A Wacker Neuson mérföldkövei

Kezdetben volt egy vízió. Johann Christian Wacker 1848-ban a németországi Drezdában egy kovácsműhely megalapításával egy olyan vállalkozás alapkövét rakta le, amely évszázadokon keresztül folyamatosan fejlődött, és nem egyszer forradalmasította az építőipart: Wacker Neuson.

A feltaláló szellem és az innovatív erő a kezdetektől fogva meghatározó volt a vállalat történetében. 1930-ban Hermann Wacker feltalálta a világ első elektromos döngölőjét. Ezt több mint 200 szabadalom és használati minta követte sikerrel a piacon.

2460053_Wacker_Neuson_175_Stampfer_60x40_4c_Ansicht.png

2023

Erős partner 175 éve

Jubileumot ünneplünk: Már 175 éve ügyfeleinkre és az ő igényeikre összpontosítunk.

WN_EMEA_image_EZ17e_Charging_Box_zero_emission_action.jpg

2022

zero emission ökoszisztéma

A Wacker Neuson az ügyfelei számára a teljes ökoszisztémára összpontosít: a töltőinfrastruktúrától kezdve a szolgáltatásokon és finanszírozási ajánlatokon át az akkumulátorok életciklusának figyelembevételééig. Az egyik példa erre a töltőállomás - egy powerbank az építkezésekhez.

APS and BPS range

2021

Az APS-/BPS-széria előrehaladó lapvibrátorai

Az előrehaladó lapvibrátorok új termékcsaládját, a benzinmotoros BPS-t és az akkumulátoros APS-t kényelmes és egyszerű kezelhetőség jellemzi, melyek a talajtömörítés mellett aszfaltfelületek megmunkálásához is ideálisak.

A Wacker Neuson EZ17e zero emission mini kotrógép használat közben egy építkezésen.

2020

EZ17e elektromos kotrógép

Az EZ17e elektromos minikotróval a kibocsátásmentes építkezés valósággá válik. Ezzel - és a Wacker Neuson más elektromos gépeivel - egy egész építkezés közvetlen károsanyag-kibocsátás nélkül és rendkívül alacsony zajszint mellett üzemeltethető.

A Wacker Neuson Dual View dömper használat közben.

2019

Dual View Dumper

A Wacker Neuson bemutatja a Dual View dömpereket. A kerekes dömperek jellemzője a 180°-ban elfordítható ülés és a vezérlőpult. Ez nagyobb kezelői és építkezési biztonságot, valamint nagyobb rugalmasságot biztosít.

Wacker Neuson Compamatic.

2019

Compamatic

A Compamatic segítségével a Wacker Neuson a jól bevált Compatec tömörítésvezérlő rendszerét kombinálja egy telematikai megoldással. Ezáltal a tömörítés előrehaladása nyomon követhetővé válik, és teljes körűen dokumentált minőségellenőrzésre van lehetőség - egyszerűen az íróasztal

Egy építőmunkás Wacker Neuson nagyfrekvenciás belső vibrátort / tűvibrátort visz egy építkezésen.

2019

Akkumulátoros tűvibrátor

A Wacker Neuson piacra dobja az első akkumulátoros, nagyfrekvenciás belső vibrátort. Az akkumulátor hátizsákban hordható. Ez lehetővé teszi a tápkábel nélküli munkavégzést - a nagyobb mozgásszabadság, a fokozott biztonság és a magasabb szintű kezelési kényelem érdekében.

A Wacker Neuson DW15e elektromos kerekes dömper használat közben.

2019

Teljesen elektromos kerekes dömper DW15e

A zero emission termékcsalád egyre bővül: a DW15e elektromos kerekes dömper hatékony anyagmozgatást tesz lehetővé közvetlen kipufogógáz-kibocsátás nélkül, és rendkívül halk működésével lenyűgöz, különösen érzékeny környezetben.

Zero emission sorozatú előrehaladó lapvibrátorok a városban használat közben.

2018

Akkumulátoros lapvibrátorok a zero emission termék

Még több elektromos üzemű berendezés. Újdonság az AP1850e és az AP1840e előrehaladó lapvibrátorok.

A Wacker Neuson 803-as dual power mini kotrógép egy csarnokban használat közben.

2014

A zero emission sorozat bevezetése

A Wacker Neuson a WL20e elektromos homlokrakodóval és az AS30e és AS50e akkumulátoros döngölőkkel mutatta be zero emission szériáját. A 803-as dual power minikotrót szintén 2014-ben mutatják be. Dízelmotorral vagy elektrohidraulikus aggregátorral is működtethető.

A Compatec tömörítésellenőrző használat közben egy építkezésen.

2013

Tömörítésellenőrzés Compatec segítségével

A Compatec tömörítésvezérlés útmutatást nyújt a talaj tömörítéséhez - különösen azon felhasználók számára, akik csak alkalmanként dolgoznak lapvibrátorokkal. Nyolc LED-lámpa jelzi a kezelőnek a tömörítés előrehaladását.

Wacker Neuson forgó-kotró a Wacker Neuson műhelye előtt a Linz melletti Hörschingben.

2012

Új telephely Linzben, Ausztriában

1981-ben megalapították a Neuson Hydraulik GmbH-t, amely megalapozta a Wacker Neuson csoport egyik legfontosabb termékszegmensét. A kotrógépeket 2012 óta fejlesztik és gyártják a Linz melletti Hörschingben, Ausztriában található üzemben.

A Wacker Neuson SE központja München északi részén.

2011

A konszern központjának megnyitása

A Wacker Neuson SE új konszernközpontjának átadása München északi részén. Az épület különböző színárnyalatokban pompázó látványbeton elemekből áll, ezzel is hangsúlyozva a vállalat sokéves tapasztalatát a betontechnológia területén.

Távvezérelt Wacker Neuson DPU130r használat közben egy építkezésen.

2010

A legerősebb lapvibrátor

A DPU130r születése: megjelenik a piacon az első, két gerjesztőművel rendelkező lapvibrátor. Egy nehéz, 7 tonnás henger helyettesíthető vele, ugyanakkor könnyebb, kompaktabb és rugalmasabb. A lapvibrátor távirányítással vezérelhető.

2007

Irány a tőzsde

2007 májusában a Wacker Construction Equipment AG tőzsdére lép (jelenleg Wacker Neuson SE az S-DAX-on jegyzik).

Wacker Neuson Group

2007

Összeolvadás a Wacker Neuson AG megalakításával

A Neuson Kramer Baumaschinen AG egyesül a nagy múltú családi vállalkozással, a Wacker Construction Equipment AG-vel. Beolvadással a vállalkozások kiegészítik egymást mind a termékkínálat, mind az értékesítési régiók tekintetében.

A 9503 Neuson menet közben.

2007

Gyorsan úton

A Neuson 9503 a világ leggyorsabb kotrógépe, akár 40 km/h sebességgel. Különösen népszerű az önkormányzatok és a kertépítő cégek körében, így nagyon rövid időn belül elterjedt a piacon.

2005_Weidemann.jpg

2005

Törzscsuklós homlokrakodó

A Weidemann GmbH 2005 óta törzscsuklós homlokrakodókkal egészíti ki a vállalatcsoport kínálatát. Ettők az évtől kezdve a meghatározott kompakt gépeket a mezőgazdasági ágazatban a Weidemann, az építőiparban pedig a Wacker Neuson márkanév alatt forgalmazzák.

2002

Döngölők külön olajzással

A külön olajzás kiküszöböli az előkeverés szükségességét. Ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a döngölők fejlesztése: Tökéletes motorvédelem, maximális felhasználóbarátság és nagyfokú üzembiztonság.

Belső vibrátor / tűvibrátor beépített frekvenciaátalakítóval használat közben egy építkezésen.

1994

Belső vibrátorok beépített frekvenciaátalakítóval

A szabadalmaztatott technológia kopásmentessége, megbízhatósága és robusztussága révén meggyőző. A beépített átalakítónak köszönhetően a belső vibrátor egyfázisú árammal is működtethető. Ez lehetővé teszi a maximális függetlenséget az építkezésen.

Az első RT820 törzscsuklós univerzális törzshenger használat közben.

1991

Az első törzscsuklós ároktömörítő henger

A kilencvenes évek elején jelent meg a piacon az első törzscsuklós ároktömörítő henger RT820 néven. Távirányítóval vezérelhető, előre- és hátramenetbe kapcsolható, és a központi törzscsuklónak köszönhetően rendkívül jól manőverezhető.

Neuson forgó-kotró az innovatív Vertical Digging Systemmel (VDS) használat közben.

1988

A VDS kifejlesztése

A kotrógépek területén újdonság a Vertical Digging System (VDS). Ez a rendszer lehetővé teszi a pontos függőleges ásást még egyenetlen talajon, járdaszegélyeken és lejtőkön is. Ez hatékonyabbá, gyorsabbá és kellemesebbé teszi a munkát a kezelő számára.

Az első Neuson hidraulikus mini kotrógép használat közben.

1984

Az első hidraulikus mini kotrógép

1984-ben jelent meg a piacon a Neuson első hidraulikus mini kotrógépe. Ezt számos innováció követte a mini kotrógépek terén.

Neuson építőipari gép az újonnan alapított Neuson Hydraulik GmbH előtt.

1981

A Neuson Hydraulik GmbH megalapítása

A Neuson Hydraulik GmbH-t 1981-ben alapították.

Az első irányváltós DVU lapvibrátor használat közben.

1973

Az első irányváltós lapvibrátorok

Új ötletek és kiemelkedő teljesítmény: a DVU, vagyis az első irányváltós lapvibrátor egy újabb mérföldkő. A sebesség mindkét irányban folyamatosan szabályozható, akár az álló helyzetben történő döngölésig. A kezelő így mobilabb és rugalmasabb.

A Wacker Neuson reichertshofeni gyártóüzeme.

1964

Gyártóüzem Reichertshofenben

A Wacker tízhektáros földterületet vásárol a felső-bajorországi Reichertshofenben a termeléshez. A gyárat 1964-ben alapították, hogy kielégítse a professzionális felhasználók számára az innovatív és kiváló minőségű építőipari berendezések iránti növekvő keresletet.

Történelmi döngölő belső égésű motorral használatban.

1952

Döngölő belső égésű motorral

A döngölők használatának új lehetőségei a belsőégésű motorok beépítéséből adódtak. Ez növeli a hatótávolságot, a rugalmasságot és a gyakorlatiasságot. Mostantól kezdve nagyon hatékonyan használhatók áramellátás nélküli építkezéseken is.

Az első Wacker Neuson belső vibrátor / tűvibrátor történelmi képe.

1934

Az első belső vibrátor meghódítja a piacot

A világ első belső vibrátorának feltalálójaként a Wacker Neuson egy egész iparágat forradalmasít, és lehetővé teszi a professzionális betontömörítést. A magas frekvencia javítja a tömörítési teljesítményt és a beton minőségét.

Egy kép a Wacker világszerte első elektromos döngölőjéről.

1930

Feltalálják az első elektromos döngölőt

Hermann Wacker forradalmasít egy egész iparágat. A világ első elektromos döngölőjének feltalálásával leteszi a talajtömörítés és ezzel egyidejűleg vállalata alapkövét is. Azóta a vibrációs döngölő szinte összeforrt a márkanévvel, az építkezéseken "wackerral" dolgoznak.

Történelmi üllő

1848

A Wacker kovácsműhely alapítása

A németországi Drezdában leteszik a vállalat alapkövét. Johann Christian Wacker kovácsműhelyt alapít „Wacker” néven. 1875-ben kezdetét veszi az ipari termelés.