift System)

 • A VLS (Vertical Lift System) egy olyan vezetőtámogató rendszer, amely megkönnyíti a vezető munkáját a rakományok emelésekor vagy süllyesztésekor azáltal, hogy emeléskor félautomatikusan kitolja a teleszkópos kart, süllyesztéskor pedig visszahúzza azt, anélkül, hogy a vezetőnek külön kellene vezérelnie a teleszkópos funkciót. Ez lehetővé teszi a gördülékeny és gyors munkavégzést. A szinte függőleges emelő- és süllyesztőmozgás a VLS-sel ellátott teleszkópos rakodót nagyon stabillá teszi, mivel a rakomány nem kerül a túlterhelési területre.
 • A szinte függőleges emelő- és süllyesztőmozgás rendkívül stabillá teszi a VLS rendszerrel ellátott teleszkópos rakodógépet, mivel a rakomány nem éri el a túlterhelési területet. A gyakorlott vezetők még gyorsabban és biztonságosabban dolgoznak a VLS-rendszerrel. A gyakorlatlan vezetők értékes támogatást kapnak az emelő és berakodó munkálatokhoz.
 • A VLS (Vertical Lift System) három különböző üzemmódban használható: Kanál üzemmódban (pl. ömlesztett anyaggal végzett rakodási munkákhoz), rakatolási üzemmód (pl. raklapokkal végzett rakodási munkákhoz) és kézi üzemmódban (pl. tolólapos munkákhoz). Ez maximális rugalmasságot biztosít az felhasználás terén.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Tökéletes kilátás felfelé

 • A teleszkópos rakodó az előnyei akkor nyilávnulnak meg, , ha az áru egymásra rakodásáról van szó. Ahhoz, hogy a terhet nagy magasságban is biztonságosan tudjon elhelyezni, különösen a felfelé kilátás mérvadó. A Wacker Neuson teleszkópos rakodóknál a fülke és a szélvédő úgy lett megszerkesztve, hogy a vezető a rakományt maximális emelési magasság esetén is mindig lássa.. A három ablaktörlő (szembeni, fari és tető) mindig optimális kilátást biztosít.
Teleszkópos rakodógépek TH412e

Kiváló panorámakilátás

 • A fülke jó rálátást biztosít a munkaszerelékekre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére. A jobb oldali mély oldalablak és a magas üléspozíció a ferde motorháztetővel együtt optimális kilátást biztosít. Növeli a biztonságot a gép teljes munkaterületén.
 • A széles első és tetőablakoknak köszönhetően mindig jó rálátás nyílik a munkaszerelékre. Ez különösen fontos a teleszkópos rakodóval, magasban történő hatékony és biztonságos munkavégzéshez.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Nézet jobbra

Jó kilátás jobb oldalra

 • A jobb látómező sok teleszkópos rakodógépnél gyakran nem elegendő. A Wacker Neusonnál ezt a nagy méretű jobb oldali tárcsa, a teleszkópkar alacsonyan elhelyezett pozíciója és a meredeken lejtő motorháztető biztosítja. A vezető mindig optimális rálátással rendelkezik a gép jobb oldalán lévő területre, valamint a jobb oldali tükörre. Ez jelentősen növeli a biztonságot a géppel végzett munka során.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Akkumulátorkezelő rendszer

Akkumulátor-kezelő rendszer (BMS)

 • A lítium-ion akkumulátor optimális felügyeletét az alkalmazott elektronikus rendszer biztosítja. Az akkumulátor-kezelő rendszer (BMS) lehetővé teszi továbbá a jelentősen megnövelt töltési áramot, a rövid távú teljesítménycsúcsok biztosítását és a hőmérséklet állandó felügyeletét. Ezenkívül az akkumulátort mindig előmelegítjük az optimális üzemi hőmérsékletre.
 • Az akkumulátor-kezelő rendszer (BMS) növeli az akkumulátor hatékonyságát és biztonságát, és kiküszöböli a mélykisülést.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Blue Saftey Light

Kék biztonsági fény

 • A kék biztonsági fény vizuálisan figyelmeztet a tolatásra. Automatikusan aktiválódik, amikor a hátrameneti fokozatot bekapcsolják, és egy kék fényfoltot vetít a talajra bizonyos távolságra.
 • A veszélyzónában tartózkodó személyek a motorzaj hiánya ellenére is érzékelhetik a gépet, és eltávolodhatnak a veszélyzónából.
 • A Blue Safety Light így jelentősen növeli a biztonságot az alacsony zajszintű e-gép tolatásakor.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e elektromos hajtás, stúdió

Nagy teljesítményű elektromos meghajtás

 • A TH412e teljesítménye megfelel a dízelüzemű változatnak. Az e-hajtás tehát nem jár teljesítménybeli hátrányokkal a hagyományos dízelhajtáshoz képest.
 • Az elektromos meghajtású gépek dízelüzemű társaikhoz képest megnövelt termelékenységet kínálnak. Összességében az elektromos meghajtás hatékonyabb és eredményesebb, mint a dízel meghajtás, és a környezetbarátabb alternatíva.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e Rekuperáció, stúdió

Energia-visszanyerés rekuperáció révén

 • A fékrendszer az úgynevezett rekuperáció révén energiát nyer vissza, ami tovább növeli a gép üzemidejét.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412 alacsony károsanyag-kibocsátás, stúdió

Alacsony kibocsátás

 • Egy teljesen elektromos géppel a helyszíni munka teljesen CO2-kibocsátásmentes lehet. Ez különösen kíméletes a közvetlen munkakörnyezetben lévő emberekkel és magával a járművezetővel szemben.
 • A zajkibocsátás jelentősen csökken az elektromos meghajtású gépek esetében a dízelüzemű gépekhez képest. Ez lehetővé teszi a zajérzékeny környezetben vagy éjszaka történő munkavégzést.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező