WL52

Homlokrakodó WL52

Homlokrakodó WL52: Nagy gépteljesítmény

A nagy teljesítményű hidraulika mellett a WL52 kerekes rakodó rendkívül finom joystickos elővezérlést kínál. Az utastér kiváló ergonómiával, tisztasággal és kényelemmel nyűgöz le. Ez lehetővé teszi, hogy a járművezető még a hosszú munkanapokon is fáradságmentesen dolgozhasson. A WL52 egy erőgép, amely nagy szakítóerővel és nagyméretű billenőhengerekkel nyűgöz le. Ideálisan alkalmas gyakori anyagszállításhoz és sok töltési ciklushoz.

Wacker Neuson kerekes rakodó WL25, Alacsony első kocsi

Nagy termelékenység az alacsony előkocsinak köszönhetően

 • Az alacsony előkocsi nagy billenési teherbírást és felszakítóerőt tesz lehetővé, így munkaciklusonként maximális rakomány mozgatható.
 • Az alacsony előkocsi kiváló kilátást nyújt a szerelékre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére, ez garantálja a géppel való biztonságos munkát.
Homlokrakodó WL52

Ergonomikus munkahely

 • Nagy lábtér, áttekinthetően elrendezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális rálátás a szerelékre: A vezetőt motiváló és teljes körűen támogató munkahely.
 • Az összehangolt felszereltség növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig is képes optimálisan dolgozni a géppel.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Multitool szerszámtartó

A homlokrakodó mint szerszámhordozó

 • A homlokrakodó feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson munkaszerszámai is azok. Az átfogó, jól tervezett szerelékprogramunkkal minden modell kiválóan alkalmazkodik az eltérő feladatok elvégzéséhez.
 • A „homlokrakodók” beruházásként sokféle feladatra használhatók, és ezért nagyon gazdaságosak.
 • A gép egész évben használható (pl. hóeltakarításhoz is), mivel az alkalmazástól függően számos különböző szerelékkel bevethető.
Homlokrakodó WL52

Sokféleség a felszereltségben

 • A Wacker Neuson homlokrakodók széles körű és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezen felül pl. a motor, a meghajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika a felhasználási céltól függően egyénileg konfigurálható. Mindig garantált, hogy a gép eleget tesz az egyéni igényeknek és preferenciáknak.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL38, WL52, WL60-WL110, Joystick konzol rugóval

A vezetőüléssel együtt rugózó joystick konzol

 • A joystick konzol a vezetőülésre van felszerelve, amellyel a kilengéseknél együtt rugózik. Ha a vezetőülést a vezető igényeihez igazítják, akkor a joystick konzol is ennek megfelelően van beállítva, és mindig a tökéletes pozícióban van, hozzájárulva a vezető kényelméhez és ergonómiájához.
 • A joystick konzol és a vezetőülés egységet alkot. Ezáltal a vezető karjának helyzete a géppel végzett munka során nem változik. Ez növeli a vezető kényelmét, aki hosszabb ideig képes termelékenyen dolgozni.

További funkciók

Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL70, Csuklós lengőcsukló

Maximális vonóerő pendulációs törzscsukló által

 • A 12°-os pendulációs szögű törzscsuklónak köszönhetően a négy kerék még egyenetlen talajon is megtartja a tapadását, a vezető pedig az optimális vezérlést. Ez növeli a teljes géprendszer termelékenységét.
 • A nagy csuklós és pendulációs szög erős tapadást biztosít a talajhoz, így a géppel egyszerű a manőverezés. Ez azt jelenti, hogy a gép eleje és hátulja szűk helyeken nem ütközik.
 • Mivel a mellső és a hátsó kocsi egymástól függetlenül lenghet, a vezető érzékenyen reagálhat minden egyenetlenségre. Ez növeli a vezető kényelmét, és hosszabb ideig teszi lehetővé a fáradtság nélküli munkavégzést .
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Tartozékok cseréje

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a szerelékek kényelmesen cserélhetőek. Így a gép ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A szerelékek hidraulikus gyorscsatlakozó rendszere standard az összes Wacker Neuson homlokrakodónál.
 • Az átkapcsolási pontokra való jó rálátás nagyon megkönnyíti a szerelékek cseréjét. Ezenkívül a lecsatlakoztatás során a kétkezes kezelés a csere során különösen biztonságos.
Homlokrakodó WL52

Általános kezelési filozófia

 • Minden Wacker Neuson homlokrakodó általános kezelési koncepcióval rendelkezik, egyértelműen rendezett és ergonomikusan elhelyezett kapcsolókkal és billentyűzetekkel. Minden Wacker Neuson homlokrakodó nagyon hasonlóan vagy pontosan egyformán kezelhető. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a vezető gyorsan eligazodik a különböző Wacker Neuson homlokrakodók között, és produktívan dolgozhat.
 • A Wacker Neuson kezelési filozófiája lehetővé teszi a vezető számára, hogy könnyen megértse a gépet, és ezáltal biztonságosan és hatékonyan tud dolgozni. A vezető könnyen feltalálja megát a különböző Wacker Neuson-gépek kezelése esetén, akár különböző termékcsoportok esetén is. Ez olyan visszatérő elemeknél nyilvánul meg, mint a Jog-Dial, a Joystick, a kijelző, a kapcsolók helye stb.
Homlokrakodó WL52

Ergonomikus joystick

 • A joystick biztonságosan és kényelmesen egy kézben fekszik. A vezérlés egyszerre közvetlen és érzékeny. Így a gép és a legfontosabb funkciói mindig a vezető ellenőrzése alatt állnak.
 • Az olyan alapfunkciókon kívül, mint a menetirány és a sebességfokozat kiválasztása, számos egyéb funkció, mint a differenciálzár, a 3. és 4. vezérlőkör, a High Flow és minden elektronikus funkció is működtethető a joystickon keresztül. Ez a szerelékek kényelmes egykezes kezelését teszi lehetővé, és a vezető mindig kézben tartja a legfontosabb funkciókat. Ez növeli a hatékonyságot és hosszabb időn át is biztosítja a fáradtság nélküli munkavégzést.
Homlokrakodó WL52

Kellemes munkaklíma

 • A fülkében a hatékonyan működő fúvókás fűtő-, és szellőzőberendezésnek, a frisslevegő-szűrőnek és a jól elhelyezett légfúvókáknak köszönhetően kiváló munkaklíma uralkodik.
 • A fülke típusától függően elegendő számú légfúvóka van beépítve, ami jó levegőkeringtetést tesz lehetővé, és kellemes munkaklímát biztosít a vezető számára.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL38, WL52, WL60, WL70, Vezetőülés

Kényelmes és ergonomikus vezetőülés

 • A vezetőülés állítható, ergonomikus kialakítású és jól rugózó. A joystick konzol a kartámasszal egy egységet képez a vezetőüléssel, beállítható és együtt rugózik. Az opcionálisan rendelhető, légrugós komfortülés még kellemesebb körülményeket kínál. Hideg hőmérsékletre fűthető ülés rendelhető. Ez növeli a vezető kényelmét, aki tovább tud fáradtság nélkül dolgozni a géppel.
 • Modelltől függően különböző ülések állnak rendelkezésre, amelyek a gép méretéhez igazodnak. Az ülés különféle beállítási lehetőségei egyéni beállítást tesznek lehetővé a vezető számára, és ezáltal optimális kényelmet biztosítanak
Homlokrakodó WL52

Tompított kilengésű munkahely

 • A kilengéseket és ütéseket a gép megfelelő csillapítókkal fogja fel. A vezető teste nagyon jól védett, így hosszan, nyugodtan, fáradtság nélkül dolgozhat a géppel.
 • A vezető koncentrációját kevésbé befolyásolják a kilengések és ütések, így hosszabb ideig tud hatékonyan dolgozni.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Teherlengés csillapítás

A gémszerkezet kilengéseinek csillapítása

 • A teher kilengéseinek csillapítása elektromosan aktiválható, és a gép optimális kezelését teszi lehetővé terepen és utakon. Ez különösen akkor ajánlott, ha a gépnek a kanálban nagy terhet, vagy nehéz szereléket nagy távolságra, magas sebességgel kell eljuttatnia. A teher kilengésének csillapítása nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a vezető számára.
 • Emellett megakadályozza, hogy a gép nagy menetsebesség mellett belengjen. Ez növeli a vezető biztonságát és védi a jármű komponenseit, mivel felfogja az ütéseket.
Homlokrakodó WL52

Egyszerű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a vezetőfülkébe, ill. a gép vezetőállásába. Ezt a nagyméretű, csúszásmentes lépcsőfokok és a könnyen elérhető fogantyúk teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL25-WL110, Handinching

Kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés)

 • A kézi kúszómenettel (lassúmenet-berendezés) a motor állandó fordulatszáma mellett nagyon alacsony menetsebesség érhető el. Ez előnyt jelent olyan szerelékek alkalmazása esetén, amelyek például folyamatosan nagy fordulatszámmal, ugyanakkor nagyon alacsony menetsebességgel működnek. Utcaseprőgép alkalmazásakor például nem kell folyamatosan nyomni a lábinching-pedált, amivel csökkenthető a kopás.
 • A kézi kúszómenet (lassúmenet-berendezés) kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb időn keresztül is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL28-WL110, Kézi fojtószelep

Kézi fojtószelep

 • A kézi fojtószelep lehetővé teszi a motor állandó fordulatszámának manuális beállítását a szerelék optimális működése érdekében. A beállítás kényelmesen és pontosan végezhető a megfelelő kezelőkar segítségével.
 • A kézi fojtószelep kényelmes és fáradtság nélküli munkavégzést tesz lehetővé ugyanazzal a felépítménnyel, akár hosszabb ideig is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL70, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves fényezéssel szemben a porbevonat jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és emellett környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékállóságot biztosít, és biztosítja a gép ennek megfelelően magas piaci értékét.
Homlokrakodó WL52

Bekapcsolható 100% differenciálzár

 • A bekapcsolható 100%-os differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonó- és tolóerőt nyújtja és alacsonyan tartja a gumiabroncs kopását. Ez növeli gép hatékonyságát.
 • Normál üzemmódban a differenciálzár ki van kapcsolva, ez biztonságot és alacsonyabb kopást biztosít, így üzemeltetési költséget takarít meg.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hidraulikus teljesítmény

Nagy hidraulikus teljesítmény

 • A Wacker Neuson homlokrakodók mindig elegendő hidraulikus teljesítménnyel rendelkeznek, ezért számos szerelék működtetésére alkalmasak, ami pedig sokféle alkalmazási területet tesz lehetővé.
 • A rugalmas kombináció a különböző szerelékekkel csökkenti a teljes járműállományt és ezzel az üzemi összköltségeket (TCO).
 • A nagy hidraulikus teljesítménnyel rendelkező kompakt gépek pénzt takarítanak meg, mert nem kell azonnal nagyobb gépet beszerezni vagy használni.
Homlokrakodó WL52

Tökéletesen összehangolt kinematika

 • A kinematika a gép méretéhez van igazítva – ez minden egyes gép számára optimális erőviszonyokat és maximális termelékenységet biztosít.
 • A teherlengést csillapító szerkezet és a hidraulikahengerek optimális összehangolása és kivitelezésének minősége növeli a gép élettartamát, és így többletértéket nyújt az ügyfélnek, mivel hatékonyabb vele a munka.
 • A gép elméleti, lehetséges maximális emelőerője mindig nagyobb, mint a tényleges billenési teherbírás. A nagyméretű hidraulikahengerek így mindig elegendő tartalékot biztosítanak, a munkahengerek pedig nem a maximumon működnek.
Homlokrakodó WL52

30 km/h Sebesség

 • A megfelelő mototípussal a gép elérheti a {30 km/h} {18,64 mph} sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgását A-ból B-be, időt takarítva meg és növelve a gazdaságosságot.
Homlokrakodó WL52

Optimális abroncsozás

 • A homlokrakodók megfelelő abroncsozása használat közben fontos szerepet tölt be. Amennyiben az abroncsokat az adott talaj és alkalmazás figyelembevételével választják ki, akkor a vezető problémamentesen dolgozhat a géppel.
 • A megfelelő abroncsok kiválasztása a maximális vonóerő mellett minimális kopást biztosít, ez pénzt takarít meg, mivel nem kell gyakran cserélni az abroncsokat.
 • Annak érdekében, hogy minden talajon el lehessen érni az optimális teljesítményt, a modellektől függően hét profil közül választhat: EM-profil, AS-profil, SureTrax-profil, RP-profil, MPT-profil, Multiuse-profil és Bibload-profil. Ez már gyárilag biztosítja a gép maximális rugalmasságát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL28, WL38-WL110, nagy átfolyású

High Flow nagy teljesítményű hidraulika

 • A gép opcionálisan felszerelhető nagy teljesítményű High Flow hidraulikával. Ez lehetővé teszi a magas olajszükségletű elülső szerelékek (például hómaró) működtetését. Ez megnöveli a gép felhasználási körét, mivel a kompakt gépek is képesek az igényes szerelékeket kezelni.
Homlokrakodó WL52

Kényelmes fülke

 • A tágas és kényelmes fülke megfelel a jelenleg érvényes, gépekről szóló irányelvnek a ROPS és FOPS védelem szerint, és nagy fej- és mozgásszabadságot ad. Ez kiváló rálátást nyújt a szerelékre, a közvetlen munkaterületre és a gép teljes környezetére, ami ugyancsak növeli a munkabiztonságot, mivel a vezető mindig látja a gép környezetét.
 • A teljes üvegezés és a fülke mélyre nyúló szélvédője által a vezetőnek kiváló rálátása van a szerelékre és a teljes munkaterületre. Ez biztonságot nyújt, mert a vezető folyamatosan látja a munkaterületét.
 • A fülke a kiváló ergonómiával, a nagy hellyel és számos egyéni, a vezetőnek szánt beállítási lehetőséggel győzi meg a vásárlót. A fülke védelmet nyújt a szél és az időjárás viszontagságai, valamint a külső környezeti hatások ellen. Ez lehetővé teszi a fáradtságmentes munkát hosszabb időn keresztül is.
Homlokrakodó WL52

Dönthető fülke és optimális szervizhozzáférés

 • A kabint oldalra lehet dönteni. Ez egyszerű hozzáférést nyújt a motorhoz, a hidraulikus rendszerhez és az elektromos rendszerhez. Ezáltal jelentősen könnyebb lesz a gép ellenőrzése és karbantartása. Ez kevesebb gépi állásidőt és ezáltal kevesebb üzemeltetési költséget eredményez.
 • Az egyszerű és gyors szervizelhetőség miatt a gép automatikusan a lehető legtöbb ideig áll rendelkezésre. Ez megint csak csökkenti az üzemeltetési összköltséget (TCO).
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Kenési pontok

Könnyen hozzáférhető kenési helyek

 • A gép összes kenési helyének rendszeres kenése elengedhetetlen a helyes és hatékony karbantartáshoz és a gép értékének megőrzéséhez. A Wacker Neuson homlokrakodón a kenési pontok mindig könnyen elérhető helyen vannak, amivel Idő takarítható meg, és könnyebb a munka.
 • Mivel a kenési pontok könnyen hozzáférhetők, a gépet gyakrabban kenik, mint ha a kenési pontok nehézen lennének elérhetőek. Ez pedig növeli a gép élettartamát, és javítja az értékállóságát.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Rövid hidraulikus tömlőhosszak

Osztott hidraulikus tömlők

 • A Wacker Neuson homlokrakodóknál figyelmet fordítanak a rövid hidraulikus tömlőhosszokra, a tömlők több ponton vannak elosztva. Ha egy hidraulikus tömlőt ki kell cserélni, akkor nem az egész tömlőt kell kicserélni a hidraulikus keringtetésben, hanem csak az érintett részt. Ez jelentősen lerövidíti a javítás idejét, és költséghatékony is.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20, WL25-WL110, fékpedál

Inch-fékpedál: Motorteljesítmény, ahol szükséges

 • 1. Nincs nyomás az inch-fékpedálon: teljes erő a menethajtás számára. 2. Enyhén benyomott inch-fékpedál: A sebesség csökken, több erő a munkahidraulikában. 3. Erősebben benyomott inch-fékpedál: A sebesség tovább csökken, még több erő a munkahidraulikában. 4. Teljesen benyomott inch-fékpedál: A homlokrakodó áll, teljes erő a munkahidraulikában.
 • Az inch-fékpedál előnyei kézzelfoghatók: az üzemi fék kisebb mértékű kopása és a motorteljesítmény optimális eloszlása.
Wacker Neuson kerekes rakodó WL20-WL110, Hátsó hidraulika hátsó

Hátsó hidraulikacsatlakozások

 • A gép hátsó (egyszerű, vagy kettős működésű) hidraulikacsatlakozásokkal szerelhető fel. Ez növeli a gép felhasználási lehetőségeit, mivel hidraulikus hátsó szerelékek vagy billentős pótkocsik működtethetők.
 • A különféle hátsó hidraulikus opciók bővítik a gép alkalmazási körét, és nagyobb rugalmasságot biztosítanak a használat során. Ugyanaz a gép multifunkcionálisan használható különféle tevékenységekhez, nincs szükség további járművekre vagy gépekre.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező