WL28e

Wacker Neuson Radlader WL28e Palettengabel im Einsatz

Homlokrakodó WL28e: Elektromos, nagy teljesítményű és környezetbarát

Az elektromos hajtású WL28e homlokrakodó teljesítmény-jellemzői megfelelnek a hagyományos dízelüzemű gépekének. A beépített 96 voltos lítium-ion akkumulátor opcionálisan három teljesítményfokozatban érhető el, ezáltal az üzem-és töltési idő optimálisan a munkakövetelményekhez igazítható. A különféle töltőkábelek és -csatlakozók lehetővé teszik a gép rugalmas töltését. A WL28e a helyszínen teljesen emisszió-mentesen és jelentősen csökkentett zajkibocsátással üzemel. A felhasználó számára ez nagyobb használati rugalmasságot, környezetvédelmet és az üzemeltetési költségek jelentős mértékű megtakarítását eredményezi. Az elülső kocsi alacsony kivitele tökéletes láthatóságot és nagy billenési teherbírást biztosít. Az akár 1,6 t súlyú. burkolókövekkel vagy egyéb áruval rakott raklapokkal is gond nélkül megbirkózik.

Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e lítium-ion akkumulátor, stúdió

Nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor

 • Felhasználási területtől és céltól függően mindig a megfelelő méretű akkumulátor választható ki. Összesen háromféle karbantartásmentes lítium-ion akkumulátor áll rendelkezésre: Az alapkivitel teljesítménye 14,1 kWh, opcionálisan 18 kWh vagy 28 kWh teljesítményű változat is elérhető.
 • Alapfelszereltségként 3 kW-os fedélzeti töltő van beépítve. Opcionálisan egy második 3 kW-os fedélzeti töltő is választható, hogy a töltési teljesítményt összesen 6 kW-ra növelje, ami a közepes és nagy méretű akkumulátorok esetében a gyors töltési idő eléréséhez megfelelő.
Homlokrakodó WL28e

Egyszerű rakodási lehetőségek

 • A töltőfedél a gép külső oldaláról könnyen hozzáférhető. Mögötte található az aljzat, az aktiváló kapcsoló és a töltésszint-jelző.
 • A töltőkábel (2-es típusú dugó a gép oldalán, az autóiparból ismert), beleértve a vezérlődobozt is, többféle dugóval kapható: 230 V / 10 A Schuko, 230 V / 16 A CEE (kék, 3 pólusú), 400 V / 16 A CEE (piros, váltóáramú, 5 pólusú), 400 V / 16 A (2-es típusú Wallbox-csatlakozó, IEC 62196), illetve további csatlakozók is elérhetők.
 • A rugalmasan választható töltőcsatlakozók lehetővé teszik a kiválasztott méretű akkumulátor gyors és összehangolt töltését. A beépített fedélzeti töltővel együtt garantálható a hatékony és biztonságos töltési folyamat.
Homlokrakodó WL28e

Nagy termelékenység az alacsony elülső kocsinak köszönhetően

 • Az alacsony első kocsi nagy billenési terhelést és kitörési erőt tesz lehetővé, így egy munkamenetben maximális terhet lehet mozgatni.
 • Az alacsony első kocsi kiváló rálátást biztosít a munkaszerelékre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére, garantálva a biztonságos munkavégzést a géppel.
 • A rakodókar elején lévő segédhidraulikát csövek védik (3. Vezérlőkör (4. Vezérlőkör, Szivárgóolaj-vezeték, Nyomásmentes visszafolyás, modelltől függően) Ez a kompakt homlokrakodók osztályában egyedülálló értékesítési szempont. A kopás minimálisra csökken, ezáltal pedig a gép élettartama megnő.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e kabin, stúdió

Komfort fülke

 • A komfortkabin biztonságos és koncentrált munkát tesz lehetővé: 4 oszlopos kialakítás, mélyen behúzott ablakok és panoráma hátsó ablak az optimális körkörös kilátás érdekében. A jól átgondolt fűtési koncepció az elektromosan fűtött első és hátsó szélvédővel, ülésfűtéssel és tetőfűtéssel gondoskodik a kellemes munkaklímáról. Az ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek, az új belső tér, valamint a csökkentett belső rezgés és zaj fokozza a vezető kényelmét.
 • A fülkében rendelkezésre álló hely mennyisége a nagyon kompakt homlokrakodók esetében trendteremtő. A felszereltségtől és a konfigurációtól függően kétféle joystick közül lehet választani. A Coming Home világítás további kényelmet és biztonságot nyújt.
 • A fülke alkalmas a magasabb kezelők számára is, ami a nagyon kompakt homlokrakodók esetében nem magától értetődő. A kellemes munkaklíma csökkenti a járművezető fáradtságát. Az optimalizált, csúszásmentes lépcsőfokokkal ellátott be- és kiszállás biztosítja, hogy a vezető biztonságosan be- és kiszállhasson.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e kijelző digitális, stúdió

Áttekinthető digitális kijelző

 • A legfontosabb funkciók mindig szem előtt: A digitális kijelzőnek köszönhetően a járművezető munka közben mindig áttekintheti a helyzetet.
 • A kijelző külső szélén a szokásos jelzések, például a rögzítőfék figyelmeztető lámpája vagy az irányjelzők vagy a távolsági fényszóró jelzőfénye látható.
 • A kijelző közepén található információs területen három fő nézet és számos hasznos információ található, mint például az üzemóraszámláló, a meghajtó-akkumulátor töltöttségi szintje, a hátralévő üzemidő/töltési idő, a sebesség kijelzése, az átlagos fogyasztás, a rekuperációs szint, a dátum, az idő vagy a különböző alkatrészek hőmérséklete.

További funkciók

Homlokrakodó WL28e

Maximális vonóerő pendulációs törzscsukló által

 • A 12°-os pendulációs szögű törzscsuklónak köszönhetően a négy kerék még egyenetlen talajon is megtartja a tapadását, a vezető pedig az optimális vezérlést. Ez növeli a teljes géprendszer termelékenységét.
 • A nagy csuklós és pendulációs szög erős tapadást biztosít a talajhoz, így a géppel egyszerű a manőverezés. Ez azt jelenti, hogy a gép eleje és hátulja szűk helyeken nem ütközik.
 • Mivel a mellső és a hátsó kocsi egymástól függetlenül lenghet, a vezető érzékenyen reagálhat minden egyenetlenségre. Ez növeli a vezető kényelmét, és hosszabb ideig teszi lehetővé a fáradtság nélküli munkavégzést .
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Tartozékok cseréje

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a szerelékek kényelmesen cserélhetőek. Így a gép ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A szerelékek hidraulikus gyorscsatlakozó rendszere standard az összes Wacker Neuson homlokrakodónál.
 • Az átkapcsolási pontokra való jó rálátás nagyon megkönnyíti a szerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes kezelés a csere során különösen biztonságos.
Homlokrakodó WL28e

Általános kezelési filozófia

 • Minden Wacker Neuson homlokrakodó általános kezelési koncepcióval rendelkezik, egyértelműen rendezett és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden Wacker Neuson homlokrakodó nagyon hasonlóan vagy pontosan egyformán kezelhető. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a vezető gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson homlokrakodók között, és produktívan dolgozhat.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi a vezető számára, hogy könnyen megértse a gépet, és ezáltal biztonságosan és hatékonyan tud dolgozni. A vezető könnyen feltalálja megát a különböző Wacker Neuson-gépek kezelése esetén, akár különböző termékcsoportok esetén is. Ez olyan visszatérő elemeknél nyilvánul meg, mint a Jog-Dial, a Joystick, a kijelző, a kapcsolók helye stb.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e Joystick, stúdió

Ergonomikus botkormány

 • A botkormány biztonságos és kényelmes egy kézben. Az vezérlés ezáltal egyszerre közvetlen és érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a vezető ellenőrzése alatt tartja a gépet és a legfontosabb funkciókat.
 • Az olyan standard funkciók mellett, mint az irányválasztás és a sebességfokozat, a botkormányon más funkciók is beállíthatók, például a differenciálzár, a 3. Vezérlőkör, és a különféle elektromos funkciók is kezelhetők a botkormányon keresztül. Ez lehetővé teszi a munkaszerelékek kényelmes, egykezes kezelését.
 • A legfontosabb funkciók joystickra történő áthelyezése biztosítja a kényelmes munkavégzést hosszabb időn keresztül is, és növeli a gép kezelésének általános hatékonyságát.
Homlokrakodó WL28e

Ergonomikus munkahely

 • Nagy lábtér, áttekinthetően elrendezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális rálátás a szerelékre: A vezetőt motiváló és teljes körűen támogató munkahely.
 • Az összehangolt felszereltség növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig is képes optimálisan dolgozni a géppel.
Homlokrakodó WL28e

Kellemes munkaklíma

 • A fülkében a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőzőberendezésnek, a frisslevegő-szűrőnek és a jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően kiváló munkaklíma uralkodik.
 • A fülke típusától függően elegendő számú légfúvóka van beépítve, ami jó levegőkeringtetést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Homlokrakodó WL28e

Szellőzés igény szerint

 • A fülke mindkét oldalán nagyméretű, tágra nyitható, felállítható ajtó található. A felső szélvédő üveg felhajtható és reteszelhető. Résszellőzés ugyancsak lehetséges. Ez klímaberendezés nélkül is biztosítja a friss levegőt a fülkében, és növeli a vezető kényelmét meleg külső hőmérséklet esetén.
Homlokrakodó WL28e

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés állítható, ergonomikus kialakítású és jól rugózó. Az opcionálisan rendelhető, légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket kínál. Hideg hőmérsékletre fűthető ülés rendelhető. Ez növeli a vezető kényelmét, aki tovább tud fáradtság nélkül dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően különböző ülések állnak rendelkezésre, amelyek a gép méretéhez igazodnak. Az ülés különféle beállítási lehetőségei egyéni beállítást tesznek lehetővé a vezető számára, és ezáltal optimális kényelmet biztosítanak.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Teherlengés csillapítás

A gémszerkezet kilengéseinek csillapítása

 • A teher kilengéseinek csillapítása elektromosan aktiválható, és a gép optimális kezelését teszi lehetővé terepen és utakon. Ez különösen akkor ajánlott, ha a gépnek a kanálban nagy terhet, vagy nehéz szereléket nagy távolságra, magas sebességgel kell eljuttatnia. A teher kilengésének csillapítása nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a vezető számára.
 • Emellett megakadályozza, hogy a gép nagy menetsebesség mellett belengjen. Ez növeli a vezető biztonságát és védi a jármű komponenseit, mivel felfogja az ütéseket.
Homlokrakodó WL28e

Egyszerű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a vezetőfülkébe, ill. a gép vezetőállásába. Ezt a nagyméretű, csúszásmentes lépcsőfokok és a könnyen elérhető fogantyúk teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e kézi gázkar, stúdió

Kézigáz

 • A kézigáz lehetővé teszi egy állandó menetsebesség kézzel történő beállítását. A menetpedált ekkor nem kell működtetni. A fokozatmentes beállítás kényelmesen és pontosan, a megfelelő potenciométeren keresztül történik.
 • A beállított menetsebesség a menetpedállal felülbírálható. Ha ezután a pedált ismét felengedik, a gép a beállított sebességgel működik tovább.
 • A kézigáz kényelmes és koncentrált munkát biztosít olyan munkaszerelékekkel, mint a seprőgép, sövényolló vagy mulcsozó, akár hosszabb időn keresztül is.
Homlokrakodó WL28e

A vezetőfülke rugózása hidraulikus lengéscsillapítóval

 • A kilengéseket, rezgéseket és ütéseket a gép a hidraulikus lengéscsillapítójú vezetőfülkefe-rugózással fogja fel. A vezető teste nagyon jól védett, így hosszabb ideig nyugodtan és fáradtság nélkül dolgozhat.
 • A vezető koncentrációját kevésbé befolyásolják a kilengések és ütések, így hosszabb ideig tud hatékonyan dolgozni.
Homlokrakodó WL28e

Állítható kormánykerék és kormányoszlop

 • A kormánykerék és a kormányoszlop magassága és dőlésszöge széles tartományban egyedileg állítható. Ez lehetővé teszi, hogy minden járművezető ergonomikusan, a neki megfelelő beállításokkal dolgozhasson a géppel.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL70, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves fényezéssel szemben a porbevonat jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és emellett környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékállóságot biztosít, és biztosítja a gép ennek megfelelően magas piaci értékét.
Homlokrakodó WL28e

Két erős emelő munkahenger

 • Két erős emelő munkahenger biztosítja, hogy a teher eloszlása mindig optimálisan a rakodókarra menjen át. Ezen kívül a teljes rakodóberendezés is stabilabb, ami segíti a vezetőt a használat során.
 • A csavarodásbiztos rakodókar a két emelő munkahengerrel együtt a lehető legjobban megakadályozza a rakodó berendezés torzió miatti megrongálódását. Ezáltal csökkennek a lehetséges szervizköltségek, és nő a gép értékállósága.
Homlokrakodó WL28e

Bekapcsolható 100% differenciálzár

 • A bekapcsolható 100%-os differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonó- és tolóerőt nyújtja és alacsonyan tartja a gumiabroncs kopását. Ez növeli gép hatékonyságát.
 • Normál üzemmódban a differenciálzár ki van kapcsolva, ez biztonságot és alacsonyabb kopást biztosít, így üzemeltetési költséget takarít meg.
Homlokrakodó WL28e

Tökéletesen összehangolt kinematika

 • A kinematika a gép méretéhez van igazítva – ez minden egyes gép számára optimális erőviszonyokat és maximális termelékenységet biztosít.
 • A teherlengést csillapító szerkezet és a hidraulikahengerek optimális összehangolása és kivitelezésének minősége növeli a gép élettartamát, és így többletértéket nyújt az ügyfélnek, mivel hatékonyabb vele a munka.
 • A gép elméleti, lehetséges maximális emelőerője mindig nagyobb, mint a tényleges billenési teherbírás. A nagyméretű hidraulikahengerek így mindig elegendő tartalékot biztosítanak, a munkahengerek pedig nem a maximumon működnek.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, méretek, manőverezhetőség

Kompakt méretek és optimális fordulékonyság

 • A gép kompakt kialakításával, kis sugaraival és optimális fordulékonyságával győz meg. Ennek eredményeként a szűk helyen végzett munka sem jelent gondot.
 • A kompakt méretek és az optimális fordulékonyság kiváló manőverezhetőséget biztosítanak. A gép nem szükségtelenül széles vagy hosszú, a rendelkezésre álló hely és a gép mérete mindig optimálisan kihasználható.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e sebesség 20 km/h, 25 km/h, stúdió

20/25 km/h menetsebesség

 • Opcionálisan 20 km/h ill. 25 km/h megnövelt sebesség is elérhető.
 • 20 km/h megnövelt sebesség: Ideális kompromisszum az akkumulátor élettartama és a szállítási munkák érdekében történő gyors áthelyezés között.
 • 25 km/h megnövelt sebesség: A gép gyorsabb áthelyezése A-ból B-be, a megfelelő időmegtakarítással.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Multitool szerszámtartó

A homlokrakodó mint szerszámhordozó

 • A homlokrakodó feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson munkaszerszámai is azok. Az átfogó, jól tervezett szerelékprogramunkkal minden modell kiválóan alkalmazkodik az eltérő feladatok elvégzéséhez.
 • A „homlokrakodók” beruházásként sokféle feladatra használhatók, és ezért nagyon gazdaságosak.
 • A gép egész évben használható (pl. hóeltakarításhoz is), mivel az alkalmazástól függően számos különböző szerelékkel bevethető.
Homlokrakodó WL28e

Optimális abroncsozás

 • A homlokrakodók megfelelő abroncsozása használat közben fontos szerepet tölt be. Amennyiben az abroncsokat az adott talaj és alkalmazás figyelembevételével választják ki, akkor a vezető problémamentesen dolgozhat a géppel.
 • A megfelelő abroncsok kiválasztása a maximális vonóerő mellett minimális kopást biztosít, ez pénzt takarít meg, mivel nem kell gyakran cserélni az abroncsokat.
 • Annak érdekében, hogy minden talajon el lehessen érni az optimális teljesítményt, a modellektől függően hét profil közül választhat: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil, MPT-profil, Multiuse-profil és Bibload-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép maximális rugalmasságát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, vezetőállás

Választható vezetőállás

 • A gépektől függően különböző vezetőállások érhetőek el: fix védőtető, dönthető védőtető EPS, hidraulikusan süllyeszthető védőtető EPS Plus és különböző fülke-változatok. A megfelelő vezetőállás kiválasztása maximális rugalmasságot biztosít a különböző alkalmazásokhoz és keretfeltételekhez.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL28, Easy Protection System (eps)

Dönthető védőtető EPS (Easy Protection System)

 • A kompakt homlokrakodók ledönthető védőtetővel EPS (Easy Protection System) is felszerelhetők. Megfelelnek a jelenlegi európai, gépekről szóló irányelv által előírt felborulás elleni és lezuhanó tárgyak elleni védelemnek. Kevés kézmozdulattal az EPS előkészíthető manuálisan alacsony áthaladási magasságokra.
 • Az EPS növeli a gép rugalmasságát, mivel alacsony átjárón is át lehet hajtani vele. Emellett a gép felhasználási lehetőségei is szélesebb körűek, ahol egyébként adott esetben több gépet kellene használni, ott egyetlen géppel is elvégezhető a munka. Emellett a vezető biztonsága is garantált.
Homlokrakodó WL28e

Akkumulátor-kezelő rendszer (BMS)

 • A lítium-ion akkumulátor optimális felügyeletét az alkalmazott elektronikus rendszer biztosítja.
 • A BMS biztosítja továbbá a jelentősen megnövelt töltőáramot, a rövid távú teljesítménycsúcsok biztosítását és a hőmérséklet állandó felügyeletét. Ezenkívül az akkumulátort mindig előmelegíti az optimális üzemi hőmérsékletre.
 • Az akkumulátor-kezelő rendszer ennek révén növeli az akkumulátor hatékonyságát és biztonságát, és kizárja a mélykisülést.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e Blue Saftey Light, stúdió

Kék biztonsági fény

 • A kék biztonsági fény vizuálisan figyelmeztet a tolatásra. Automatikusan aktiválódik, amikor a hátrameneti fokozatot bekapcsolják, és egy kék fényfoltot vetít a talajra bizonyos távolságra.
 • A veszélyzónában tartózkodó személyek a motorzaj hiánya ellenére is érzékelhetik a gépet, és eltávolodhatnak a veszélyzónából.
 • A Blue Safety Light így jelentősen növeli a biztonságot az alacsony zajszintű e-gép tolatásakor.
Homlokrakodó WL28e

Elektromos rögzítőfék

 • Az elektromos rögzítőfék automatikusan bekapcsol, ha a gép áll, a haladási irány üresbe van állítva, vagy a vezető elhagyja az ülést. A rögzítőfék automatikusan oldódik, amikor a gépet a gázpedál segítségével sebességbe helyezik. Ez maximális biztonságot és kényelmet nyújt a járművezető és munkakörnyezete számára. A gép ezáltal nagyon hatékonyan működtethető az elektromos rögzítőfékkel.
 • Természetesen az elektromos rögzítőfék manuálisan, egy kapcsoló megnyomásával is aktiválható vagy deaktiválható. Így a járművezető mindig kézben tartja az irányítást, és saját igényei és szokásai szerint dolgozhat a géppel.
 • Az elektromos rögzítőfék kényelmes Auto-Hold és Hill-Hold funkciót is kínál. Ez megakadályozza, hogy a gép akaratlanul elguruljon, és így növeli a biztonságot munka közben. A fékrendszer emellett úgynevezett rekuperációval energiát nyer vissza, ami tovább növeli a gép üzemidejét.
Homlokrakodó WL28e

Színorientált kezelési koncepció

 • Minden kezelőszerv könnyen elérhető, és a vezető az optimálisan elhelyezett kijelzőn mindig láthatja a legfontosabb gépinformációkat. A kapcsolók és kezelőszervek szín szerint különböző csoportokhoz tartoznak: Szürke = elektromosság, piros = biztonság, kék/narancs = menethajtás, zöld = hidraulika. Ez biztosítja, hogy az információ mindig gyorsan azonosítható és orientáló legyen.
 • A szabványos Wacker Neuson kezelési elvek és a színorientált működési koncepció a gép intuitív kezelését teszi lehetővé a vezető számára. A gyors orientáció megkönnyíti az új vagy váltó vezetők munkáját a géppel, és egyben növeli a munkabiztonságot.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e lightning, stúdió

LED megvilágítás

 • A KRESZ szerinti LED-világítás alapfelszereltség, és a különböző igényekhez opcionálisan további munkalámpák és még erősebb LED-csomag választható. Ez még sötétben is lehetővé teszi a géppel történő egyénre szabott munkavégzést.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkavégzés biztonságát, és lehetővé teszi, hogy a vezető hosszabb ideig fáradtság nélkül dolgozzon a géppel.
 • A kabinban a további kényelem és biztonság érdekében az otthonról érkező megvilágítás gondoskodik.
Homlokrakodó WL28e

Osztott hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson homlokrakodóknál figyelmet fordítanak a rövid hidraulikus tömlőhosszokra, a tömlők több ponton vannak elosztva. Ha egy hidraulikus tömlőt ki kell cserélni, akkor nem az egész tömlőt kell kicserélni a hidraulikus keringtetésben, hanem csak az érintett részt. Ez jelentősen lerövidíti a javítás idejét, és költséghatékony is.
Homlokrakodó WL28e

Könnyű karbantartás

 • A motorháztető felfelé nyitható, a vezetőülés és a különböző hozzáférési panelek pedig néhány egyszerű lépéssel eltávolíthatók. Ez lehetővé teszi a hidraulikus vezérlőblokk, a szivattyúk, az akkumulátor és a villanymotorok egyszerű elérését. Ez biztosítja a gép egyszerű és időtakarékos karbantartását.
 • Az elektromos meghajtású gépek nagy előnye, hogy összességében jóval kevesebb karbantartást igényelnek, mint a dízelmotoros gépek.
Homlokrakodó WL28e

Hátsó hidraulikacsatlakozások

 • A gép hátsó (egyszerű, vagy kettős működésű) hidraulikacsatlakozásokkal szerelhető fel. Ez növeli a gép felhasználási lehetőségeit, mivel hidraulikus hátsó szerelékek vagy billentős pótkocsik működtethetők.
 • A különféle hátsó hidraulikus opciók bővítik a gép alkalmazási körét, és nagyobb rugalmasságot biztosítanak a használat során. Ugyanaz a gép multifunkcionálisan használható különféle tevékenységekhez, nincs szükség további járművekre vagy gépekre.
Wacker Neuson WL28e kerekes rakodó üzemidő, alkalmazás

Mindig a megfelelő működési idő

 • Az akkumulátor méretétől függően folyamatos üzemben több mint 5 óra üzemidő is elérhető el. Az akkumulátor üzemideje az adott üzemi körülményektől, a munkafeladattól és a vezetési stílustól függ. Ez sokkal hosszabb üzemidőt is eredményezhet. A megadott üzemidők extrém esetekben akár csökkenhetnek is.
Wacker Neuson WL28e kerekes rakodó alacsony üzemeltetési költség, alkalmazás

Alacsonyabb üzemeltetési költsége

 • Egy elektromos meghajtású gép esetében az üzemeltetési költségek a gép élettartama során jelentősen csökkennek a dízelüzemű gépekhez képest, mivel kevesebb energia- és szervizköltség merül fel.
 • A teljesen elektromos gépek valamivel magasabb beruházási költségei a használati szokásoktól és az alkalmazási területtől függően egy bizonyos idő után megtérülnek. A tisztán elektromos meghajtás hosszú távon mindig költséghatékonyabb alternatíva.
Homlokrakodó WL28e

Olajmennyiség beállítása

 • A 3. Vezérlőkör olajmennyisége fokozatmentesen szabályozható. Ez lehetővé teszi, hogy a gépet a rotoros típusú fogyasztókkal ellátott hidraulikus munkaszerelékek igényeihez igazítsák.
 • Az olajáramlás beállítása kényelmes és hatékony munkát biztosít a géppel és a munkaszerelékkel.
Wacker Neuson WL28e kerekes rakodó hatékony rögzítés használat, alkalmazás

A szerelékek hatékony használata

 • A gép helyhez kötött üzemben is használható. Ebben az esetben a gép a helyszínen áll, és a 3. kerék munkahidraulikája kikapcsol. A vezérlőáramkör egy munkaszerelék, például egy hasítógép meghajtására szolgál. Ez kibővíti a gép alkalmazási körét.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e vezetési módok, stúdió

Különböző vezetési módok

 • A gép alapfelszereltségként két különböző vezetési móddal van felszerelve, amelyek egy gombnyomással megváltoztathatók.
 • POWER üzemmód: A vontatóhajtás szokásos funkciója, nincs sebességcsökkentés vagy korlátozás.
 • ECO üzemmód: Ebben az üzemmódban a gyorsulás visszafogott, a végsebesség pedig csökken. Ezenkívül csökken a munkahidraulika térfogatáramlása. Ez biztosítja az akkumulátor hosszabb élettartamát, és ideális könnyű és közepes töltéshez, szállításhoz és közúti utazáshoz.
Homlokrakodó WL28e

Nyomásmentesítés a rakodóberendezésnél

 • A nyomásmentesítés gomb a rakodóberendezés külső oldalán könnyen elérhető . Így a különböző hidraulikus működtetésű szerelékek még gyorsabban és hatékonyabban cserélhetők. Ez még bekapcsolt gyújtásnál, ill. járó motornál is működik.
 • A nyomásmentesítés működtetésekor a 3. vezérlőkört és, ha van, a 4. vezérlőkört, ill. a High Flow-t egyidejűleg nyomásmentesítik, és a hidraulikus működtetésű szerelékek gyorsan és biztonságosan cserélhetők.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e elektromos hajtás, stúdió

Nagy teljesítményű elektromos meghajtás

 • A gép teljesítménye azonos a dízelüzemű változatéval. Az e-hajtás tehát nem jár teljesítménybeli hátrányokkal a hagyományos dízelhajtáshoz képest.
 • Az elektromos meghajtású gépek dízelüzemű társaikhoz képest megnövelt termelékenységet kínálnak. Összességében az elektromos meghajtás hatékonyabb és eredményesebb, mint a dízel meghajtás, és a környezetbarátabb alternatíva.
Homlokrakodó WL28e

Teljesítmény mindig a megfelelő helyen és időben

 • A gépben két külön elektromotor működik: az egyik az előrehaladást, a másik a munkahidraulikát hajtja meg. Ez minimalizálja az energiafogyasztást, mivel a teljesítményt csak akkor hívja le, amikor valóban szükség van rá.
 • A gép előrehaladáshoz használt elektromotor ezen kívül dinamikus és erős megérkezést biztosít. Ez minden gyorsítási folyamat során érezhető, ezáltal növeli a vezető kényelmét.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28e rekuperáció, alkalmazás

Energia-visszanyerés rekuperáció révén

 • A fékrendszer az úgynevezett rekuperáció révén energiát nyer vissza, ami tovább növeli a gép üzemidejét.
Wacker Neuson WL28e kerekes rakodó alacsony károsanyag-kibocsátás, alkalmazás

Alacsony kibocsátás

 • Egy teljesen elektromos géppel a helyszíni munka teljesen CO2-kibocsátásmentes lehet. Ez különösen kíméletes a közvetlen munkakörnyezetben lévő emberekkel és magával a járművezetővel szemben.
 • A zajkibocsátás jelentősen csökken az elektromos meghajtású gépek esetében a dízelüzemű gépekhez képest. Ez lehetővé teszi a zajérzékeny környezetben vagy éjszaka történő munkavégzést.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28, lapos felületű hidraulikus tengelykapcsoló

Flat Face (lapos felületű) hidraulikus csatlakozók

 • A szerelékek egyszerű cseréje: A Flat Face hidraulikus csatlakozók könnyen tisztíthatók, és csökkentik a szennyeződéseket a teljes hidraulikus rendszerben. A hidraulikus tömlők csatlakoztatásakor alig van szivárgás, így a kezek, a gép, a szerelék és az altalaj tiszták maradnak.
 • A Flat Face hidraulikus csatlakozókkal a szerelékek nyomás alatt is csatlakoztathatók, ami időt takarít meg. Minden tengelykapcsoló-típus azonos helyre van felszerelve, és így könnyen hozzáférhető.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező