TH522

Wacker Neuson TH522 teleszkópos rakodó raklapvillával működés közben

Teleszkópos rakodók TH522: Egyesíti az erőt és a mobilitást

A kényelmes TH522 teleszkópos rakodó az erőteljes motorteljesítmény, a nagy fordulékonyság és a nagy emelési magasság kombinációjával lenyűgöző. Az összkerék kormányzásnak és a kompakt építési módnak köszönhetően a TH522 nagyon jól manőverezhető. Így a halmozási és szállítási munkák gyorsan és biztonságosan elvégezhetők még szűk helyeken is. Érzékeny munkahidraulikával és hidrosztatikus meghajtással felszerelve sokféle szerelék használható.

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, függőleges emelőrendszer

VLS (Vertical Lift System)

 • A VLS (Vertical Lift System) egy vezetőtámogató rendszer, amely megkönnyíti a vezető munkáját teheremeléskor vagy leengedéskor úgy, hogy a teleszkópos kart emeléskor részben automatikusan megnyújtja, süllyesztéskor pedig visszahúzza anélkül, hogy a vezetőnek külön aktiválnia kellene a teleszkópos funkciót. Ez zökkenőmentes és gyors munkavégzést tesz lehetővé.
 • A szinte függőleges emelő és süllyesztő mozgás a VLS-es teleszkópos rakodót is nagyon stabillá teszi, mivel a teher nem kerül a túlterhelési zónába. A gyakorlott vezetők a VLS-rendszerrel még gyorsabban és biztonságosabban dolgoznak. A gyakorlatlan vezetők értékes támogatást kapnak az emelő és berakodó munkálatokhoz.
 • A VLS (Vertical Lift System) két különböző módban használhatók: Lapátos üzemmódban a teleszkópos kar mindig automatikusan visszahúzódik a felső és az alsó részen és a teleszkópos kar nem nyúlik ki automatikusan a felső részen, ami alkalmas pl. nagy mennyiségű árukkal végzett rakodási munkákhoz. Halmozási módban a teleszkópos kar nem húzódik vissza automatikusan az alsó részen,a felső részen a teleszkópos kar automatikusan kinyúlik, lehetőség van a teleszkópos kar egyidejű leengedésére és kinyújtására, amely alkalmas pl. raklappal végzett rakásos munkákhoz.
Teleszkópos rakodók TH522

Nagy teljesítményű High Flow hidraulika

 • A gép opcionálisan nagy átfolyású, nagy teljesítményű hidraulikával is felszerelhető. Ez lehetővé teszi a nagy olajigényű elülső munkaszerelékek (pl. hófúvó vagy mulcsozó) üzemeltetését. Ez növeli a gép alkalmazási körét, mivel még a kompakt gépek is használhatók kifinomult munkaszerelékek működtetésére.

További funkciók

Teleszkópos rakodók TH522

Három kormányzási mód maximális rugalmassághoz

 • 1. Összkerék meghajtás: Teljes fordulékonyság és erőkibontás a legkisebb felületen.
 • 2. Elülső kerék kormányzás: Biztonságos haladás nagy sebességen is.
 • 3. Kutyamenet: Oldalra haladás a centiméter pontos manőverezéshez szűk körülmények között is.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Berendezés

A felszerelés sokszínűsége

 • A Wacker Neuson gépek bőséges és kiváló minőségű alapfelszereltséggel rendelkeznek. Ezenkívül az alkalmazástól és a modelltől függően egyedileg konfigurálható például a motor, a hajtás, a vezetőállás vagy a hidraulika. Mindig biztosított, hogy a gép megfeleljen az ügyfél egyéni igényeinek és preferenciáinak.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Hátsó hidraulika csatlakozások

Hátsó hidraulikus csatlakozások

 • A teleszkópos rakodógép hátul hidraulikus (egyszerű vagy kettős működésű) csatlakozókkal is felszerelhető. Ez kibővíti a gép alkalmazási körét, mivel hidraulikus hátsó szerelvények vagy billenő pótkocsik is működtethetők.
 • A gép multifunkcionálisan használható különböző tevékenységekhez. Nincs szükség további járművekre vagy gépekre.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522, nyomásmentes visszatérő incl. szivárgó olajvezeték, stúdió

Nyomásmentes visszatérés, beleértve a szivárgó olajvezetéket is

 • Bizonyos, saját hidraulikus motorral rendelkező szerelékek esetében nyomás nélküli visszatérés szükséges. A hidraulikaolaj az olajhűtőn és az olajszűrőn keresztül egy nagyméretű külön vezetéken keresztül áramlik vissza a hidraulikaolaj-tartályba. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a szerelék a visszavezetett olajat hűtve és megnövekedett ellennyomás nélkül tudja visszatáplálni a hidraulikaolaj-tartályba. Ez kíméli a szerelékeket és a gép komponenseit.
 • Szükség esetén a szivárgó olajvezeték a szivárgó olajat az olajmotorból a tartályba max. \{2 bar} \29.00 psi} vissza a tartályba. Ez minimálisra csökkenti a szerelékek hidraulikus motorjának burkolatra nehezedő nyomását.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Hárompontos hátsó rögzítés

Hárompontos csatlakozószerkezet a hátulra szerelt munkaszerelékekhez

 • A hárompontos csatlakozószerkezet a gép hátsó részén van felszerelve, és lehetővé teszi a hárompontos csatlakozószerkezettel rendelkező munkagépek emelését, süllyesztését és húzását. Ez növeli a gép alkalmazási körét.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, villám

A munkaterület jó kivilágítása

 • Modelltől függően a megvilágítás különböző igényekhez igazítható: Halogén megvilágítás, a KRESZ szabályai szerinti megvilágítás (halogén vagy LED), LED megvilágítás (normál vagy teljesítmény), forgó jelzőfény és kiegészítő fényszórók a teleszkópos karon. Ez lehetővé teszi a géppel végzett egyéni munkavégzést még sötétben is.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkabiztonságot, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy hosszabb ideig fáradságmentesen dolgozzon a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Be- és kiszállás

Könnyű be- és kiszállás

 • A vezető néhány lépéssel kényelmesen bejuthat a gép fülkéjébe. Ezt a padlóhoz közeli, nagyvonalú bejárati terület és a könnyen hozzáférhető kapaszkodók teszik lehetővé. Ez növeli a vezető biztonságát a járműbe való be- és kiszálláskor.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e, Nézet jobbra

Jó kilátás jobb oldalra

 • A jobb látómező sok teleszkópos rakodógépnél gyakran nem elegendő. A Wacker Neusonnál ezt a nagy méretű jobb oldali tárcsa, a teleszkópkar alacsonyan elhelyezett pozíciója és a meredeken lejtő motorháztető biztosítja. A vezető mindig optimális rálátással rendelkezik a gép jobb oldalán lévő területre, valamint a jobb oldali tükörre. Ez jelentősen növeli a biztonságot a géppel végzett munka során.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Nagy hidraulikus teljesítmény

Magas hidraulikus teljesítmény

 • A Wacker Neuson gépek elegendő hidraulikus teljesítményűek, ezért számos különböző munkaszerelék működtetésére alkalmasak.
 • A gép és a különféle hidraulikus meghajtású tartozékok rugalmas kombinációja számos munkafeladat megoldását teszik lehetővé.
 • Előny: A nagy hidraulikateljesítményű gépek pénzt takarítanak meg, mivel nem feltétlenül szükséges nagyobb gépre váltani.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412e-TH522 kenési pontok, Studio

Könnyen hozzáférhető kenési helyek

 • A gép valamennyi kenési pontjának rendszeres kenése elengedhetetlen a helyes és hatékony karbantartáshoz, és ezáltal a gép üzembiztonságához. Az időmegtakarítás és a munka megkönnyítése érdekében a kenési pontok mindig könnyen hozzáférhető helyen vannak.
 • Mivel a kenési pontok könnyen hozzáférhetőek, a gép rendszeres kenése különösen egyszerű. Ez pedig növeli a gép élettartamát és növeli az értékmegőrzést.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, Ergonomikus munkahely

Ergonomikus munkahely

 • Bőséges lábtér, áttekinthetően elhelyezett kezelőszervek, kényelmes vezetőülés és optimális kilátás a munkaszerelékek: Motiváló környezet, amely minden szempontból támogatja a vezetőt.
 • A jól hangolt felszerelés növeli a vezető kényelmét, aki így hosszabb ideig tud optimálisan dolgozni a géppel.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, TH522 szellőztetés igény szerint, stúdió

Szellőzés igény szerint

 • A kabin nagy, szélesre nyíló ajtóval és zsanéros ablakokkal rendelkezik. Az osztott ajtóval a felső ablaküveg hátulról nyitható és rögzíthető. Ablakon és/vagy ajtón keresztül történő résszellőztetés is lehetséges. A modelltől függően van egy nyitható hátsó ablak is, és a teljes ajtó hátul is nyitható és zárható.
 • A különböző szellőztetési lehetőségek friss levegőt biztosítanak az utastérben légkondicionáló nélkül is, és növelik a vezető kényelmét a meleg külső hőmérsékleten.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező