TH522

Wacker Neuson TH522 teleszkópos rakodó raklapvillával működés közben

Teleszkópos rakodók TH522: Egyesíti az erőt és a mobilitást

A kényelmes TH522 teleszkópos rakodó az erőteljes motorteljesítmény, a nagy fordulékonyság és a nagy emelési magasság kombinációjával lenyűgöző. Az összkerék kormányzásnak és a kompakt építési módnak köszönhetően a TH522 nagyon jól manőverezhető. Így a halmozási és szállítási munkák gyorsan és biztonságosan elvégezhetők még szűk helyeken is. Érzékeny munkahidraulikával és hidrosztatikus meghajtással felszerelve sokféle szerelék használható.

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Multitool tartozékok

A teleszkópos rakodó, mint munkaeszköztartó

 • A Telszkópos rakodó(k) feladatai sokrétűek – így a Wacker Neuson szerelékei is. Átfogó, átgondolt szerelék programunkkal minden modell egy több célra használható géppé változik.
 • A befektetésre jó "teleszkópos rakodó" sokféle feladatra használható, ezért rendkívül gazdaságos.
 • A gép egész évben használható (pl. téli szervízben is), mivel alkalmazástól függően sokféle szerelék használható.
Teleszkópos rakodók TH522

VLS (Vertical Lift System)

 • A VLS (Vertical Lift System) egy vezetőtámogató rendszer, amely megkönnyíti a vezető munkáját teheremeléskor vagy leengedéskor úgy, hogy a teleszkópos kart emeléskor részben automatikusan megnyújtja, süllyesztéskor pedig visszahúzza anélkül, hogy a vezetőnek külön aktiválnia kellene a teleszkópos funkciót. Ez zökkenőmentes és gyors munkavégzést tesz lehetővé.
 • A szinte függőleges emelő és süllyesztő mozgás a VLS-es teleszkópos rakodót is nagyon stabillá teszi, mivel a teher nem kerül a túlterhelési zónába. A gyakorlott vezetők a VLS-rendszerrel még gyorsabban és biztonságosabban dolgoznak. A gyakorlatlan vezetők értékes támogatást kapnak az emelő és berakodó munkálatokhoz.
 • A VLS (Vertical Lift System) két különböző módban használhatók: Lapátos üzemmódban a teleszkópos kar mindig automatikusan visszahúzódik a felső és az alsó részen és a teleszkópos kar nem nyúlik ki automatikusan a felső részen, ami alkalmas pl. nagy mennyiségű árukkal végzett rakodási munkákhoz. Halmozási módban a teleszkópos kar nem húzódik vissza automatikusan az alsó részen,a felső részen a teleszkópos kar automatikusan kinyúlik, lehetőség van a teleszkópos kar egyidejű leengedésére és kinyújtására, amely alkalmas pl. raklappal végzett rakásos munkákhoz.
Teleszkópos rakodók TH522

Ergonómikus joystick

 • A joystick biztonságosan és kényelmesen illeszkedik a kézbe. A vezérlés emellett közvetlen és érzékeny. Így a gép és a legfontosabb funkciói mindig a vezető ellenőrzése alatt állnak.
 • Az olyan alapfunkciókon kívül, mint például a menetirány és a sebességfokozat kiválasztása, számos más funkció, mint a differenciálzár, a 3. és 4. vezérlőkör, a nagy áramlású és minden elektronikus funkció is működtethető a joystickon keresztül. Ez a szerelékek kényelmes egykezes kezeléséhez vezet, és a vezető mindig kézben tartja a legfontosabb funkciókat. Ez növeli a hatékonyságot és gondoskodik a fáradtságmentes munkáról, akár hosszabb időn keresztül is.
 • A 3 funkciója. Az arányos vezérlőkör a joystickon működtethető. Ezen kívűl a 3.állandó működése is lehetséges. A vezérlőkör egy kapcsolón keresztül lehet aktiválni úgy, hogy a joystick kerékét mindkét irányba elfordítja. A teleszkópos funkció arányosan is működtethető, így a munkasebesség egyedileg állítható. Ezt kiegészítve mindkét villamos funkciót nyomógombbal vagy bekattintva lehet a botkormányon működtetni. Mindkét villamos funkció eközben semmilyen függőséget nem mutat, így a vezető ezeket egyenként konfigurálhatja.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Porszórt bevonat

Kiváló minőségű porszórt felületek

 • A hagyományos nedves lakkozással szemben jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát és ezzel együtt környezetkímélő.
 • A tartós porbevonat értékstabilitást és ennek megfelelően magas viszonteladói értéket biztosít a gépnek.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, nagy átfolyású

Nagy átfolyású, nagy teljesítményű hidraulika

 • A gép opcionálisan felszerelhető nagy átfolyású, nagy teljesítményű hidraulikával. Ez lehetővé teszi a magas olajigényű elülső tartozékok (például hómaró) működtetését. Ez megnöveli a gép felhasználási körét, mivel a kompakt gépek is képesek az igényes tartozékokat kezelni.

További funkciók

Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, körbeláthatóság

Kiváló panorámakilátás

 • A TH522 fülkéje jó áttekintést nyújt a szerelékről, a közvetlen munkaterületről és a teljes gépkörnyezetről. A jobb oldali mély oldalüveg és a magas üléshelyzet a leereszkedő motorháztetővel együtt optimális kilátást biztosít. Növeli a biztonságot a gép teljes munkaterületén.
 • A még jobb kilátás érdekében a TH522 esetén opcionálisan növelhető a fülke magassága 200 mm-rel. A széles elülső és tetőablakoknak köszönhetően mindig van kilátás felfelé a szerelékre. Ez különösen fontos a hatékony és biztonságos munkavégzés érdekében a magasban a teleszkópos rakodóval.
Teleszkópos rakodók TH522

A munkaterület jó kivilágítása

 • Modelltől függően a megvilágítás különböző igényekhez igazítható: Halogén megvilágítás, a KRESZ szabályai szerinti megvilágítás (halogén vagy LED), LED megvilágítás (normál vagy teljesítmény), forgó jelzőfény és kiegészítő fényszórók a teleszkópos karon. Ez lehetővé teszi a géppel végzett egyéni munkavégzést még sötétben is.
 • A munkaterület jó megvilágítása növeli a munkabiztonságot, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy hosszabb ideig fáradságmentesen dolgozzon a géppel.
Wacker Neuson TH522 teleszkópos rakodó, három kormányzási mód

Három kormányzási mód maximális rugalmassághoz

 • 1. Összkerék meghajtás: Teljes fordulékonyság és erőkibontás a legkisebb felületen.
 • 2. Elülső kerék kormányzás: Biztonságos haladás nagy sebességen is.
 • 3. Kutyamenet: Oldalra haladás a centiméter pontos manőverezéshez szűk körülmények között is.
Teleszkópos rakodók TH522

Rugalmas utánfutó üzem

 • A gép az opcionális gömbös vonófej segítségével utánfutót vontathat. Modelltől függően áll rendelkezésre az automata gömbös vonófej(fix vagy állítható magasságú), állítható magasságú gömbös vonófej vagy automatikus gömbös vonófej. Az utánfutó tömege a gép méretétől és tömegétől függ.
 • Az utánfutó biztonságos mozgatásához kétkörös légféket, illetve hidraulikus utánfutóféket is kínálunk.
 • Az utánfutó vontatásának lehetősége kibővíti a gép felhasználási körét és nagyobb rugalmasságot kínál, mivel nincs szükség további vontatójárműre. A gép gyakorlatilag mindenhol bevethető.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH412, sebesség 30km/h

30 km/h Sebesség

 • A megfelelő motortípussal a gép opcionálisan elérheti a 30 km/h sebességet. Ez lehetővé teszi a gép gyorsabb mozgatását A-ból B-be, ami időt takarít meg és növeli a gazdaságosságot.
Teleszkópos rakodók TH522

Bekapcsolható 100 % differenciálzár

 • A 100%-ban bekapcsolható differenciálzár szükség esetén a legnagyobb vonóerő és tolóerőt nyújtja és haladás közben kikapcsolva – alacsonyan tartja a kerékabroncs kopását. Ez növeli a gép hatékonyságát.
 • Normál vezetés közben a differenciálzár ki van kapcsolva, ami biztonságot, kisebb kopást és ezáltal üzemeltetési költségeket takarít meg.
Wacker Neuson teleszkópos rakodó TH522, Szerelvénycsere

A szerelékek hatékony cseréje

 • A hidraulikus gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a rászerelt szerelékeket kényelmesen cserélheti. Így a gépe ismét azonnal bevetésre kész. Ezzel növeli a termelékenységet és a gazdaságosságot.
 • A csatlakozási pontok jó rálátása nagyon egyszerűvé teszi a szerelékek cseréjét. Ezen túlmenően a váltás különösen biztonságos a 2 kezes működtetésnek köszönhetően a leválasztáskor.
 • A Wacker Neuson TH412 és TH522 teleszkópos rakodók alapfelszereltsége a hidraulikus gyorscsatlakozó rendszer a szerelékekhez.

Lépjen velünk kapcsolatba!

*Kötelező mező