WL28

Homlokrakodó WL28

Homlokrakodó WL28: Kompakt, erős és sokoldalú gép

Szűkek a helyek, és súlyos terheket kell szállítani: a WL28 homlokrakodó ideális felhasználási területe. Problémák nélkül megbirkózik az akár 1,6 t súlyú, burkolatköveket és egyéb árukat szállító raklapokkal. A különböző menetmódokkal rendelkező, elektronikus vezérlésű hajtómű lehetővé teszi, hogy különösen hatékonyan lehessen dolgozni a géppel. Az alacsonyra állított előkocsi eközben a tökéletes áttekinthetőségről és a nagy terhelhetőségről gondoskodik. A gép a jó látási viszonyok által különösen biztonságos használatot kínál. Ezenkívül a WL28 homlokrakodót alacsony üzemi tömege miatt utánfutón is lehet szállítani.

Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, kabin WL28

Komfortfülke

 • A Wacker Neuson a komfortfülkét a kezelő igényeihez optimalizálja, lehetővé téve a biztonságos és fáradtság nélküli munkát: 4 oszlopos kialakítás, mélyre lehúzott ablakok és panorámás hátsó ablak az optimális kilátásért. Fűtés optimalizált légáramlással és légkondicionáló a folyamatosan kellemes hőmérséklethez. Az ergonomikusan elrendezett kezelőszervek, az új belső tér, valamint a kisebb vibráció és zaj javítja a vezető kényelmét.
 • A fülkében rendelkezésre álló hely irányadó igen kompakt homlokrakodók esetén. A klímaberendezés külön szerkezet nélkül is beépíthető a fülkébe. A felszereltségtől és a konfigurációtól függően kétféle joystick közül lehet választani. A Coming Home megvilágítás további kényelmet és biztonságot nyújt.
 • A fülke nagyobb testmagasságú vezetők számára is alkalmas, ami a nagyon kompakt kerekes rakodókról nem mindig mondható el. A kellemes munkaklíma csökkenti a vezető elfáradását. A csúszásmentes lépcsőkkel optimalizált fellépőn a vezető biztonságosan szállhat be- és ki.
Homlokrakodó WL28

Elektronikusan vezérelt menethajtás

 • Vezess és dolgozz okosabban! Az elektronikusan vezérelt menethajtással a gép szükség szerint vezethető és használható. A Wacker Neuson kifejezetten erre a célra négy különböző menetmódot valósított meg. Az Auto (automatikus) és az Eco (gazdaságos) üzemmód alapfelszereltségként mindig elérhető. Opcionálisan a szerelék üzemmód vagy az M-Drive üzemmód választható. Ez maximális rugalmasságot biztosít a vezető számára, mivel a gépet igényeinek megfelelően konfigurálhatja.
 • Az elektronikus vezérlés csökkenti a veszteségeket a menethajtásban, és a meglévő megoldásokhoz képest nagyobb hatásfokot és hatékonyságot biztosít. A kisebb teljesítményigény lehetővé teszi az alacsony fordulatszámmal történő vezetést. Az összehangolt védelmi intézkedéseket tartalmazó csomag megbízható és tartós munkavégzést is lehetővé tesz a géppel.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, elektromos kézifék

Elektromos rögzítőfék

 • Az elektromos rögzítőfék automatikusan bekapcsolódik, amikor a gép álló helyzetben van, a menetirány semlegesre van állítva, vagy ha a vezető kiszáll az ülésből. A rögzítőfék automatikusan kiold, amikor a gépet a gázpedállal elindítják. Ez maximális biztonságot és kényelmet kínál a vezetőnek és munkakörnyezetének. A gép az elektromos rögzítőféknek köszönhetően igen hatékonyan üzemeltethető.
 • Az elektromos rögzítőfék egy kapcsoló segítségével természetesen manuálisan is be- vagy kikapcsolható. A vezető mindig kézben tartja az irányítást, és saját igényeinek és szokásainak megfelelően dolgozhat a géppel.
 • Az elektromos rögzítőfék kényelmes automatikus tartási (Auto-Hold) és dombtartási (Hill-Hold) funkciót is kínál. Ez növeli a munkavégzés biztonságát, mivel megakadályozza, hogy a gép véletlenül elguruljon.
Homlokrakodó WL28

Nagy termelékenység az alacsony elülső kocsinak köszönhetően

 • Az alacsony első kocsi nagy billenési terhelést és kitörési erőt tesz lehetővé, így egy munkamenetben maximális terhet lehet mozgatni.
 • Az alacsony első kocsi kiváló rálátást biztosít a munkaszerelékre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére, garantálva a biztonságos munkavégzést a géppel.
 • A rakodókar elején lévő segédhidraulikát csövek védik (3. Vezérlőkör (4. Vezérlőkör, Szivárgóolaj-vezeték, Nyomásmentes visszafolyás, modelltől függően) Ez a kompakt homlokrakodók osztályában egyedülálló értékesítési szempont. A kopás minimálisra csökken, ezáltal pedig a gép élettartama megnő.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Multitool szerszámtartó

A homlokrakodó mint szerszámhordozó

 • A homlokrakodó feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson munkaszerszámai is azok. Az átfogó, jól tervezett szerelékprogramunkkal minden modell kiválóan alkalmazkodik az eltérő feladatok elvégzéséhez.
 • A „homlokrakodók” beruházásként sokféle feladatra használhatók, és ezért nagyon gazdaságosak.
 • A gép egész évben használható (pl. hóeltakarításhoz is), mivel az alkalmazástól függően számos különböző szerelékkel bevethető.

További funkciók

Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL70, Csuklós lengőcsukló

Maximális vonóerő pendulációs törzscsukló által

 • A 12°-os pendulációs szögű törzscsuklónak köszönhetően a négy kerék még egyenetlen talajon is megtartja a tapadását, a vezető pedig az optimális vezérlést. Ez növeli a teljes géprendszer termelékenységét.
 • A nagy csuklós és pendulációs szög erős tapadást biztosít a talajhoz, így a géppel egyszerű a manőverezés. Ez azt jelenti, hogy a gép eleje és hátulja szűk helyeken nem ütközik.
 • Mivel a mellső és a hátsó kocsi egymástól függetlenül lenghet, a vezető érzékenyen reagálhat minden egyenetlenségre. Ez növeli a vezető kényelmét, és hosszabb ideig teszi lehetővé a fáradtság nélküli munkavégzést .
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Tartozékok cseréje

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a szerelékek kényelmesen cserélhetőek. Így a gép ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A szerelékek hidraulikus gyorscsatlakozó rendszere standard az összes Wacker Neuson homlokrakodónál.
 • Az átkapcsolási pontokra való jó rálátás nagyon megkönnyíti a szerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes kezelés a csere során különösen biztonságos.
Homlokrakodó WL28

Általános kezelési filozófia

 • Minden Wacker Neuson homlokrakodó általános kezelési koncepcióval rendelkezik, egyértelműen rendezett és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden Wacker Neuson homlokrakodó nagyon hasonlóan vagy pontosan egyformán kezelhető. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a vezető gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson homlokrakodók között, és produktívan dolgozhat.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi a vezető számára, hogy könnyen megértse a gépet, és ezáltal biztonságosan és hatékonyan tud dolgozni. A vezető könnyen feltalálja megát a különböző Wacker Neuson-gépek kezelése esetén, akár különböző termékcsoportok esetén is. Ez olyan visszatérő elemeknél nyilvánul meg, mint a Jog-Dial, a Joystick, a kijelző, a kapcsolók helye stb.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, Joystick

Ergonomikus joystick

 • A joystick biztonságosan és kényelmesen egy kézben fekszik. A vezérlés egyszerre közvetlen és érzékeny. Így a gép és a legfontosabb funkciói mindig a vezető ellenőrzése alatt állnak.
 • Az olyan alapfunkciókon kívül, mint a menetirány és a sebességfokozat kiválasztása, számos egyéb funkció, mint a differenciálzár, a 3. és 4. vezérlőkör, a High Flow és minden elektronikus funkció is működtethető a joystickon keresztül. Ez a szerelékek kényelmes egykezes kezelését teszi lehetővé, és a vezető mindig kézben tartja a legfontosabb funkciókat. Ez növeli a hatékonyságot és hosszabb időn át is biztosítja a fáradtság nélküli munkavégzést.
Homlokrakodó WL28

Ergonomikus munkahely

 • Nagy lábtér, áttekinthetően elrendezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális rálátás a szerelékre: A vezetőt motiváló és teljes körűen támogató munkahely.
 • Az összehangolt felszereltség növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig is képes optimálisan dolgozni a géppel.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25, WL28, Munkaklíma szellőztetés

Kellemes munkaklíma

 • A fülkében a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőzőberendezésnek, a frisslevegő-szűrőnek és a jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően kiváló munkaklíma uralkodik.
 • A fülke típusától függően elegendő számú légfúvóka van beépítve, ami jó levegőkeringtetést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25-WL110, résszellőzés

Szellőzés igény szerint

 • A fülke mindkét oldalán nagyméretű, tágra nyitható, felállítható ajtó található. A felső szélvédő üveg felhajtható és reteszelhető. Résszellőzés ugyancsak lehetséges. Ez klímaberendezés nélkül is biztosítja a friss levegőt a fülkében, és növeli a vezető kényelmét meleg külső hőmérséklet esetén.
Homlokrakodó WL28

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés állítható, ergonomikus kialakítású és jól rugózó. Az opcionálisan rendelhető, légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket kínál. Hideg hőmérsékletre fűthető ülés rendelhető. Ez növeli a vezető kényelmét, aki tovább tud fáradtság nélkül dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően különböző ülések állnak rendelkezésre, amelyek a gép méretéhez igazodnak. Az ülés különféle beállítási lehetőségei egyéni beállítást tesznek lehetővé a vezető számára, és ezáltal optimális kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Teherlengés csillapítás

A gémszerkezet kilengéseinek csillapítása

 • A teher kilengéseinek csillapítása elektromosan aktiválható, és a gép optimális kezelését teszi lehetővé terepen és utakon. Ez különösen akkor ajánlott, ha a gépnek a kanálban nagy terhet, vagy nehéz szereléket nagy távolságra, magas sebességgel kell eljuttatnia. A teher kilengésének csillapítása nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a vezető számára.
 • Emellett megakadályozza, hogy a gép nagy menetsebesség mellett belengjen. Ez növeli a vezető biztonságát és védi a jármű komponenseit, mivel felfogja az ütéseket.
Homlokrakodó WL28

Egyszerű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a vezetőfülkébe, ill. a gép vezetőállásába. Ezt a nagyméretű, csúszásmentes lépcsőfokok és a könnyen elérhető fogantyúk teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Handinching

Kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés)

 • A kézi kúszómenettel (lassúmenet-berendezés) a motor állandó fordulatszáma mellett nagyon alacsony menetsebesség érhető el. Ez előnyt jelent olyan szerelékek alkalmazása esetén, amelyek például folyamatosan nagy fordulatszámmal, ugyanakkor nagyon alacsony menetsebességgel működnek. Utcaseprőgép alkalmazásakor például nem kell folyamatosan nyomni a lábinching-pedált, amivel csökkenthető a kopás.
 • A kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés) kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb időn keresztül is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28-WL110, Kézi fojtószelep

Kézi fojtószelep

 • A kézi fojtószelep lehetővé teszi a motor állandó fordulatszámának manuális beállítását a szerelék optimális működése érdekében. A beállítás kényelmesen és pontosan végezhető a megfelelő kezelőkar segítségével.
 • A kézi fojtószelep kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb ideig is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, fülke felfüggesztés

A vezetőfülke rugózása hidraulikus lengéscsillapítóval

 • A kilengéseket, rezgéseket és ütéseket a gép a hidraulikus lengéscsillapítójú vezetőfülkefe-rugózással fogja fel. A vezető teste nagyon jól védett, így hosszabb ideig nyugodtan és fáradtság nélkül dolgozhat.
 • A vezető koncentrációját kevésbé befolyásolják a kilengések és ütések, így hosszabb ideig tud hatékonyan dolgozni.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, Állítható kormányoszlop és kormánykerék

Állítható kormánykerék és kormányoszlop

 • A kormánykerék és a kormányoszlop magassága és dőlésszöge széles tartományban egyedileg állítható. Ez lehetővé teszi, hogy minden járművezető ergonomikusan, a neki megfelelő beállításokkal dolgozhasson a géppel.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL70, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves fényezéssel szemben a porbevonat jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és emellett környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékállóságot biztosít, és biztosítja a gép ennek megfelelően magas piaci értékét.
Homlokrakodó WL28

Két erős emelő munkahenger

 • Két erős emelő munkahenger biztosítja, hogy a teher eloszlása mindig optimálisan a rakodókarra menjen át. Ezen kívül a teljes rakodóberendezés is stabilabb, ami segíti a vezetőt a használat során.
 • A csavarodásbiztos rakodókar a két emelő munkahengerrel együtt a lehető legjobban megakadályozza a rakodó berendezés torzió miatti megrongálódását. Ezáltal csökkennek a lehetséges szervizköltségek, és nő a gép értékállósága.
Homlokrakodó WL28

Bekapcsolható 100% differenciálzár

 • A bekapcsolható 100%-os differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonó- és tolóerőt nyújtja és alacsonyan tartja a gumiabroncs kopását. Ez növeli gép hatékonyságát.
 • Normál üzemmódban a differenciálzár ki van kapcsolva, ez biztonságot és alacsonyabb kopást biztosít, így üzemeltetési költséget takarít meg.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hidraulikus teljesítmény

Nagy hidraulikus teljesítmény

 • A Wacker Neuson homlokrakodók mindig elegendő hidraulikus teljesítménnyel rendelkeznek, ezért számos szerelék működtetésére alkalmasak, ami pedig sokféle alkalmazási területet tesz lehetővé.
 • A rugalmas kombináció a különböző szerelékekkel csökkenti a teljes járműállományt és ezzel az üzemi összköltségeket (TCO).
 • A nagy hidraulikus teljesítménnyel rendelkező kompakt gépek pénzt takarítanak meg, mert nem kell azonnal nagyobb gépet beszerezni vagy használni.
Homlokrakodó WL28

Tökéletesen összehangolt kinematika

 • A kinematika a gép méretéhez van igazítva – ez minden egyes gép számára optimális erőviszonyokat és maximális termelékenységet biztosít.
 • A teherlengést csillapító szerkezet és a hidraulikahengerek optimális összehangolása és kivitelezésének minősége növeli a gép élettartamát, és így többletértéket nyújt az ügyfélnek, mivel hatékonyabb vele a munka.
 • A gép elméleti, lehetséges maximális emelőerője mindig nagyobb, mint a tényleges billenési teherbírás. A nagyméretű hidraulikahengerek így mindig elegendő tartalékot biztosítanak, a munkahengerek pedig nem a maximumon működnek.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, méretek, manőverezhetőség

Kompakt méretek és optimális fordulékonyság

 • A gép kompakt kialakításával, kis sugaraival és optimális fordulékonyságával győz meg. Ennek eredményeként a szűk helyen végzett munka sem jelent gondot.
 • A kompakt méretek és az optimális fordulékonyság kiváló manőverezhetőséget biztosítanak. A gép nem szükségtelenül széles vagy hosszú, a rendelkezésre álló hely és a gép mérete mindig optimálisan kihasználható.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, Sebesség 30 km/h

30 km/h Sebesség

 • A megfelelő mototípussal a gép elérheti a {30 km/h} {18,64 mph} sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgását A-ból B-be, időt takarítva meg és növelve a gazdaságosságot.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, automata üzemmód

Elektronikusan vezérelt menethajtás: Automatikus üzemmód

 • Az automatikus mód biztosítja a gép szokásos 100%-os teljesítményét. A teljes munka és teljesítmény mindig elérhető.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, Rögzítési mód

Elektronikusan vezérelt menethajtás: szerelék üzemmód

 • A szerelék üzemmód tökéletesen támogatja szerelékek használatát. Itt állítható be a kézi fojtószeleppel a dízelmotor fordulatszáma, a haladási sebességet pedig a menetpedállal vagy a sebességtartóval szabályozhatja. Ezek segítségével a sebesség nagyon finoman beállítható a kijelző segítségével, már óránként 1 km-től. Ez garantálja az állandó előtolást a szerelékhez. Ha a szerelék terhelése túl nagy (pl. különféle aprított termékek mulcsoló előtt), akkor a gép automatikusan csökkenti az utazási sebességet, hogy a szereléknek a lehető legnagyobb teljesítményt biztosítsa. A terhelés csökkenése után a rendszer visszatér az előre beállított menetsebességre. Ha azonban gyorsabban szeretne előre vagy hátra mozogni, ezt bármikor felülbírálhatja a gázpedállal, és akár a maximális sebességet is elérheti.
 • Szerelék üzemmódban a gép dízelmotorja és a szerelvény mindig optimálisan kihasználható. Ez biztosítja a maximális termelékenységet és a lehető legjobb munkaeredményt. Ezenkívül tehermentesíti a vezetőt, ami által javul a kényelem. A vezető hosszabb ideig és fáradtság nélkül dolgozhat a géppel.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, M-Drive Mode

Elektronikusan vezérelt menethajtás: M-Drive mód

 • Az M-Drive mód a megfelelő választás az Y-töltési ciklusok optimális végrehajtásához. Itt a dízelmotor fordulatszáma a kézi fojtószeleppel állítható be, a menetsebesség pedig a menetpedállal vezérelhető. Ez feleslegessé teszi az inchelést és támogatja a gyors Y-töltési ciklusok végrehajtását.
 • Az M-Drive üzemmódban állandóan magas motorfordulatszám inchelés nélkül is elérhető. Ez lehetővé teszi a kényelmes munkavégzést a szerelékekkel, valamint a hatékony anyagmozgatást nagyon rövid utakon, például tehergépkocsi megrakásakor.
Homlokrakodó WL28

Optimális abroncsozás

 • A homlokrakodók megfelelő abroncsozása használat közben fontos szerepet tölt be. Amennyiben az abroncsokat az adott talaj és alkalmazás figyelembevételével választják ki, akkor a vezető problémamentesen dolgozhat a géppel.
 • A megfelelő abroncsok kiválasztása a maximális vonóerő mellett minimális kopást biztosít, ez pénzt takarít meg, mivel nem kell gyakran cserélni az abroncsokat.
 • Annak érdekében, hogy minden talajon el lehessen érni az optimális teljesítményt, a modellektől függően hét profil közül választhat: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil, MPT-profil, Multiuse-profil és Bibload-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép maximális rugalmasságát.
Homlokrakodó WL28

Sokféleség a felszereltségben

 • A Wacker Neuson homlokrakodók széles körű és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezen felül pl. a motor, a meghajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika a felhasználási céltól függően egyénileg konfigurálható. Mindig garantált, hogy a gép eleget tesz az egyéni igényeknek és preferenciáknak.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, vezetőállás

Választható vezetőállás

 • A gépektől függően különböző vezetőállások érhetőek el: fix védőtető, dönthető védőtető EPS, hidraulikusan süllyeszthető védőtető EPS Plus és különböző fülke-változatok. A megfelelő vezetőállás kiválasztása maximális rugalmasságot biztosít a különböző alkalmazásokhoz és keretfeltételekhez.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-28, Szállító autó pótkocsi

Szállítás személyautó-utánfutón

 • Idő és szállítási költség megtakarítása: A kompakt méretnek és a kis tömegnek köszönhetően a gépek egyszerűen, személyautó-utánfutóval szállíthatók.
 • A daruszemek optimálisan vannak rögzítve a géphez, hogy a szállítási biztonságot a szabványoknak megfelelően lehessen betartani.
 • A gép típusától és felszereltségétől függően a szállítmány szerelékeket is tartalmazhat.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL28, WL38-WL110, nagy átfolyású

High Flow nagy teljesítményű hidraulika

 • A gép opcionálisan felszerelhető nagy teljesítményű High Flow hidraulikával. Ez lehetővé teszi a magas olajszükségletű elülső szerelékek (például hómaró) működtetését. Ez megnöveli a gép felhasználási körét, mivel a kompakt gépek is képesek az igényes szerelékeket kezelni.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL28, Easy Protection System (eps)

Dönthető védőtető EPS (Easy Protection System)

 • A kompakt homlokrakodók ledönthető védőtetővel EPS (Easy Protection System) is felszerelhetők. Megfelelnek a jelenlegi európai, gépekről szóló irányelv által előírt felborulás elleni és lezuhanó tárgyak elleni védelemnek. Kevés kézmozdulattal az EPS előkészíthető manuálisan alacsony áthaladási magasságokra.
 • Az EPS növeli a gép rugalmasságát, mivel alacsony átjárón is át lehet hajtani vele. Emellett a gép felhasználási lehetőségei is szélesebb körűek, ahol egyébként adott esetben több gépet kellene használni, ott egyetlen géppel is elvégezhető a munka. Emellett a vezető biztonsága is garantált.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, működési koncepció

Színorientált kezelési koncepció

 • Minden kezelőszerv könnyen elérhető, és a vezető az optimálisan elhelyezett kijelzőn mindig láthatja a legfontosabb gépinformációkat. A kapcsolók és kezelőszervek szín szerint különböző csoportokhoz tartoznak: Szürke = elektromosság, piros = biztonság, kék/narancs = menethajtás, zöld = hidraulika. Ez biztosítja, hogy az információ mindig gyorsan azonosítható és orientáló legyen.
 • A szabványos Wacker Neuson kezelési elvek és a színorientált működési koncepció a gép intuitív kezelését teszi lehetővé a vezető számára. A gyors orientáció megkönnyíti az új vagy váltó vezetők munkáját a géppel, és egyben növeli a munkabiztonságot.
Homlokrakodó WL28

Dönthető fülke és optimális szervizhozzáférés

 • A kabint oldalra lehet dönteni. Ez egyszerű hozzáférést nyújt a motorhoz, a hidraulikus rendszerhez és az elektromos rendszerhez. Ezáltal jelentősen könnyebb lesz a gép ellenőrzése és karbantartása. Ez kevesebb gépi állásidőt és ezáltal kevesebb üzemeltetési költséget eredményez.
 • Az egyszerű és gyors szervizelhetőség miatt a gép automatikusan a lehető legtöbb ideig áll rendelkezésre. Ez megint csak csökkenti az üzemeltetési összköltséget (TCO).
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Kenési pontok

Könnyen hozzáférhető kenési helyek

 • A gép összes kenési helyének rendszeres kenése elengedhetetlen a helyes és hatékony karbantartáshoz és a gép értékének megőrzéséhez. A Wacker Neuson homlokrakodón a kenési pontok mindig könnyen elérhető helyen vannak, amivel Idő takarítható meg, és könnyebb a munka.
 • Mivel a kenési pontok könnyen hozzáférhetők, a gépet gyakrabban kenik, mint ha a kenési pontok nehézen lennének elérhetőek. Ez pedig növeli a gép élettartamát, és javítja az értékállóságát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Rövid hidraulikus tömlőhosszak

Osztott hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson homlokrakodóknál figyelmet fordítanak a rövid hidraulikus tömlőhosszokra, a tömlők több ponton vannak elosztva. Ha egy hidraulikus tömlőt ki kell cserélni, akkor nem az egész tömlőt kell kicserélni a hidraulikus keringtetésben, hanem csak az érintett részt. Ez jelentősen lerövidíti a javítás idejét, és költséghatékony is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25-WL110, fékpedál

Inch-fékpedál: Motorteljesítmény, ahol szükséges

 • 1. Nincs nyomás az inch-fékpedálon: teljes erő a menethajtás számára. 2. Enyhén benyomott inch-fékpedál: A sebesség csökken, több erő a munkahidraulikában. 3. Erősebben benyomott inch-fékpedál: A sebesség tovább csökken, még több erő a munkahidraulikában. 4. Teljesen benyomott inch-fékpedál: A homlokrakodó áll, teljes erő a munkahidraulikában.
 • Az inch-fékpedál előnyei kézzelfoghatók: az üzemi fék kisebb mértékű kopása és a motorteljesítmény optimális eloszlása.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hátsó hidraulika hátsó

Hátsó hidraulikacsatlakozások

 • A gép hátsó (egyszerű, vagy kettős működésű) hidraulikacsatlakozásokkal szerelhető fel. Ez növeli a gép felhasználási lehetőségeit, mivel hidraulikus hátsó szerelékek vagy billentős pótkocsik működtethetők.
 • A különféle hátsó hidraulikus opciók bővítik a gép alkalmazási körét, és nagyobb rugalmasságot biztosítanak a használat során. Ugyanaz a gép multifunkcionálisan használható különféle tevékenységekhez, nincs szükség további járművekre vagy gépekre.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, motor standard

Standard motor

 • A WL28 standard motorja 18,4 kW / 25 LE18,4 kW / 25 LE teljesítményű. Nagy előnye, hogy megfelel az V emissziós szabványnak, de nem igényel kipufogógáz-utókezelést. Ez a motortípus ezért kiválóan alkalmas könnyű alkalmazásokhoz, például egyszerű anyagmozgatáshoz és olyan felhasználókhoz, akik kevesebb üzemórát teljesítenek a gépükkel.
 • A WL28 standard motorja egy 3 munkahengeres Common Rail, nagy forgatónyomatékkal és lenyűgöző hatékonysággal. Ennél a motornál nincs szükség kipufogógáz-utókezelésre. Ez automatikusan csökkenti a karbantartási költségeket, és nem szükséges dízel részecskeszűrőt (DPF) cserélni.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, Kipufogógáz-kibocsátás szabványos motorválasztás

Motor opciók

 • A WL28 opcionálisan nagyobb, {33,3 kW / 45,3 LE vagy 40,1 kW / 54,5 LE}{33,3 kW / 45,3 LE vagy 40,1 kW / 54,5 LE teljesítményű motorral is kapható. Ezeket a változatokat a teljesítményigényes tartozékok professzionális felhasználásához fejlesztették ki. A V emissziós szabvány dízel részecskeszűrő (DPF) és dízel oxidációs katalizátor (DOC) kombinálásával teljesül. Ennél a technológiánál karbamidoldatot (DEF) nem kell hozzáadni.
 • A teljes motoregység, beleértve a kipufogógáz-utókezelőt, egyetlen gyártótól származik, így az összes alkatrész tökéletesen koordinált, és a gép megfelelő üzemi hőmérséklet esetén automatikusan regenerálódik.
 • A motoregység egy erős, nagy teljesítménysűrűségű 3 munkahengeres Common Rail motor.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, Eco-Mode

Elektronikusan vezérelt menethajtás: Eco üzemmód

 • Eco üzemmódban a motor fordulatszáma 2200 ford./percre csökken, miután elérte a kívánt járműsebességet. Ez zajcsökkentést és az üzemanyag-megtakarítást biztosít.
 • Az Eco üzemmód kényelmes és erőforrás-takarékos vezetést tesz lehetővé, különösen hosszabb utakon.
Wacker Neuson WL28 kerekes rakodó, nyomáscsökkentő 3. vezérlő áramkör

Nyomásmentesítés a rakodóberendezésnél

 • A nyomásmentesítés gomb a rakodóberendezés külső oldalán könnyen elérhető . Így a különböző hidraulikus működtetésű szerelékek még gyorsabban és hatékonyabban cserélhetők. Ez még bekapcsolt gyújtásnál, ill. járó motornál is működik.
 • A nyomásmentesítés működtetésekor a 3. vezérlőkört és, ha van, a 4. vezérlőkört, ill. a High Flow-t egyidejűleg nyomásmentesítik, és a hidraulikus működtetésű szerelékek gyorsan és biztonságosan cserélhetők.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, lapos felületű hidraulikus tengelykapcsoló

Flat Face (lapos felületű) hidraulikus csatlakozók

 • A szerelékek egyszerű cseréje: A Flat Face hidraulikus csatlakozók könnyen tisztíthatók, és csökkentik a szennyeződéseket a teljes hidraulikus rendszerben. A hidraulikus tömlők csatlakoztatásakor alig van szivárgás, így a kezek, a gép, a szerelék és az altalaj tiszták maradnak.
 • A Flat Face hidraulikus csatlakozókkal a szerelékek nyomás alatt is csatlakoztathatók, ami időt takarít meg. Minden tengelykapcsoló-típus azonos helyre van felszerelve, és így könnyen hozzáférhető.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező