Zero emission gépeinkkel kapcsolatos gyakori kérdések

A bérlés különösen jó módja az akkumulátoros építőipari gépek és építőipari készülékek működés közbeni megismerésére. Ennek keretében a saját építkezésén próbálhatja ki az elektromos gépeket. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával, az Önhöz legközelebbi értékesítési helyet a következő menüpont alatt találja:
https://locations.wackerneuson.com/lf/

Nem, a zero emission termékek ugyanolyan könnyen és intuitívan kezelhetők, mint a hagyományos gépek. Az építőipari készülékek szó szerint gombnyomásra indulnak.

Igen, zero emission gépeink és építőipari készülékeink teljesítménye hasonló a hagyományos modelljeinkéhez.

Ez az építőipari készüléktől vagy az építőipari géptől függ. Az üzemidő hossza a használattól és az üzemeltetési körülményektől függően is változik. Az ügyfelek által végzett munkák több mint 90%-ánál egy akkumulátortöltés egy teljes munkanapra elegendő. A közbenső töltések tovább növelik a működési időt.

Ez az építőipari készüléktől vagy géptől, valamint a töltőtől, a kiválasztott akkumulátortípustól és a töltőcsatlakozó teljesítményétől függ. A gyakorlatban akkumulátoros gépeinket éjszaka töltjük, mivel az akkumulátor üzemideje egy teljes napra elegendő. Napközbeni 1 órás közbenső töltéssel az üzemidő akár 25%-kal is növelhető.  Annak érdekében, hogy az építőipari gépeink bármikor és bárhol feltölthetők legyenek, és ezáltal teljes teljesítményt nyújthassanak, a legelterjedtebb hálózati csatlakozókkal, például Schuko / CEE és 2-es típusú csatlakozókkal vannak felszerelve. Emellett a Battery One-nal és a Charging Box-szal az első infrastrukturális megoldásokat kínáljuk az elektromos üzemű építkezések számára.

Az elektromos hajtásrendszerek drágábbak, mint a hagyományos hajtások, elsősorban az akkumulátor és az elektromos alkatrészek költségei miatt. Az akkumulátoros-elektromos építőipari gépek és berendezések azonban teljes élettartamukat tekintve jelentősen olcsóbbak, mint hagyományos üzemű társaik, mivel az üzemeltetési költségek átlagosan a felével, a karbantartási költségek pedig harmadával alacsonyabbak.

A megtakarítás a zero emission gép és az energiaköltségek függvényében változik. Az üzemeltetési költségek átlagosan a felére, a karbantartási költségek pedig a kétharmadára csökkennek. Ez más megközelítésbe helyezi a gépek magasabb beszerzési költségeit.

Az akkumulátoros építőipari gépeké a jövő, melyek rendkívül értékállóak, így a hagyományos meghajtású gépeknél magasabb viszonteladási értékre lehet számítani. A gépek maradványértéke a felhasznált nyersanyagoknak is köszönhető, amelyek újrahasznosíthatók.

Mivel már több mint 10 éve kínálunk zero emission gépeket a portfóliónkban, számos ügyfelet tudtunk elkísérni a terepen. Itt néhány felhasználási beszámolót olvashat: https://magazine.wackerneuson.com/en/zero-emission/

Számos építkezésen az elektromos építőipari gépek és berendezések használata jelenti az ideális megoldást. Ilyen például, ha a kipufogógáz- és zajkibocsátást a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani - legyen szó belvárosi területekről, érzékeny környezetről, például óvodák vagy kórházak környezetében, beltérről vagy éjszakai munkavégzésről.
A legjobb, ha forgalmazójával egyezteti, hogy a zero emission portfólióhoz tartozó gépek és építőipari készülékek alkalmasak-e az Ön által történő felhasználásra.

Elektromos meghajtású munkagépeink akár 20 decibellel halkabbak hagyományos társaiknál. Már 10 decibellel kevesebb is az érzékelt hangerő felét jelenti. Ez egyébként kézzel fogható gazdasági előnnyel is jár, mivel a munkát gyakran zajérzékeny környezetben kell végezni.

Vegye fel a kapcsolatot Wacker Neuson forgalmazójával.

A lítiumion akkumulátorok esetében mindig érdemes az állásidő során köztes töltést végezni. Ennek során már rövid töltési idő alatt is jelentős mennyiségű energia töltődik vissza.

A zero emission gépek mellett a Wacker Neuson infrastrukturális megoldásokat is kínál az e-építkezésekhez. A töltők, gyorstöltők és akkumulátor-szállító rendszerek mellett ide tartozik a CB250 töltőállomás is, amely az építkezésen az akkumulátoros gépek önálló töltésére használható, hasonlóan egy powerbankhoz.

A Wacker Neuson akkumulátoros gépei és építőipari készülékei a -10 és +50 °C közötti hőmérséklet-tartományban használhatók. Az alacsony hőmérsékleten történő töltés sem jelent problémát, az építőipari gépek akkumulátorai (Battery One BOB) akár -20 °C-on is tölthetők. Valamennyi lítiumion akkumulátorral ellátott építőipari gép beépített akkumulátorfűtéssel rendelkezik, így a töltés akár -15 °C-on is lehetséges.  Ha az akkumulátoros gépeket rendkívül hideg környezetben használják vagy tárolják, az akkumulátor élettartamának növelése érdekében speciális eljáráss ajánlott - például a lemerült akkumulátorok hosszú ideig tartó, hideg környezetben történő tárolásából eredő mélykisülés elkerülése.

Valamennyi építőipari berendezésünk akkumulátora néhány egyszerű lépésben kicserélhető. Az üres akkumulátort néhány másodperc alatt ki lehet cserélni egy teljesen feltöltöttre, vagy ki lehet venni a döngölőből és át lehet tenni egy lapvibrátorba, attól függően, hogy éppen melyik eszközre van szükség. A Battery One koncepciónak köszönhetően a BOB akkumulátor többfunkciós, és a Wacker Neuson összes építőipari berendezésével, sőt egyes esetekben akár más gyártók termékeivel is kompatibilis. További információkat a következő oldalon talál: https://www.battery-one.org/. A földmunkagépekbe a lítiumion akkumulátorok fixen be vannak építve, így nem alkalmasak az üzem közben történő cserére. Műhelyben azonban természetesen javíthatók vagy cserélhetők.

A Wacker Neuson akkumulátoros építőipari gépei háztartási konnektoron (Schuko), ipari konnektoron (CEE) vagy Wallboxon (2-es típusú dugó) keresztül tölthetők. A legtöbb építkezésen is van építkezési áramcsatlakozás. Ha ez nem áll rendelkezésre, a Wacker Neuson a zero emission gépek mellett infrastrukturális megoldásokat is kínál az elektromos üzemű építkezésekhez. A CB250 töltőállomással az akkumulátoros gépek önállóan tölthetők az építkezésen, ha nem áll rendelkezésre áram. Éppúgy működik, mint egy powerbank.

A Wacker Neuson zero emission megoldásaival akár 90%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás,
az akkumulátorgyártást és az energiatermelést is beleértve. Működés közben a zero emission gépek nem bocsátanak ki kipufogógázokat, így CO2-t sem. Ez tehermentesíti a környezetet és az építkezésen dolgozókat.

A Wacker Neuson zero emission gépei elsősorban lítiumion akkumulátorokat használnak. A DW15e kerekes dömper, valamint a WL20e homlokrakodók rakodó korábbi generációi ólomsavas akkumulátorral (AGM) működnek.

A Wacker Neuson a Tanos Systainer®-t kifejezetten a BOB-sorozatú Wacker Neuson akkumulátorok szállítására és rakodására szolgáló speciális változatban kínálja. Ebben a robusztus rendszerdobozban az akkumulátoros gépek tartozékai védve vannak a sérülésektől és a szennyeződésektől, biztonságosan szállíthatók és rövid ideig tárolhatók. Hosszabb tároláshoz biztonsági szekrényre van szükség.

Minden akkumulátoros, zero emission gépre különböző védelmi osztályok vonatkoznak az üzemeltetés és a szállítás, például a rakomány szállítás közbeni rögzítése és a tűzoltó készülék kötelező használata során. Kérjük, konzultáljon forgalmazójával, mivel az előírások országonként eltérőek.

Az idővel történő öregedés az akkumulátortechnológiában alárendelt szerepet játszik; a döntő a teljes töltési ciklusok száma.

A Wacker Neuson által használt lítiumion cellák 2000 ciklust garantálnak 80%-os "State of Health" (maradékkapacitás) mellett.
Ez kb. 10 000 üzemórának felel meg. Tippünk: A közepes töltöttségi állapot az állásidő és a tárolás során meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.